رابطه سلامتی و پریودی| پریود در مورد سلامت شما چه چیز را به شما میگوید؟ بانوان بخوانند!
پریود یا قاعدگی مسئله ای مهم در زندگی خانم هاست که علاوه بر سلامت بارداری، گاهی حقایقی دیگر در مورد سلامت کلی بدن آنها را نشان می دهد که ادامه به آنها می پردازیم
عادات ماهیانه درست مانند دانه های برف هستند هیچ وقت دو نمونه ی درست مشابه هم پیدا نمی کنید. برخی خانم ها عادت ماهیانه ی سنگین و کوتاهی دارند، برخی سبک اما طولانی، و برخی دیگر گاهی یک ماه دچارش نمی شوند.
بیشتر آنچه از چرخه قاعدگی می دانیم متوسط آن چیزی است که منحصر به فرد خودمان است. با اینکه ممکن است عادت ماهیانه الگوی همیشگی را دنبال نکند – کمتر اتفاق می افتد – اما باز هم به همان الگو نزدیک است.
اگر متوجه شدید عادت ماهیانه تان به شدت سنگین شده و یا اینکه متوقف شده حتما باید به پزشک مراجعه کنید. در ادامه 4 چیز را که عادت ماهیانه تان می تواند درباره شما بگوید را شرح می دهیم:
پریود نشدن نشانه چیست؟
قطع پریود می تواند نشانه ی سندرم تخمدان پلی کیستیک ، چربی بدنی کم، اختلال عملکرد تیروئید، استرس باشد.
شایع ترین دلیل قطع عادت ماهیانه واضح است: بارداری یا یائسگی. اما اگر برای یائسه شدن خیلی جوان هستید و ممکن هم نیست که باردار شده باشید، این عادت ماهیانه نشدن می تواند نشانه یکی از مشکلات زیر باشد:
- تیروئیدتان مشکل دارد.
- عدم تعادل هورمونی دارید که باعث رشد کیست در تخمدان تان شده
- استرستان بالا است
- وزنتان کم است، کسی که زیر وزن طبیعی باشد ممکن است به دلیل نداشتن چربی کافی اصلا عادت ماهیانه نشود
- خانم های ورزشکاری که روزانه 5 تا 8 کیلومتر در روز می دوند، گاهی برای داشتن یک عادت ماهیانه طبیعی خیلی لاغر هستند
اگر 3 تا 6 ماه بدون عادت ماهیانه بودید با یک پزشک مشورت کنید.
عادت ماهیانه دردناک
پردود دردناک می تواند نشانه ی یکی از موارد زیر باشد:
آندومتریوز، فیبروئید، زخم واژینال . بر کسی پوشیده نیست که قاعدگی همراه با درد است. هر ماه عضلات رحمی منقبض می شوند و خون با فشار خارج می شود – و به خاطر این انقباض هر شخصی ممکن است کمی درد را احساس کند.
این درد تنها زمانی که داروهای معمول مانند ایبوپروفن یا Midol کمکی نکنند، یا در چنین مواقعی نتوانید با دوستان بیرون بروید یا حتی به خاطر درد نتوانید سرکار خود حاضر شوید یک مشکل به حساب می آید.
یکی از دلایل شایع دردهای شدید در زمان عادت ماهیانه اندومتریوز است، شرایطی که باعث می شود بافتی که با هر پریود ریخته می شود خارج از رحم، در جاهایی مانند تخمدان، لوله های فالوپ، و پایین شکم رشد کنند.
بافت آندومتری که خارج از رحم رشد می کند در طول هر چرخه ی عادت ماهیانه همچنان خراب می شود و خون ریزی می کند. اما به این دلیل که راهی برای خروج از بدن ندارد، بافت ساخته می شود و می تواند باعث درد لگن شود. همچنین درمانی برای اندومتریوز وجود ندارد.
جراحی یا درمان فیزیکی کف لگن به بسیاری از خانم ها کمک کرده درد و ناراحتی ناشی از این مشکل را کنترل کنند. زخم های ناشی از جراحی های پیشین، یا ناهنجاری های ساختاری در رحم، معمولا توسط تومورهای غیر سرطانی به نام فیبروئید ها ایجاد می شوند و می توانند عادت ماهیانه را بسیار دردناک کنند.
در هر دو مورد پزشکان توصیه می کنند با جراحی فیبروئید یا بافت زخمی را بردارند.
اگر سه ماه به صورت متوالی عادت ماهیانه بسیار دردناک را تجربه کردید و داروهای معمول و بدون نیاز به نسخه هم نتوانستند کمکتان کنند به پزشک مراجعه کنید.
پریود سنگین و خونریزی شدید
می تواند نشانه ی: فیبروئید ها، هموفیلی، عدم تعادل هورمونی، رقیق کننده های خون باشد.
برای بیشتر خانم ها دوره قاعدگی با شدت شروع می شود و در اواخر چرخه سبک می شود. شدید به این معناست که هر چند ساعت یک بار مجبور شوید پد خود را عوض کنید.
اما اگر دیدید که در یک ساعت بیش از یک مرتبه پد را عوض کردید، یا اگر بیش از هفت روز مرتب به همان شدت اول خون ریزی داشتید، عادت ماهانه تان از مرز شدید گذشته و تبدیل به شدید غیر عادی شده است.
اگر خون ریزی آنقدر شدید بود که از پد عبور کند و خود را روی شلوار نمایان کند عادت ماهیانه فوق العاده شدید به حساب می آید.اگر هر دوره قاعدگی به همین شکل به فرد فشار بیاورد، احتمالا به این معناست که یکی از هورمون های تنظیم کننده عادت ماهیانه – استروژن و پروژسترون – را خیلی زیاد یا خیلی کم دارید ، یا همان مشکل فیبروئید را دارید.
عادات ماهیانه شدید غیر عادی گاهی اوقات نتیجه عوارض جانبی متد های غیر هورمونی ضد بارداری مانند دستگاه داخل رحمی می باشد. گاهی نیز نشانه ی سرطان رحم است که این مورد بسیار نادر است.
اگر درطول یک ساعت مجبور شدید چند مرتبه پد خود را عوض کنید، یا خون ریزی آنقدر شدید بود که خود را روی لباستان نشان داد، یا عادت ماهیانه باعث شد نتوانید سرکار بروید، دچار سرگیجه، ضعف، و نفس کم آوردن شوید، باید به پزشک مراجعه کنید.
پریود نا منظم
می تواند نشانه ی:
فیبروئید، عدم تعادل هورمونی، پولیپ باشد.
دوره قاعدگی حتما هر 28 روز یکبار اتفاق نمی افتد. چرخه طبیعی عادت ماهیانه از اولین عادت ماهیانه تا قاعدگی بعدی 21 تا 35 روز زمان لازم دارد. این کاملا طبیعی است که یک خانم در طول یک سال 9 قاعدگی را تجربه کند. کمتر از این مقدار نشان می دهد که باید به پزشک مراجعه کنید.
اگر در قاعدگی خود تغییر ناگهانی احساس کردید، زیاد نگران نباشید. حتی خانم هایی که چرخه عادت ماهیانه شان مثل ساعت کار می کند ممکن است در برخی مواقع یک یا دو ماه را بدون قاعدگی سپری کنند.
عادت ماهیانه با بالا رفتن سن تغییر می کند، یعنی چرخه قاعدگی که در 40 سالگی دارید ممکن است با 30 سالگی متفاوت باشد، عدم تعادل هورمونی و فیبروئید ها در اینجا نیز در صدر عوامل تغییر زمان قاعدگی قرار دارند. اما پلیپ ها، غده های خوش خیمی که داخل دیواره رحم رشد می کنند نیز ممکن است تاثیر گذار باشند.
برای درمان پلیپ پزشک ممکن است داروهایی تجویز کند تا هورمون ها را تنظیم و نشانه ها را کاهش دهد، یا ممکن است از طریق جراحی آنها را بردارد. اگر در طول یک سال هشت عادت ماهیانه یا کمتر داشتید و یا اگر عادت ماهیانه تان مرتب بود و سپس سه ماه پشت سر هم متوقف شد باید به پزشک مراجعه کنید.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.