//
کدخبر: ۵۰۹۱۸۰ //

مسجد رستم پاشا استانبول کجا است؟ (معرفی+ عکس و آدرس)

اگر قرار است به‌زودی به استانبول گردی بروید و بازدید از یکی از شاهکارهای معماری دوران عثمانی به نام مسجد رستم پاشا استانبول را انتخاب کرده‌اید با ما در ادامه این مطلب همراه شوید تا این جاذبه تماشایی و مهم را به شما معرفی و تصاویر آن را به شما نشان دهیم و درنهایت بگوییم که چطور می‌توانید خودتان را به این جاذبه برسانید.

تاریخچه مسجد رستم پاشا

مسجد رستم پاشا استانبول به دست یکی از ماهرترین و معروف‌ترین معماران دوره عثمانی به نام معمار سینان و به دستور وزیر معروف سلطان سلیمان، رستم پاشا بنا شده است. البته رستم پاشا نتوانست بنای نهایی مسجد را ببینید زیرا ساخت مسجد تا دو سال بعد از مرگ رستم پاشا و سال ۱۵۶۳ میلادی ادامه داشت. اگرچه این مسجد به‌اندازه مساجد بزرگ و معروف دیگر استانبول به شهرت نرسید اما به‌تازگی زیبایی خیره‌کننده معماری آن مورد توجه گردشگران استانبول قرار گرفته است و اگر قرار است با بلیط تهران استانبول راهی سفر شوید حتماً آن را در لیست جاهای دیدنی که قرار است به سراغ آن بروید بگذارید.

معماری مسجد رستم پاشا استانبول و جذابیت های آن

مسجد رستم پاشا اگرچه ازنظر وسعت در حد و اندازه مساجد معروف دیگر این شهر نیست اما باوجود معماری کم‌نظیرش جذابیت زیادی برای بازدید دارد به‌طوری‌که بسیاری آن را نسخه مینیاتوری مسجد آبی استانبول می‌دانند. البته برخلاف مسجد آبی که همواره مملو از خیل عظیم گردشگران خارجی است در این مسجد باوجود تعداد کمتر گردشگران فرصت این را دارید تا با آرامش خاطر از تماشای یکی از بهترین نمونه‌های معماری دوران عثمانی لذت ببرید و البته در جاهای مختلف آن عکاسی کنید. مسجد دارای یک مناره و یک گنبد بزرگ است که دورتادور آن با گنبدهای کوچک‌تر محاصره شده است. معماری این مسجد عمدتاً به علت کاشی‌کاری‌های زیبای آن از جنس سرامیک ایزنیک است که در فضای داخلی مسجد به کار گرفته شده است و به آن شهرت جهانی داده است. درب ورودی اصلی مسجد رستم پاشا را بعد از عبور از ردیفی از فروشگاه‌ها پیدا خواهید کرد. بعد ازآنکه از راه‌پله‌ها بالا بروید به فضای داخلی مسجد می‌رسید که در زیر یک تراس دل‌باز قرار گرفته است.

شرایط و ساعات بازدید از مسجد رستم پاشا

بازدید از مسجد رستم پاشا برایتان هزینه‌ای ندارد و برعکس بسیاری از جاذبه‌های استانبول نیازی به تهیه بلیط ورودی برای بازدید آن ندارید. بنابراین اگر با بلیط هواپیما ارزان قیمت سفر می‌کنید و قصد دارید تا لیستی از جاهای دیدنی رایگان و یا کم‌خرج را در برنامه سفرتان بگذارید این مسجد نیز قطعاً گزینه ایده آلی است. بازدید از این مسجد در همه روزها و از ساعت ۱۰ صبح تا ساعت ۱۸ بعدازظهر امکان‌پذیر است. البته در نظر داشته باشید ازآنجاکه مسجد به‌عنوان یکی از مساجد فعال استانبول مورداستفاده مسلمانان قرار دارد در ساعات نماز امکان بازدید از آن را ندارید و قبل یا بعدازاین زمان می‌توانید برای بازدید مراجعه کنید. علاوه بر آن توجه داشته باشید که برای ورود به این مسجد و بازدید از آن لازم است پوشاک مناسب مکان‌های مقدس را به تن داشته باشید. بانوان نیز ملزم به رعایت حجاب و پوشیدن روسری برای ورود به مسجد رستم پاشا هستند.

دیدنی‌های اطراف مسجد رستم پاشا

زمانی که در راه بازدید از مسجد رستم پاشا هستید فرصت یک خرید جانانه از مغازه‌ها و فروشگاه‌هایی که در ردیف درب ورودی مسجد قرار گرفته‌اند برایتان فراهم می‌شود. علاوه بر آن بازار مصری‌ها که بیشتر به بازار ادویه استانبول معروف است هم در چند صد متری این مسجد قرار دارد و می‌توانید به‌راحتی بعد از بازدید از مسجد به این بازار معروف استانبول بروید. برج گالاتا، مسجد جدید استانبول، کاخ موزه توپکاپی، آب‌انبار باسیلیکا و پارک گلهانه استانبول نیز در فاصله نزدیکی تا مسجد رستم پاشا قرار گرفته‌اند و می‌توانید بعدازآنکه ظرف یک ساعت بازدید از مسجد را به پاسان رساندید از این مکان‌های معروف نزدیک به مسجد هم دیدن کنید.

مسجد رستم پاشا استانبول کجا است؟

مسجد رستم پاشا در بخش اروپایی شهر استانبول و نزدیک به میدان امینونو است. این مسجد در منطقه معروف فاتح، محله رستم پاشا و خیابان هسیر جیلار قرار گرفته است. گفتنی است برای رفتن به منطقه امینونو و درنهایت بازدید از مسجد رستم پاشا می‌توانید از طریق تاکسی‌های شهری، اوبر به‌عنوان تاکسی اینترنتی و همچنین قطار شهری یا تراموا استفاده کنید.

سخن پایانی

مسجد رستم پاشا از آنجاهایی است که نباید در سفر به استانبول آن را از قلم بیندازید. این مسجد که توسط یکی از معماران برجسته ترکیه به نام معمار سینان و به دستور وزیر عثمانی رستم پاشا بنا شده است قدمی بیش از ۴۰۰ سال دارد و از جهات زیادی به مسجد آبی شباهت دارد. البته ازنظر وسعت این مسجد بسیار کوچک است اما عمده جذابیت بازدید از آن معماری شگفت‌انگیز داخلی آن است و هنر کاشی‌کاری را در حد اعلا به نمایش گذاشته است. این مسجد در نزدیکی میدان امینونو و در خیابان طویل هسیر جیلار و ورودی یک بازار قرار گرفته است. بنابراین می‌توانید در مسیر بازدید از آن بازار گردی کنید و البته از جاذبه‌های دیگر نزدیک به این مسجد شامل مسجد جدید استانبول، پارک گلهانه، کاخ موزه توپکاپی، آب انبار باسیلیکا و برج گالاتا نیز بازدید کنید. توجه داشته باشید که در همه روزها و ساعات به‌جز زمان نماز خواندن می‌توانید از این مسجد دیدن کنید. البته حتماً لازم است لباس‌های مناسب برای بازدید از آن به تن داشته باشید و در نظر بگیرید که زنان بدون حجاب اجازه ورود به مسجد را ندارند.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۰۹۱۸۰ //
ارسال نظر