رهبر انقلاب بر سه جهتگیری اصلی دولت آینده تاکید کردند: معیشت مردم، تعامل گسترده با دنیا و ایستادگی مقابل سلطهطلبان
رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری تاکید کردند: «پرداختن به مشکلات مردم بویژه مشکلات معیشتی و اقتصادی» به عنوان اولویت اصلی، «تعامل گسترده با دنیا و ارتباطات وسیع با ملت ها و دولت ها» و «ایستادگی همراه با صلابت و قدرت در مقابل سلطه طلبان» سه جهت گیری اصلی است که باید بهطور همزمان در دستور کار دولت باشد.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای روز پنج شنبه در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری همچنین دولتمردان جدید را به «تکیه بر هویت انقلابی، کار جهادی و بهرهمندی از حمایت مردمی و سرمایه های مادی و معنوی کشور» توصیه کردند.
ایشان با تبریک ایام میلاد حضرت امام رضا(ع)، تقارن مراسم تنفیذ با ایام ولادت آن حضرت را مایه برکت خواندند.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به اهمیت بالای جلسه امروز، خاطرنشان کردند: یکی از موارد اهمیت این مراسم، آغاز دوره مدیریتی جدید در کشور است که امید میرود رییسجمهوری محترم و مسئولان همراه ایشان در دوره جدید، با ابتکار ها و توانمندیهایِ بیش از گذشته، مطالبات مردم را برآورده و آنان را خرسند کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای دومین جنبه اهمیت بسیار زیاد جلسه تنفیذ را، «نقشآفرینی مردم در انتخاب مدیران تراز اول کشور» برشمردند و افزودند: این مراسم تنفیذ، دوازدهمین مراسم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است که نشاندهنده تأثیرگذاری رأی و گزینش مردم است که این دستاورد بزرگ، به برکت انقلاب، محقق شده است.
ایشان با اشاره به تشکیل 10 دوره مجلس شورای اسلامی، پنج دوره شورای اسلامی شهر و روستا و پنج دوره مجلس خبرگان، با رأی مردم از ابتدای انقلاب تاکنون گفتند: قبل از پیروزی انقلاب بهواسطه وجود دیکتاتوری، مردم هیچ نقشی در تعیین مدیران کشور نداشتند اما به برکت انقلاب اسلامی و عزم راسخ، ایمان عمیق، بصیرت بی پایان، شجاعت بینظیر مرد بزرگی همچون امام راحل، مردم از حاشیه به متن آمدند و صاحب اختیار شدند.
رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کردند: نسل جدید و جوانان کشور، دوران قبل از انقلاب را ندیده اند اما نقشآفرینی مردم در حکومت، دستاورد عظیمی است که امام بزرگوار توانست با به حرکت در آوردن اقیانوس ملت، به سالها و قرن ها حکومت سلطنتی و وراثتی و دخالت و سلطه بیگانگان پایان و جهت حرکت کشور و ملت را تغییر دهد.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر این که مردم و مسئولان باید به چهار دهه «مردم سالاری دینی و نقش آفرینی مردم در شئون کشور و در انتخاب مسئولان» افتخار کنند، گفتند: مسئولانی که در دوره جدید مشغول بهکار خواهند شد، میراثدار چهل سال تلاش و ابتکار مسئولان مختلفی هستند که زیربناهای علمی، عملی و فکری فراوانی را بوجود آوردند که قبل از انقلاب مطلقاً وجود نداشتند.
ایشان این زیربناها را سکوهای پرش ملت بهسوی آینده خواندند و تأکید کردند: مسئولان جدید و همراهان رئیسجمهوری محترم، باید از چهار دهه تجربه و تواناییهای متراکم استفاده کنند و با افزودن بر این سرمایه ملی، آن را تحویل مدیران بعدی دهند.
حضرت آیت الله خامنه ای، تربیت نسل های جدید با تفکر انقلابی و سرشار از انگیزه و آمادگی برای کار را یکی از برکات انقلاب اسلامی برشمردند و با توصیه به مسئولان برای استفاده از این فرآورده عظیم، افزودند: یکی دیگر از دستاوردهای چهار دهه مدیریت نظام جمهوری اسلامی، تعامل ملت ایران با دنیا و در عین حال مقابله جدی با نظام سلطه و ایستادگی در برابر ترفندهای بدخواهان بوده است.
ایشان در همین بخش خاطرنشان کردند: یکی از نکاتی که اصرار بر تکرار آن دارم تا از ذهنها فراموش نشود، غافل نشدن از «حضور و ترفند دشمن» است.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: هیچگاه نباید فراموش کنیم که دشمن، مشغول طراحی و دشمنی است اما در چهار دهه گذشته به فضل الهی، ملت و مسئولان، آبدیده تر شدند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به وجود تحریم ها از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و بویژه در سالهای اخیر خاطرنشان کردند: اگرچه تحریم ها مشکلاتی را بوجود آورد اما موجب شد توجه ما به ظرفیت ها و توانایی های داخلی معطوف شود و از آنها استفاده کنیم و به همین علت امروز برغم خواست دشمن، ایران، به مراتب قوی تر و مقتدرتر از سالهای اول انقلاب است.
ایشان با اشاره به انواع ترفندها در طول سالهای گذشته، افزودند: در این سالها، برخی ها همچون مسئولان فعلی امریکا، به صراحت با ملت ایران دشمنی کردند و ترفند برخی ها هم همچون دست چدنی در دستکش مخملی بود اما همه این طراحی ها موجب شد اعتماد به نفس مردم و مسئولان افزایش یابد و راههای مقابله با ترفندهای دشمن را بیابند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر این که جمهوری اسلامی ایران هیچ هراسی از ترفندهای بدخواهان ندارد و بواسطه ظرفیت های فراوان کشور، راههای مقابله با آن را می داند، گفتند: مسئولان دولت جدید بدانند که سکاندار چنین نظام پر ظرفیت و پر استعدادی هستند و باید با شناخت این استعدادها، از آنها بهره برداری شود.
حضرت آیت الله خامنه ای، دولتمردان جدید را به «تکیه بر هویت انقلابی، کار جهادی و بهرهمندی از حمایت مردمی و سرمایه های مادی و معنوی کشور» توصیه کردند و در بیان سه جهت گیری دولت آینده افزودند: «پرداختن به مشکلات مردم بویژه مشکلات معیشتی و اقتصادی» به عنوان اولویت اصلی، «تعامل گسترده با دنیا و ارتباطات وسیع با ملتها و دولتها»، و «ایستادگی همراه با صلابت و قدرت در مقابل سلطه طلبان»، سه جهت گیری اصلی است که باید بهطور همزمان در دستور کار دولت باشد.
رهبر انقلاب اسلامی، رژیم ایالات متحده امریکا را متجاوزتر و وقیح تر از همه سلطه طلبان دانستند و تأکید کردند: چهار دهه فعالیت بین المللی نشان داده است که هزینه تسلیم در برابر قدرتهای زورگو به مراتب بیشتر از هزینه ایستادگی در برابر آنها است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه «تسلیم»، ملتها را بیچاره و مسیر پیشرفت را به روی آنها مسدود می کند، افزودند: جمهوری اسلامی به توفیق الهی، هیچگاه در مقابل استکبار و نظام سلطه تسلیم نشده و بر سر خواسته های آنها سازش نکرده است و به برکت ایثار و فداکاری شهدا، امروز علاوه بر اقتدار و پیشرفت بیشتر، شعارهای خود را نیز برجسته تر کرده است.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه 10 توصیه به رئیس جمهوری محترم و همکاران ایشان، بیان کردند.
«امانت دانستن مسئولیت و امانتداری آن»، «اولویت بندی در برنامه ریزی ها و هزینه کردها بویژه تلاش برای ریشهکنی فقر و فساد»، و «حرکت براساس برنامه ششم»، سه توصیه اول حضرت آیت الله خامنه ای بود.
ایشان در بیان توصیه چهارم گفتند: «اتحاد ملت» را مهم بشمارید و حفظ کنید و مراقب باشید، التهاب آفرینی و دو دستگی مضر میان مردم ایجاد نشود.
ایشان با اشاره به سلایق مختلف مردم خاطرنشان کردند: بگذارید مردم با سلایق مختلف، زندگی آرامی در کنار یکدیگر داشته باشند.
رهبر انقلاب اسلامی در توصیه پنجم خطاب به رئیس جمهور و دولت آینده، گفتند: از نظرات مخالف آشفته نشوید، زیرا در کارها و وظایف سنگین، نقص وجود دارد و باید با پذیرش و تحمل انتقاد، اجازه دهید منتقدین، دیدگاههای خود را بیان کنند.
ایشان در توصیه بعدی خود، دولتمردان را به رفتن به میان مردم و برقراری ارتباط بی واسطه با آنان سفارش کردند و در بیان توصیه هفتم، افزودند: قدر نیروهای مؤمن، انقلابی و پرانگیزه را بدانید زیرا همین نیرهای انقلابی هستند که در مشکلات، کشور را حفظ و سینه سپر می کنند.
توصیه هشتم رهبر انقلاب اسلامی به مسئولان، از یاد نبردن دشمنیِ دشمنان بود که گفتند: همواره در تصمیم گیری ها و تعامل های بین المللی به یاد داشته باشید که دشمن همه توان خود را برای نابودی شما بکار گرفته است و از هر بهانه ای هم استفاده می کند.
حضرت آیت الله خامنه ای به جنجال های اخیر درخصوص پرتاب موشک ماهواره بر به فضا اشاره کردند و افزودند: پرتاب این موشک ماهواره بر، یک کار علمی و فنی و معمول و البته لازم برای کشور بود اما در همین موضوع نیز جنجال بپا کردند.
توصیه بعدی رهبر انقلاب به دولتمردان، لزوم کار قوی و جهادی و حساب شده در عرصه های اقتصادی، فرهنگی، دفاعی و حفظ هویت اسلامی و انقلابی برای مقابله با ترفندها و بهانههای بدخواهان و پاسخ به آنها بود.
حضرت آیت الله خامنه ای در بیان دهمین و آخرین توصیه خود خطاب به مسئولان گفتند: به خدا توکل کنید و به وعده نصرت الهی باور داشته باشید.
ایشان در پایان با تأکید بر اینکه نباید در مقابل دین ستیزان و قانون شکنان آرام نشست، خاطرنشان کردند: بدانید که آینده متعلق به شماست.
در این مراسم همچنین آقای روحانی رئیسجمهوری در سخنانی با تبریک ولادت با سعادت امام رضا علیهالسلام، با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی، و رهاورد امام بزرگوار برای مردم یعنی خودباوری، عزت، استقلال و آزادی، افزود: برای ساختن آیندهای که تجلی آزادی، امنیت، آرامش و پیشرفت باشد، ناگزیر از اتکاء بیشتر به توانمندیهای بیپایان ملت هستیم.
آقای روحانی، «ریشهکنی فقر و فساد»، «مهار تورم»، «رشد اقتصادی»، «سربلند شدن ایران در محافل بینالمللی» و «دستیابی به بازار منطقه و جهان» را جزو حقوق مردم دانست و افزود: «رشد فضای آزاد و معنوی»، «دسترسی آسان به اطلاعات»، «برابری در برابر قانون»، «داشتن آیندهای مطمئن»، «اظهار نظر و گفتگو»، و «در جریان امور کشور قرار گرفتن»، نیز از حقوق مردم است.
رییس جمهوری با اشاره به امانتداری نظام در قبال آراء مردم، خاطرنشان کرد: مردم در این انتخابات با زبان رأی، دوباره با نظام، رهبری، دولت و منتخب خود، تجدید پیمان کردند و اکنون بار مسئولیت بر دوش ماست.
آقای روحانی، «مردمسالاری دینی» را از برکات جمهوری اسلامی خواند و گفت: بدون شک این دستاورد بزرگ، مرهون راهبری امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی است که با نگاه راهبردی و مشی پدرانه و با سعه صدر، بستر رشد فرزندان انقلاب با سلایق سیاسی مختلف را فراهم کردهاند.
رییسجمهوری، «عدالت اجتماعی» و «رفع فقر» را از آرمانهای انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: دولت یازدهم از طریق «بازگرداندن ثبات اقتصادی»، «کاهش تورم» و «افزایش خدمات عمومی» از جمله ایجاد بیمه همگانی و انجام طرح تحول نظام سلامت، قدمهای مهمی برداشت اما هنوز وضعیت فقر و نابرابری در کشور شایسته ملت و زیبنده جمهوری اسلامی نیست.
آقای روحانی، هدف دولت دوازدهم را «ریشهکن کردن کامل فقر مطلق از جامعه ایران» و «ایجاد نظام جامع تأمین اجتماعی» خواند و افزود: رفع فقر در گرو ایجاد شغل است و ایجاد شغل و تولید ثروت، مستلزم سرمایهگذاریهای گسترده و دسترسی به بازار و فناوریهای پیشرفته است.
وی اولویت اصلی دولت دوازدهم را «افزایش تولید و اشتغال» دانست و گفت: ما برنامه اقتصادی خود را بر مبنای سیاستهای کلی نظام بویژه سیاستهای اقتصاد مقاومتی و اصل 44 و با هدف ایجاد یک انقلاب اقتصادی طراحی کردهایم.
آقای روحانی با تأکید بر لزوم تعامل با جهان، افزود: گذر از دشوارترین تحریمها با ترکیبی از «قدرت دیپلماسی» و «برخورداری از توان بازدارنده دفاعی» میسر شد.
رییسجمهوری، برجام را نشانه حسن نیت ایران برای تعامل جهانی دانست و گفت: اکنون با پشتیبانی ملت که حماسه بزرگ انتخابات را آفرید، بر تعامل سازنده و مؤثر با جهان در چارچوب قانون اساسی تأکید داریم.
آقای روحانی، پایان انتخابات را آغاز فصل «همدلی و همکاری» خواند و افزود: وقت آن است که همه در سایه گفتگو و انتخاب بهترین راهکارها و با استفاده از توان و ابتکار همه نیروهای خلاق، کارآمدی نظام را ارتقا بخشیده و رضایت مردم را به ارمغان آوریم.
همچنین وزیر کشور گزارشی از روند برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد.
آقای رحمانیفضلی مهمترین پیام حضور گسترده ملت در پای صندوقهای رای را اعتقاد به آرمانهای انقلاب اسلامی خواند و افزود: امنیت، سلامت، قانونمند بودن و مشارکت حداکثری، چهار مولفه مهم انتخابات اخیر بود.
وزیر کشور با اشاره به اقدامات انجام گرفته به منظور صیانت از آرای مردم و تأمین امنیت انتخابات گفت: انتخابات ریاست جمهوری در 62 هزار و 381 شعبه اخذ رای در سراسر کشور و نیز در 103 کشور جهان برگزار شد و در نهایت، شورای نگهبان صحت برگزاری انتخابات را بدون ابطال حتی یک صندوق از صندوقهای اخذ رأی، تایید کرد.