//
کدخبر: ۲۸۱۱۱۳ //

نتایج موفقیت آمیز واکسن کووید-۱۹ در افراد مسن

نتایج آزمایش فاز اولیه در ۴۰ بزرگسال بالای ۵۵ سال نشان می‌دهد که واکسن کووید-۱۹، تحت تولید شرکت داروسازی مادرنا (Moderna)، در افراد مسن با نتایج موفق آن در جوانان، مشابه است.

نتایج موفقیت آمیز واکسن کووید-۱۹ در افراد مسن

طبق گفته پژوهشگران عوارض جانبی واکسن، خفیف یا متوسط و شامل خستگی، لرز، سردرد یا درد یا ناراحتی در محل تزریق بود.

پژوهشگران یافته‌های اولیه را در تاریخ ۲۹ سپتامبر به‌صورت آنلاین در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر کردند.

به گزارش فرتاک نیوز،دکتر آمش آدالجا، متخصصی که در این آزمایش شرکت نداشت، توضیح داد: "ازآنجاکه افراد در معرض خطر ابتلا به عفونت شدید کووید-۱۹، بزرگسالان مسن هستند، درک اهمیت واکسن در این گروه سنی بسیار مهم است. "

آدلجا گفت: "به نظر می‌رسد، نتایج این مطالعه فاز یک امیدوارکننده باشد، اما تا زمانی که داده‌های فاز سوم در دسترس نباشد، نمی‌توان به‌طور قطعی این مورد را اعلام کرد. " وی دانش‌آموخته ارشد مرکز امنیت بهداشت جان هاپکینز در بالتیمور است.

مطالعه جدید بر روی واکسن تجربی مادرنا به نام mRNA-۱۲۷۳ متمرکزشده است. این  واکسن با دو دوز در مراحل آخر آزمایشی است و این شرکت امیدوار است که تا پایان سال واکسن مادرنا، آماده استفاده گسترده باشد.

دکتر بروس هیرش، پزشک معالج بیماری‌های عفونی در نورث ول هلث نیویورک  خاطرنشان کرد: "از بین عوامل مختلف خطر، از همان ابتدا سن بالاتر با نتایج درمانی ضعیف‌تر همراه بود. "

بنابراین، پزشکان نگرانند کسانی که بیشترین نیاز به این واکسن را دارند ممکن است کمترین واکنش را به واکسن نشان دهند.

برای کمک به پاسخگویی به این مسأله، گروهی تحت هدایت محققان دانشگاه اموری در آتلانتا به‌طور مشخص پاسخ ایمنی و داده‌های عوارض جانبی ۴۰ بیمار ۵۶ ساله و بالاتر را که در آزمایش mRNA-۱۲۷۳  ثبت‌نام کرده بودند را بررسی کردند.

آنان بلافاصله پس از اولین تزریق در افراد مسن، افزایش سریع آنتی‌بادی‌های سیستم ایمنی در برابر ویروس کرونا را مشاهده کردند. این اعداد پس از اجرای تزریق دوم، حتی بیشتر هم شدند.

از همه مهمتر  محققان خاطرنشان کردند که پاسخ‌های آنتی‌بادی در گروه بالای ۵۵ سال به نظر می‌رسد مشابه نتایج گزارش تزریق واکسن بین گیرندگان واکسن در سنین ۱۸ تا ۵۵ سال است. "

سایر نشانگرهای سیستم ایمنی بدن مانند سطح سلول‌های تی و پروتئین‌هایی به نام سیتوکین‌ها نیز در پاسخ به واکسن قوی به نظر می‌رسند.

عوارض جانبی گزارش شده می‌تواند پس از واکسیناسیون رخ دهد  اما مانند مواردی است که گاهی اوقات در افرادی که واکسن آنفلوآنزا تزریق می‌کنند مانند خستگی گذرا، لرز و سردرد نیز مشاهده می‌شود.

دکتر اریک سیو پنا پزشک اورژانس در بیمارستان دانشگاه استاتن آیلند در شهر نیویورک گفت: اگرچه داده‌ها محدود هستند، اما این مطالعه مرحله یک ایمنی را در بزرگسالان مسن نشان می‌دهد  که یک جمعیت هدف مهم است. "

هنوز هم  هیرش تاکید می‌کند که اندازه کوچک مطالعه به معنای احتیاط است.

هیرش گفت: "توانایی واکسن برای محافظت در برابر عفونت واقعی در دنیای واقعی هنوز آزمایش نشده است و این تحقیق بدون درک چگونگی پایداری ایمنی، مصونیت را بی‌پاسخ می‌گذارد. بااین‌وجود ما امیدواریم که بتوانیم از پس این کار برآییم، این داده‌های اولیه برای مدیریت این همه‌گیری اطمینان‌بخش است. "

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۸۱۱۱۳ //
ارسال نظر