//
کدخبر: ۸۱۴۳۷ //

چگونه هورمون های چاق کننده را متوقف کنیم؟

همیشه رژیم غذایی برای افراد پاسخگو نیست و باید دنبال عوامل چاقی و حذف آنها بود. یکی از عوامل چاقی هورمون های چاق کننده می باشد. اما چگونه هورمون های چاق کننده را متوقف کنیم؟

 چگونه هورمون های چاق کننده را متوقف کنیم؟
به گزارش فرتاک نیوز،

اندام زیبا از ویژگی هایی است که همه آرزوی داشتن آن را دارند، اما تغذیه نامناسب و عوامل دیگر باعث چاق شدن افراد می شود. چاقی یکی از معضلاتی است که این روزها اکثر افراد جامعه، بخصوص بانوان درگیر آن هستند و برای رفع چاقی روش های مختلف از جمله رژیم غذایی را امتحان می کنند. جالب است بدانید همیشه رژیم غذایی نمی تواند رفع کننده ی چاقی باشد و برای لاغر شدن بهتر است عواملی را که باعث چاقی می شوند را حذف کرد. هورمون های چاق کننده از عوامل اصلی چاقی در افراد می باشد که اینجا ممکن است برایتان سوال باشد که چگونه هورمون های چاق کننده را متوقف کنیم؟ پس با ما باشید تا شما را باروش های متوقف کردن هورمون چاقی آشنا کنیم.

 

هورمون لپتین

تحت شرایط طبیعی این هورمون از سلول‌های چربی شما ازاد می‌شود از طریق رگ‌های خونی به مغز می‌رسد. این کار باعث ارسال سیگنال‌هایی می شود که نشان می‌دهد شما سیر شده اید. اما عملکرد لپتین با مصرف نوع خاصی از قند به نام فروکتوز دچار اختلال می‌شود. این قند در میوه‌ها و غذاهای فرآوری شده یافت می‌گردد. زمانی که مقدار اندکی از فروکتوز را مصرف می‌کنید اتفاق خاصی نمی‌افتد و همه چیز خوب پیش می‌رود. اما اگر مقدار زیادی از آن را مصرف کنید( ۵ بار در روز میوه بخورید یا از غذاهای فرآوری شده ای استفاده کنید که شکر افزوده شده دارند) کبد شما نمی‌تواند با سرعت مناسب فروکتوز را پردازش کند و از آن به عنوان سوخت استفاده نماید. در چنین شرایطی بدن شما این قند را به چربی تبدیل می کند و آن را به عنوان تری گلیسیرید به جریان خون می‌فرستد. این موضوع منجر به ته نشنین شدن چربی در کبد و سایر قسمت‌های بدن می‌شود. هرچقدر تعداد فروکتوزهایی که به چربی تبدیل می‌شود بیشتر باشد، سطح لپتین نیز افزایش پیدا می‌کند زیرا چربی باعث تولید لپتین می‌شود. زمانی که سطح هورمون بیشتر شد، بدن شما به پیام‌های آن مقاوم می گردد. با وجود لپتین، مغز نمی‌تواند سیگنال‌های سیری را دریافت کند. در چنین شرایطی شما شروع به خوردن غذای بیشتر می‌کنید و اضافه وزن خواهید داشت.

 

هورمون کورتیزول

هورمون کورتیزول که به عنوان هورمون استرس شناخته شده است می‌تواند برای خانم‌هایی که قصد کاهش وزن دارند مشکلات زیادی ایجاد کند.زمانی که سطح کورتیزول در بدن افزایش پیدا می‌کند، بدن را تشویق می‌کند قند خون را به چربی تبدیل کند و آن را به مدت طولانی ذخیره نماید. ذخیره سازی چربی به این شیوه برای اجداد ما که در شرایط قحطی قرار می‌گرفتند بسیار مفید بود و می‌توانست جان آن‌ها را نجات دهد.اما این روزها چنین موضوعی نمی‌تواند مفید باشد. واضح است که کاهش استرس در زندگی بهتوقف هورمون چاق کننده کمک خواهد کرد. اما یک مشکل دیگر نیز در این زمینه وجود دارد. نوشیدن روزانه قهوه که می تواند سطح کورتیزول را افزایش دهد باعث می‌شود چربی در بدن ذخیره گردد.

 

هورمون استروژن

استروژن یکی از هورمون‌های مهم در بدن خانم‌هاست. با این وجود اگر سطح هورمون استروژن در بدن افزایش پیدا کند باعث چاقی در افراد می‌شود. در سطح طبیعی، استروژن با متعادل نگه داشتن تولید انسولین به داشتن اندامی خوب به شما کمک می‌کند. اما زمانی که سطح استروژن در بدن افزایش پیدا می‌کند، می‌تواند به یک دستگاه افزایش وزن تبدیل شود. زمانی که غذا می‌خورید، سطح قند خون افزایش پیدا می‌کند. انسولین همانند یک بادیگارد سطح قند خون را با فرستادن گلوکز به سه مکان مختلف در بدن کاهش می‌دهد. زمانی که انسولین به خوبی کار می‌کند و در سطح نرمال خود قرار دارد، مقادیر اندکی از گلوکز را به کبد ارسال می‌کند و مقادیر زیادی آن را به عنوان سوخت در اختیار عضلات بدن قرار می‌دهد. زمانی که سالم هستید و اندام خوبی دارید، پانکراس شما مقدار مناسبی از انسولین را تولید می‌کند.اما زمانی که سطح استروژن افزایش پیدا می‌کند،سلول‌هایی که انسولین تولید می‌کنند نمی‌توانند کار خود را به درستی انجام دهند. در چنین شرایطی بدن شما ممکن است به انسولین مقاومت نشان دهد. در این حالت انسولین مقدار گلوکز کمتری به کبد و عضلات می‌فرستد، سطح قند در جریان خون افزایش پیدا می کند و در نهایت گلوکز به عنوان چربی در بدن ذخیره می‌شود. بافت چربی می‌تواند چهار برابر حد طبیعی گسترش یابد تا خود را با ذخیره سازی گلوکز سازگار کند. خوب حالا سوال اینجاست که سطح استروژن چگونه افزایش پیدا می‌کند؟ گوشت یکی از دلایل اصلی افزایش آن است. زمانی که گوشت مصرف می کنید فیبر کمتری وارد بدن می‌شود. تحقیقات انجام شده نشان داده است که گیاهخواران بیشتر از سایر افراد فیبر مصرف می‌کنندو فیبر به بدن کمک می‌کند حالت طبیعی خود را حفظ کند. استروژن اضافی از بدن دفع می‌شود. زمانی که فیبر کمتری مصرف شود سطح استروژن نیز در بدن افزایش پیدا می‌کند. گوشت همچنین شامل چربی است.

 

هورمون تستوسترون

شما هر روز با سطح زیادی از سموم مواجه هستید. این سموم شامل افت کش‌ها، حشره کش‌ها، غذاهای اصلاح شده، هوای آلوده و حدود شش هورمون مصنوعی در گوشت است. سموم همچنین در کرم‌های صورت، داروهای تجویز شده، غذاهای فرآوری شده، رژلب، قوطی تن ماهی و سایر مواد وجود دارد. بیشتر این سموم همچون آفت کش‌ها، پلاستیک‌ها و مواد شیمیایی صنعتی زمانی که جذب بدن می‌شوند همانند استروژن رفتار می‌کنند. متخصصان بر این باورند که قرار گرفتن بیش از حد بدن در برابر سموم می‌تواند دلیل خوبی برای کاهش سن بلوغ دختران و نشان دادن رفتارهای دخترانه در پسران باشد.این سموم خاص که Xeno-estrogens نامیده می‌شوند می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌هایی همچون سرطان سینه، تخمدان و آندومتریوز را افزایش دهند. تمامی این استروژن‌های مصنوعی بر روی تستوسترون بدن غلبه می‌کنند. همین امر باعث افزایش استروژن در بدن می‌شود. همانطور که می‌دانید تستوسترون برای رشد عضلات مورد نیاز است. افزایش سطح استروژن باعث افزایش عدم حساسیت به انسولین می‌شود. همین موضوع باعث افزایش وزن در بدن می‌شود. مطالعات انجام شده نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض افت کش‌های خاصی به نام ترکیبات آلی کلر به افزایش وزن منجر می‌شود. این تنها یک نوع سم است. خطر افزایش وزن و بیماری‌های ناشی از قرار گرفتن بدن در معرض سموم بیشتر از آن چیزی است که شما فکرش را می‌کنید. مطالعه انجام شده توسط CDC نشان می‌دهد که ۹۳ درصد از جمعیت جهان سطح قابل اندازه گیری از بیس فنول A(BPA) را دارند. این ماده شیمیایی در رسیدهای کاغذی فروشگاه‌ها و غذاهای کنسرو شده یافت می‌شود و می تواند عملکرد استروژن، تیروئید، آندروژن را دچار اختلال کند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: الودکتر
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۸۱۴۳۷ //
ارسال نظر