علت اوره خون بالا چیست ؟
سطح اوره در خون تحت تاثیر عوامل مختلف تغییر میکند و بالا یا پایین میرود.

سطح اوره در خون تحت تاثیر عوامل مختلف تغییر میکند و بالا یا پایین میرود. عواملی که میزان اوره خون را تحت تاثیر قرار میدهد شامل موارد زیر است.
- عامل اول که بر میزان اوره خون موثر است، میزان پروتئین در رژیم غذایی است. زیرا با سوخت و ساز پروتئین اوره تولید میشود. بنابراین اگر میزان پروتئین دریافتی بدن بیشتر از نیاز باشد بدن قادر نخواهد بود مواد زائد حاصل از شکستن آن را دفع کند.
- یکی دیگر از عوامل موثر در میزان اوره عملکرد کلیهها است که ممکن است دچار اختلال شود و نتواند اوره اضافی را دفع کند. اختلالات کلیوی که باعث افزایش اوره میشود شامل موارد زیر است.
-
کاهش حجم مایعات بدن بهعلت کم آبی مفرط
-
بیماری های درگیر کننده پارانشیم کلیه مانند سنگ کلیه
-
عفونت کلیه
-
بیماریهای کیست کلیه
-
سنگ حالب انسدادی
-
تنگی شدید محل اتصال حالب به لگنچه کلیه
-
بزرگی پروستات انسدادی و مزمن
-
همچنین در مواقع خونریزی گوارشی یا خونریزی داخلی به دلیل سوانح و حوادث و کاهش حجم مایعات بدن و کم آبی هم میزان اوره خون افزایش یابد.
-
اوره خون بالا نشانهی استفاده از دارو نیز هست. برخی داروها میتواند میزان دفع اوره را کم کند و میزان آن را در خون افزایش دهد. داروهایی که باعث افزایش اوره خون میشود شامل جنتامایسین ، کاربامازپین ، متوترکسات است.
-
البته سن هم یکی از علل اوره خون بالا است و عامل تعیین کنندهای برای تعیین سطح اوره خون است. بعد از ۵۰ سالگی عملکرد کلیهها بهدلیل کهولت سن برای دفع مواد زائد کم میشود و به ازای هر ده سال مقداری اوره خون افزایش مییابد.
- بیشتر بخوانید:
علت جابجا شدن غضروف بینی بعد از عمل چیست؟
مهمترین دلایل مرگ جراحی بینی چیست؟
راینوپلاستی و تغییر چهره بعد عمل بینی
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.