//
کدخبر: ۵۲۷۰۳ //

خزه زارهای ایسلند، عجیب ولی واقعی

خزه ها گیاهانی مرسوم در ایسلند هستند، این گیاهان در مناطق کوهستانی این کشور به فراوانی دیده می شوند و یکی از اصلی ترین ویژگی های زمین های گدازه ی آتشفشانی در ایسلند هستند. یکی از دیدنی ترین زمین هاب خزه ای ایسلند در ساحل جنوبی این کشور و در بالای زمین های آتشفشانی Eldraun واقع شده است.

خزه زارهای ایسلند، عجیب ولی واقعی
به گزارش فرتاک نیوز،

Eldraun که در واقع از زمینی حاصل از گدازه های آتشفشانی به وجود آمده است، نتیجه ی یکی از ویرانگرترین فوران های آتشفشانی ای است که در تاریخ اتفاق افتاده است. در طول ۸ ماه  بین سال های ۱۷۸۳ تا ۱۷۸۴، کوه آتشفشانی ای که در این منطقه وجود داشت ،آتشفشانی که در این منطقه قرار داشت، چیزی حدود ۱۴ کیلومتر مکعب گدازه های آتشفشانی را به بیرون ریخت و باعث شد تا ابرهایی از گازهای سمی باعث آلودگی خاک شوند و نیمی از اسب های وحشی و احشام و دام های منطقه کشته شوند. در آن سال زمین ها هیچ محصولی ندادند و هیچ ماهی ای در دریا پیدا نشد و نتیجه ی این قحطی، از بین رفتن تقریبی نیمی از جمعیت انسانی جزیره بود.

 

البته فوران این آتشفشان تاثیرات جانبی بیشتری هم داشت. در سال های بعد از این اتفاق، آب و هوای نیمکره ی شمالی کاملا به هم ریخت و حتی باعث شد تا زمستان آمریکای شمالی در سال ۱۷۸۴، به طولانی ترین و سردترین زمستان در تاریخ خود برسد. طوفان برفی عظیمی در جنوب رخ داد و رودخانه ی می سی سی پی در نیو اورلئان یخ زد…

 

اما وحشتناک ترین تاثیرات آن در اروپا اتفاق افتاد، تابستان سال ۱۷۸۳، گرم ترین رکورد خود را زد. ابرهای سمی در سراسر اروپا به حرکت در آمدند و استنشاق گاز سمی ای که از آن ها متصاعد می شد، باعث کشته شدن هزاران نفر شد، به طوری که فقط در بریتانیای کبیر جان ۲۳۰۰۰ نفر را گرفت.

 

با گرمتر شدن هوا، طوفان ها هم سهمگین تر شدند و تگرگ های بسیار بزرگی از آسمان بارید که باعث کشته شدن و آسیب دیدن گله های حیوانات شد. در فصل بهار هم دولت آلمان و اروپای مرکزی خبر از آسیب هایی داد که بر اثر سیل اتفاق افتاده بودند.

 

امروزه زمین های آتشفشانی Eldraun به نظر دیگر آرام هستند و کمترین خطری برای طبیعت و مردم و حیوانات ندارند. لایه های ضخیم خزه، به صاف شدن زمین و نرم به نظر رسیدن آن کمک کرده است و باعث شده تا گذشته ی سخت و خشن این منطقه از ذهن خیلی ها پاک شود…

 

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: الی گشت
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۲۷۰۳ //
ارسال نظر