//
کدخبر: ۸۰۴۲۷ //
تعزیرات در هفته ای که گذشت؛

تعزیرات بدون تعطیلات

هر سال در روزهای خاصی از جمله ایام ماه مبارک رمضان، آغاز سال تحصیلی، اعیاد، شب یلدا، روزهای پایانی سال و خریدهای سال نو تعزیرات با راه اندازی تیم های گشت های مشترک همراه با نمایندگان دستگاه های نظارتی، طرح ویژه برگزار می کند.

تعزیرات بدون تعطیلات
به گزارش فرتاک نیوز،

در هفته ای که گذشت، طرح یک ماهه تعزیرات برای نظارت بر بازار شب عید آغاز شد؛ این طرح از 15 اسفند با حضور گشت های تعزیرات در بازار و بازرسی های سرزده از اصناف مختلف تا 15 فروردین ادامه دارد.

 

در این ایام گشت های تعزیرات با حضور قاضیان همراه نمایندگان دستگاه های نظارتی مانند کارشناسان بهداشت و بازرسان سازمان صنعت، معدن، تجارت در دو نوبت صبح و عصر قرار است مرجع رسیدگی به شکایات مردمی باشند و البته به طور محسوس و نامحسوس در بازارها و اماکن پرتردد حضور دارند.

 

رستوران ها، فرودگاه ها، ترمینال ها، قالیشویی ها، میادین میوه و تره بار، مراکز عرضه شیرینی و آجیل، مراکز خرید پوشاک و نمایشگاه های بهاره از جمله اصناف مورد بازرسی در طرح ویژه نوروز 97 تعزیرات است.

 

شهروندان می توانند از طریق سامانه 135 سازمان تعزیرات حکومتی و یا سامانه ١٢٤ سازمان صنعت، معدن و تجارت تخلفات را برای رسیدگی اعلام کنند تا سازمان تعزیرات به همراه نمایندگان دستگاه های نظارتی نسبت به بررسی و برخورد با متخلفان اقدامات لازم را انجام دهند.

 

در این راستا جمال انصاری معاون وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در نشست خبری با خبرنگاران درباره برنامه های این سازمان برای نظارت بر بازار شب عید گفت که این سازمان از دو ماه قبل مشغول تدارک و برنامه ریزی برای برپایی گشت های نورز 97 بوده و قرار است تعداد گشت ها در ایام نوروز دو برابر شود به طوری که پیش بینی شده است بیش از 15 هزار بازدید از اصناف در این ایام رقم بخورد.

 

رییس سازمان تعزیرات به اهمیت موضوع سلامت مردم اشاره کردو گفت که امسال قرار است برای نخستین بار، تعزیرات با همکاری وزارت بهداشت، گشت های مشترک برگزار کند زیرا موضوع سلامت مردم بسیار مهم است و در راستای کاهش مخاطرات و تخلفات این مساله انجام می شود.

 

همچنین محمد علی اسفنانی مدیر کل تعزیرات استان تهران نیز درباره طرح ویژه نوروزی این سازمان با تاکید بر حمایت از حقوق مصرف کنندگان، پیشگیری، نظارت و کنترل قیمت‌ها و برخورد با متخلفان و سودجویان بازار شب عید را از اهداف این طرح اعلام کرد.

 

** واحدهای صنفی متخلف بدانند که تعزیرات در این ایام روزانه بازدیدهای سرزده دارد

در همین راستا سه شنبه 15 اسفندماه در نخستین روز از طرح ویژه نظارت نوروزی تعزیرات، 11 گشت مشترک به طور همزمان در دو نوبت صبح و عصر در نقاط مختلف شهر تهران با حضور قاضیان تعزیرات و مدیر کل تعزیرات استان تهران برگزار شد.

 

در این گشت ها از چندین رستوران معروف به صورت سرزده بازدید شد همچنین چند مورد از شکایت های مردمی نیز مورد رسیدگی قرار گرفت.

 

در بازدید از این رستوران ها، تخلفات بهداشتی و صنفی مشاهده شد که با متخلفان برخورد جدی صورت گرفت و پرونده هایی جهت رسیدگی به این تخلفات تشکیل و به شعب تعزیرات ارسال شد.

 

مسئولان تعزیرات بارها بر حمایت از حقوق شهروندان تاکید داشتند و گفته اند که در مورد سلامت مردم با هیچ شخصی مدارا نمی کنند و برخورد تعزیرات جدی و قاطع است و واحدهای صنفی متخلف بدانند که تعزیرات در این ایام روزانه بازدیدهای سرزده دارد.

 

** خبر خوش برای نظام اقتصادی؛ قاچاق کالا کمتر شده است

در هفته ای که گذشت، جمال انصاری از روند کاهش قاچاق کالا و ارز خبر داد و گفت که در سال 96 28 درصد پرونده های قاچاق کالا و ارز رشد داشته است که در این زمینه، حضور دستگاه های مقتدر و توانمند در کنار یکدیگر برای برخورد قاطع تر با قاچاقچیان موثر است.

 

لازم به توضیح است که هرچند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با حضور مستقیم 13 دستگاه وظیفه پیگیری موضوع مهم قاچاق را عهده دار است رسیدگی به پرونده های قاچاق کالا و ارز از وظایف مهم سازمان تعزیرات است، جمال انصاری گفت که بیش از 90 درصد از پرونده های مربوط به قاچاق کالا و ارز در سازمان تعزیرات دادرسی می شود.

 

باید گفت مبارزه با قاچاق کالا و ارز، یکی از حوزه های مهم کلان در زمینه مسائل اقتصادی است و ابعاد حقوقی آن نیز پیچیده است؛ اگر از ضعف های قانونی بگذریم و بپذیریم که دستگاه های نظارتی باید اهتمام جدی برای برخورد با آن را داشته باشند اما مساله اطلاع رسانی و فرهنگ سازی هم مهم است زیرا مردم به عنوان مصرف کننده نهایی باید درباره اهمیت و تاثیر کالاهای قاچاق در عرصه اقتصادی و البته اجتماعی بدانند و آگاه باشند که همانگونه که اعتیاد در مسائل اجتماعی خانمان سوز است، قاچاق در عرصه اقتصادی از اعتیاد هم تاثیر بدتری دارد.

 

در جامعه ای که بیکاری و عدم اشتغال به عنوان یکی از کلیدی ترین موضوعات و آسیب ها مطرح است، سخن گفتن از مبارزه با قاچاق کالا و ارز شعار نیست اما به نظر می رسد که به دلایل متعدد از جمله اینکه تکرار مکررات بدون توجه به بیان استدلال منطقی در این زمینه باعث عادی سازی آن شده است و همه منتظر دیگری هستند و خود را مسئول نمی دانند این در حالیست که همه نسبت به هم مسئولیت مدنی دارند و باید بدانند که رعایت حقوق شهروندی در جامعه امروزی ضرورت اجتناب ناپذیری است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۸۰۴۲۷ //
ارسال نظر