کپسول سیر: فواید و توصیه ها
کپسول سیر فواید زیادی برای سلامتی دارد.

سیر در گذر تاریخ به عنوان یک غذا، چاشنی و مکمل در جهان شناخته شده است. همه اینها به لطف خواص آشپزی و درمانی آن است. به عنوان مثال، کپسول سیر را می توان به عنوان کمک برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی استفاده کرد.
از موثرترین فواید آن ترکیبات گوگردی است که به پتانسیل آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و ضد التهابی آن کمک می کند.
با توجه به اهمیت آن، اشکال مختلفی از آن در بازار وجود دارد. کپسول های سیر جزو پر مصرف ترین ها هستند.
سیر چه نوع گیاهی است؟
سیر گیاهی است که نام علمی آن به معنای محصول داغ یا گرم است. منشا آن آسیای مرکزی است. از آنجا به آسیای صغیر و مصر و از آنجا به تمام اروپا و سپس آفریقا و آمریکا گسترش یافت.
به عنوان یک سبزی، پیازی است که متعلق به خانواده Liliaceae می باشد.
علاوه بر این، حاوی کربوهیدرات و پروتئین است.
عناصر فعال
سیر علاوه بر آب و کربوهیدرات هایی مانند فروکتوز حاوی ترکیبات گوگردی، فیبر و اسیدهای آمینه آزاد است. ویتامین C، ترکیبات فنلی، پلی فنول ها و فیتواسترول ها از جمله مواد مغذی آن هستند. در این میان مهمترین مواد معدنی آن پتاسیم، فسفر، منیزیم، سدیم، آهن و کلسیم است.
همچنین حاوی ترکیبات سولفور، آلیسین، آلیین، تیوسولفینات، دی آلیل دی و تری سولفید، تری سولفینات، آلیل مرکاپتوسیستئین و اس-آلیل سیستئین می باشد.
سیر همچنین حاوی هورمون هایی است که مشابه هورمون های انسانی عمل می کنند . علاوه بر این، چندین اسید آمینه مانند هیستیدین، متیونین، ترئونین، تریپتوفان و والین در آن موجود می باشد.
فواید کپسول سیر
کپسول سیر مکمل هایی هستند که حاوی دوز واحد از یک یا چند ماده فعال هستند. آنها برای تجویز خوراکی در نظر گرفته شده اند.
- کپسول سیر اثر آنتی اکسیدانی دارد.
هنگام مصرف آن، کاهش تولید رادیکال های آزاد مشاهده شده است . این رادیکالها سلولها را اکسید میکنند و منجر به آسیب به عملکرد آنها و تسریع پیری میشوند.
همچنین مشاهده شده است که مصرف مکرر سیر منجر به افزایش فاکتورهای آنتی اکسیدانی مانند گلوتاتیون و آنزیم سوپراکسید دیسموتاز می شود. هر دو از لیپوپروتئین ها در برابر اکسیداسیون محافظت می کنند و به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک می کنند.
- سیر سطح چربی خون را کاهش می دهد.
برخی تحقیقات به این نتیجه رسیده اند که سیر لیپیدهای خون را اصلاح می کند، زیرا می تواند با افزایش تری گلیسیرید در خون مقابله کند. این می تواند سطح کلسترول را تا 12 درصد پس از چهار هفته درمان کاهش دهد.
حداکثر کاهش کلسترول با سیر خام با دوز 10 گرم در روز یا روغن سیر با دوز 8 میلی گرم در روز مشاهده شده است.
- می تواند فشار خون را تنظیم کند.
ترکیبات فعال موجود در سیر رگ های خونی را شل می کند ، جریان خون را بهبود می بخشد، دیواره عروقی را تقویت می کند و فشار خون را کاهش می دهد. سیر همچنین قادر به کاهش تشکیل لخته خون با مهار تجمع پلاکتی است.
پتانسیل بالای ضد آترواسکلروتیک آن، استفاده از آن را در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی تثبیت کرده است.
- دارای اثر محافظت کننده عصبی
عصاره سیر ممکن است اثرات محافظت کننده عصبی داشته باشد که عمدتاً به دلیل خواص آنتی اکسیدانی است و ممکن است کاهش شناختی در اختلالات مرتبط با استرس اکسیداتیو را بهبود بخشد.
بنابراین در درمان بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون، سکته مغزی و هانتینگتون توصیه می شود. اثر محافظت کننده عصبی باعث تقویت حافظه و یادگیری می شود.
- سیر نقش تعدیل کننده ایمنی و ضد التهابی دارد.
برخی از مطالعات نشان داده اند که عصاره سیر سیستم ایمنی را بهبود می بخشد، که با کاهش التهاب مرتبط است. فعال ترین ترکیبات ترکیبات گوگردی هستند و دوز موثر برای تقویت پاسخ ایمنی در انسان 1.8 تا 10 گرم سیر در روز است.
ترکیبات سیر همچنین تولید خطوط دفاعی بدن را تحریک می کند. به عنوان مثال، لنفوسیت ها، ماکروفاژها و سلول های "قاتل". آنها همچنین سیتوکین های تحریک کننده ایمنی را افزایش می دهند.
این فعالیت تعدیل کننده ایمنی در کمک به درمان آنفولانزا، سرماخوردگی و برونشیت موثر است. به همین ترتیب، با مکانیسم پیشگیری از سرطان نیز مرتبط است.
- سیر دارای خواص ضد میکروبی و ضد قارچی است.
خواص ضد عفونی سیر از زمان های قدیم شناخته شده است. فعالیت ضد میکروبی در برابر باکتری های مختلف تولید کننده بیماری مانند سالمونلا را نشان می دهد. سیر اثرات مهاری قابل توجهی در برابر قارچ ها، انواع مخمرها و انگل ها نشان داده است .
توصیه هایی در مورد مصرف سیر
سیر به 5 شکل مختلف در بازار یافت می شود :
- تازه و خام
- اسانس
- روغن
- پودر شده
- عصاره سیر
این فرآورده ها به صورت کپسول یا قرص نیز به بازار عرضه می شوند.
عوارض جانبی احتمالی کپسول سیر
- بوی بد دهان و بدن
- سردرد، سرگیجه و تعریق زیاد
- نفخ معده، ناراحتی معده و اسهال
- تغییر عملکرد پلاکت با خونریزی احتمالی
- تغییرات در میکرو فلور روده
- پایین آوردن سطح قند خون
موارد منع مصرف کپسول سیر
از مصرف کپسول سیر در برخی شرایط فیزیولوژیکی مانند بارداری و شیردهی باید اجتناب شود . در مورد دوم، ممکن است طعم شیر مادر را تغییر دهد.
همچنین در بیماران مبتلا به مشکلات خونریزی، اختلالات گوارشی، فشار خون پایین و افرادی که قصد انجام عمل جراحی را دارند، باید مصرف آن حذف شود.
همچنین نباید این کپسول ها را همراه با داروهای ضد انعقاد خوراکی مانند وارفارین مصرف کرد. همین امر در مورد داروهای ضد فشار خون مانند لیزینوپریل یا مسکن ها مانند پاراستامول نیز صدق می کند.
آیا گنجاندن کپسول سیر در رژیم غذایی سالم توصیه می شود؟
پاسخ به این سوال بله است. در رژیمهای غذایی سالم، ما معمولاً از سیر به عنوان چاشنی استفاده میکنیم.
با این حال، توصیه میشود که کپسولهای سیر را فقط با راهنمایی یک متخصص بهداشتی که میتواند بهترین دوزهای پیشگیرانه را نشان دهد مصرف کنید. اینها به نوع کپسول بستگی دارد.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.