//
کدخبر: ۵۰۴۰۸۸ //

تشریح اقدامات مدیریت بحران کرمانشاه/ از دلیل تأخیر در اعلام تعطیلی‌ها تا شناسایی ۱۳ نقطه امن در کرمانشاه

مدیر‌کل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه، در تشریح اقدامات این ستاد، در سال‌جاری از علل تاخیر در اعلام تعطیلی‌ها در شرایط ناترازی انرژی، تا شناسایی ۱۳ نقطه امن در کرمانشاه در شرایط بحران خبر داد.

تشریح اقدامات مدیریت بحران کرمانشاه/ از دلیل تأخیر در اعلام تعطیلی‌ها تا شناسایی ۱۳ نقطه امن در کرمانشاه
به گزارش فرتاک نیوز،

نشست خبری مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اصحاب رسانه امروز (۲۲ اسفند) برگزار شد.

 «افشین یگانه»، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در ابتدای این نشست با اشاره به دوره مدیریت ۳۴ ماهه‌اش در مدیریت بحران استانداری کرمانشاه  اظهار کرد: طی این مدت برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را در استان دنبال کرده‌ایم.

 وی افزود: هر چند امسال، بارندگی‌هایی با شدت و‌ حجم بالاتری در استان تجربه کردیم اما بر اساس برنامه‌های انجام شده در حوزه لایروبی رودخانه‌ها و اجرای قنات معکوس توانستیم مشکل سیلاب را برطرف نماییم.

 مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت بحران را لایروبی و نی‌زنی رودخانه الوند در قصرشیرین عنوان کرد و بیان داشت: لایروبی این رودخانه از محل منابع حوزه بحران در اختیار آب منطقه‌ای قرار گرفت.

یگانه، همچنین جمع‌آوری فاضلاب شهرک‌های شمالی شهرستان کرمانشاه از رودخانه قره‌سو و واگذاری بستر رودخانه قره‌سو از آب منطقه‌ای به شهرداری برای استفاده به عنوان تفرجگاه را از دیگر اقدامات اجرا شده و در دست اجرای ستاد مدیریت بحران عنوان کرد.

 مدیر‌کل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در ادامه اشاره‌ای هم به حریق‌های ایجاد شده در تابستان امسال داشت و گفت: عامل بیش از ۹۵ درصد این حریق ها انسانی بوده  و بخشی هم عمدی بوده است.

به گفته وی در آتش‌سوزی‌ حدود،۱۳ هزار هکتار از جنگل‌ها و مراتع استان، حدود هشت تا ۱۰ درصد از تراکم جنگلی طعمه حریق شد و تنها استانی بودیم که برای اطفا حریق در پاوه و گیلان‌غرب توانستیم از هواپیمای ایروشن برای آبپاشی و اطفا حریق استفاده کنیم، همچنین بخش قابل توجه‌ا‌ی از حریق توسط مردم منطقه اطفا شد و بیش از ۹۰ سورتی پرواز نیز کار جابجایی نیروها و آبپاشی را برعهده داشتند.

 یگانه اشاره‌ای هم به موضوع جار‌سوزی در اراضی استان داشت و‌گفت:با ابتکار عمل انجام شده افراد حاضر در محل در زمان جارسوزی از طریق Gis مخابرات شناسایی شدند و حدود ۳۰۰ پرونده قضایی در این زمینه تشکیل شد.

 وی افزود: در راستای پیشگیری از حریق در سال ۱۴۰۴ برنامه‌هایی در دو بخش آموزش و اطلاع‌رسانی و استفاده از ظرفیت دهیاران طراحی شده است همچنین منابعی برای استفاده از ظرفیت‌ افراد بومی به عنوان دیده‌بان تامین شده که این افراد از اول تا پایان تابستان تمامی حریق‌ها را در اسرع وقت اطلاع‌رسانی خواهند کرد تا از گسترش‌ حریق به دیگر مناطق حتی‌المقدور  جلوگیری شود.

 یگانه در ادامه، فرونشست زمین را یکی از بلایای طبیعی گریبانگیر استان دانست که به واسطه حفر چاه‌های غیرمجاز در استان ایجاد شده است و گفت: در این راستا انسداد چاه‌های غیر‌مجاز در دستور کار قرار گرفت.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه ناترازی انرژی را یکی دیگر از مسائلی دانست که در حوزه مدیریت بحران استان بررسی و پیگیری شد و بیان داشت: به واسطه بروز سرمای شدید از آذر‌ماه تا دو هفته قبل، موضوع ناترازی مصرف گاز و برق به واسطه توسعه شهر‌ها، استفاده بی‌رویه از منابع انرژی و فرسودگی نیروگاه‌ها ایجاد شد.

 وی دلیل تاخیر در اعلام تعطیلی‌ها از سوی مدیریت بحران استانداری کرمانشاه به واسطه برودت هوا را، گزارش همراه با تردید هواشناسی که گاها اتفاق می‌افتاد اعلام کرد و افزود:در مواقعی هواشناسی تردید داشت و شرایط آب و هوایی قابل تشخیص نبود نتایج آخرین مطالعات هواشناسی حدود ساعت ۲۱:۳۰ مشخص می‌شد بعد از تشکیل ستاد بحران حدود ساعت ۱۰:۳۰ اطلاع رسانی می‌شد.

  یگانه همچنین علت تعطیلی در برخی روزها را با وجود شرایط آب و هوایی مساعد در استان ناترازی برق و گاز در دیگر استان‌های کشور عنوان کرد و گفت: در راستای تامین انرژی این استان‌ها و‌کمک به شرایط ایجاد شده، ناگزیر به تعطیلی ادارات و مدارس بودیم، مشکل ناترازی برق و گاز در استان نداشتیم و تنها به واسطه کمک به استان‌های دیگر تعطیلی اعلام می‌شد.

 یگانه در ادامه از پای کار بودن و همکاری دستگاه‌های مرتبط در زمان اعلام هشدار‌های قرمز و نارنجی هواشناسی خبر داد و‌گفت: هر چند از عملکرد شهرداری در بعضی مواقع گله‌مند بودیم اما امسال در شرایط بارندگی شهرداری عملکرد بهتری داشت ولی تا رسیدن به نقطه ایده‌آل فاصله زیادی داریم که باید رفع شود.

 وی اجرای برنامه ساعت صفر برای مواجهه احتمالی با بحران را کاری مطلوب در راستای مشخص کردن سطح آمادگی دستگاه‌های استان عنوان کرد و افزود: تمامی دستگاه‌های عضو ستاد بحران نمره قبولی را کسب کردند و ساعت صفر به عنوان یکی از مانورهای خوب در سطح کشور معرفی شد.

  وی یکی دیگر از اقدامات مهم در حوزه بحران را پیشگیری دانست و بیان داشت: کار در حوزه پیشگیری باعث کاهش ۶.۵ برابری هزینه‌ها در بحث آمادگی و‌ پاسخ  به بحران می‌شود.

 مدیرکل مدیریت بحران در گوشه دیگری از سخنانش به مقاوم‌سازی ساختمان‌های روستایی اشاره کرد و‌گفت: با اجرای طرح هادی در حوزه مقاوم‌سازی ساختمان‌های روستایی، بیش از ۹۸ درصد ساختمان‌ها  مقاوم سازی و بازسازی شده و روستا‌هایی که در مسیر رودخانه و بر روی گسل‌های زلزله بودند نیز جابجا شدند.

 یگانه در ادامه از شناسایی۱۳ نقطه تحت عنوان مکانی امن برای اسکان اضطراری در زمان بحران خبر داد و‌گفت: قرار بود شهرداری این مناطق را پلاک‌گذاری کند اما تا این لحظه گزارشی مبنی بر تابلو‌گذاری اتفاق نیفتاده و به گفته شهرداری در دست اقدام است.

 گفتنی است؛ «افشین یگانه» در حال حاضر به عنوان سرپرست جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه معرفی شده و با حفظ سمت مدیر‌کل مدیریت بحران استانداری است.

 خبرنگار:طیبه دولت‌آبادی

 

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۰۴۰۸۸ //
ارسال نظر