//
کدخبر: ۴۹۲۷۰۶ //

می‌خواهید احساس ارزشمندی کنید؟ این ۷ رفتار را ترک کنید

احساس ارزشمندی و تحسین‌شدن توسط دیگران، یکی از لذت‌های بزرگ زندگی است. این احساسات روابط ما را تقویت می‌کنند، اعتماد به نفس ما را افزایش می‌دهند و به ما حس هدفمندی و پیوند با دیگران می‌دهند.

می‌خواهید احساس ارزشمندی کنید؟ این ۷ رفتار را ترک کنید
به گزارش فرتاک نیوز،

اما یک نکته وجود دارد: گاهی‌اوقات، همان رفتارهایی که فکر می‌کنیم دارند از ما محافظت می‌کنند یا باعث می‌شوند شاخص شویم، درواقع دارند دیگران را از ما دور می‌کنند.

خبر خوب این است که می‌توانیم این روند را تغییر بدهیم. با راهنماتو همراه باشید تا 7 رفتار را با شما در میان بگذاریم که با کنار گذاشتن‌شان می‌توانید، احساس ارزشمندی بیش‌تری کنید و تحسین بیش‌تری از سمت دیگران جلب کنید.

1.ایفای نقش قربانی

بگذارید با شما روراست باشیم، همه به راحتی می‌توانند در دام ذهنیت قربانی گرفتار شوند. درواقع نقش قربانی یک مکانیسم دفاعی است که به ما امکان می‌دهد تا از قبول مسئولیت رفتارها و شرایطی که در آن هستیم، سرباز بزنیم.

اما، وقتی مدام در نقش قربانی ایفای نقش می‌کنیم، ارزش و قدرت‌مان را دستکم می‌گیریم. سایر آدم‌ها هم این را می‌بینند و باعث می‌شود که دلشان نخواهد ما را تحسین کنند چون ما را فردی محتاج و مستأصل می‌بینند.

شما مستأصل نیستید. شما احتمالاً خیلی توانمندترین چیزی هستید که فکر می‌کنید. رها کردن ذهنیت قربانی نخستین گام به سمت احساس ارزشمندی بیش‌تر و تحسین شدن است.

2.خود-تحقیری پیوسته

شاید باورتان نشود حتی زمانی که به شوخی و برای عوض کردن حال جمع دست به تحقیر خود می‌زنید، دارید از ارزش‌تان کم می‌کنید. شاید به نظرتان کاری بی‌ضرر و صرفاً در راستای خوشحال کردن بقیه و بهبود حال و هوای جمع باشد، اما اینطور نیست.

هر چه خودتان را بیش‌تر تحقیر کنید، احساس ارزشمندی و تحسین کم‌تری حس می‌کنید. بقیه شروع به جوک ساختن از شما می‌کنند و با شما خیلی کم‌تر از چیزی که حقیقتاً شایسته هستید، رفتار می‌کنند. به محض اینکه خود-تحقیری راه رها کنید، متوجه تغییر الگوی رفتار دیگران درباره خودتان می‌شوید. ادراک دیگران از شما نیز تغییر می‌کند و شما را ازشمندتر و تحسین‌شدنی‌تر می‌بینند.

3.غفلت از خود-مراقبتی

آخرین باری که واقعاً خودتان را در الویت قرار دادید کی بود؟ استراحت خودتان، رفاه‌تان و شادی‌تان را؟ اگر یادتان نیست پس باید این الگو را تغییر بدهید. کارشناسان می‌گویند که غفلت از مراقبت از خود می‌تواند پیامدهای منفی زیادی داشته باشد: صبر را کم می‌کند؛ احساس استیصال می‌دهد و حتی انگیزه برای مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی را کاهش می‌دهد.

هیچکدام از اینم موارد برای احساس ارزشمندی و تحسین شدن توسط دیگران مفید نیست.

حقیقت آن است که قبل از اینکه دیگران برایمان کاری کنند، باید خودمان کار کنیم. وقتی نیازهای خودمان را فراموش می‌کنیم، تقویت انرژی، مثبت‌اندیشی و صبر برای جذب تحسین آدم‌های اطراف سخت‌تر می‌شود. خود-مراقبتی به معنی جکوزی و اسپا نیست. بلکه مواردی بسیار ساده مثل خواب کافی، غذای مقوی و وقت گذاشتن برای بازیابی فیزیکی و روحی و حریم قائل شدن برای خود است.

وقتی روی خودتان سرمایه‌گذاری می‌کنید، نه تنها حال‌تان بهتر می‌شود بلکه به خودتان و دیگران نیز امکان می‌دهید تا بهترین نسخه از شما را ببینند. بنابراین، از خود-مراقبتی شروع کنید و بر سر آن سازش نکنید.

4.جستجوی تأیید مدام دیگران

طبیعی است که دلمان بخواهد دیگران تأییدمان کنند. طبیعی است که بخواهیم دیگران از کارمان تغریف کنند و تلاش‌هایمان را به رسمیت بشناسند. اما اگر مدام به دنبال تأیید دیگران باشیم، به نظر فردی ناامن و وابسته می‌آییم.

علاوه بر آن، وقتی که به تأیید دیگران وابسته می‌شویم، به دیگران قدرت می‌دهیم تا ارزش‌های ما را نادیده بگیرند. خیلی وقت‌ها این امر به احساس غیرارزشمند بودن و تحسین نشدن منجر می‌شود. نسبت به توانایی‌ها و تصمیمات خودتان اعتماد به نفس داشته باشید. ارزش ما به واسطه گزینه‌های دیگران تعیین  نمی‌شود بلکه به واسطه چگونه دیدن خودتان تعیین می‌شود.

5.شکست در تعیین حریم

چندبار شده دلتان خواسته «نه» بگویید، اما «بله» گفتید؟ وسوسه به دست آوردن دل همه، دائمی و همه‌گیر است. اما اگر بخواهید برای خوشایند دیگران در حالی که از شدت خستگی روی پا نیستید، پروژه تازه‌ای قبول کنید، یا رفتار را تحمل کنید چون دلتان نمی‌خواهد مخالفت کنید و آدمِ بدی به نظر برسید، یعنی توانایی حریم قائل شدن برای خودتان را ندارید.

اما اگر همیشه بخواهید نیازهای خودتان را نادیده بگیرید تا نیازهای دیگران را ارضا کنید تا بیش‌تر تحسین شوید، سخت در اشتباه هستید. این کار اغلب به احساس نادیده گرفته شدن و بدیهی فرض شدن منجر می‌شود.

مرز و حریم داشتن به معنای خودخواهی نیست. بلکه یعنی به دیگران نشان می‌دهید که برای خودتان و وقت‌تان ارزش قائل هستید.

6.بیش‌جبرانی برای دیگران

آیا حتی وقتی مسئولیت کاری با شما نیست، اولین نفر برای کمک قدم جلو می‌گذارید؟ لابد فکر می‌کنید از روی مهربانی و حمایتگری‌تان است که این‌گونه رفتار می‌کنید. اما درحقیقت شما دارید در حق دیگران بیش‌جبرانی می کنید. این رفتار ارزش شما را پایین می‌آورد و باعث می‌شود که کم‌تر مورد تحسین باشید.

وقتی مدام قدم جلو می‌گذاریم تا وظیفه‌ای را برعهده بگیریم یا مشکلی را برای دیگران حل کنیم، ممکن است تلاش‌های ما از نظرشان بسیار بدیهی و وظیفه جلوه کند.

مهم است که بدانیم در زندگی چه مسئولیت‌هایی داریم و صرفاً همان مسئولیت‌ها را اجرا کنیم. هیچ ایرادی ندارد که عقب بایستید و به دیگران اجازه بدهید که خودشان مسائل‌شان را حل کنند. این کار شما کمک کردن به آن‌هاست که روی پای خودشان بایستند.

7. اول برای خودتان ارزش قائل نشوید

در آخر، حیاتی‌ترین گام برای احساس ارزشمندی و تحسین شدن توسط دیگران آن است که خودتان اول از همه برای خودتان ارزش قائل باشید و خودتان را تحسین کنید. وقتی که به خودمان احترام می‌گذاریم، ارزش خودمان را درک می‌کنیم و به کم قانع نمی‌شویم، درواقع استانداردهای زندگی‌مان را تعیین می‌کنیم.

یادتان باشد که از ظرف خالی چیزی بیرون نمی‌ریزد. نمی‌توانید انتظار احترام و تحسین از سمت دیگران را داشته باشید اما خودتان برای خودتان ارزش و احترام قائل نباشید. از همین حالا شروع کنید. به خودتان احترام بگذارید، برای خودتان ارزش قائل شوید و ببینید که دیگران نیز همین کار را می‌کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۹۲۷۰۶ //
ارسال نظر