//
کدخبر: ۴۶۶۳۴۳ //

علت جوش پیشانی چیست؟

آکنه می‌تواند در هر جایی از بدن فرد ایجاد شود؛ اما دیده شدن آن در صورت، شانه‌ها، قفسه سینه و بازوها بسیار رایج‌تر است. پوست شما دارای تعداد بسیار زیادی از غدد چربی است که به فولیکول‌های مو متصل هستند و وظیفه‌ی تولید و ترشح چربی و ترکیبات دیگر را بر عهده دارند. این غدد با ترشح ماده‌ای به نام سبوم به جذب رطوبت، محافظت در برابر آسیب‌ها و جلوگیری از کاهش آب پوست کمک می‌کنند.

علت جوش پیشانی چیست؟
به گزارش فرتاک نیوز،

مقابله با آکنه‌ی پوستی می‌تواند برای همه‌ی ما یک تجربه‌ی استرس‌زا و آزاردهنده باشد؛‌ به ویژه زمانی که جوش‌ها در نواحی بسیار قابل مشاهده‌ی صورت مانند پیشانی به وجود می‌آیند. اگر پوست مستعد آکنه‌ای داشته باشید حتما می‌دانید که از بین بردن انواع جوش پیشانی، از سرسیاه گرفته تا ملتهب و سر سفید، کار بسیار سختی است.

درست مانند جوش‌های بخش‌های دیگر بدن جوش پیشانی هم با استفاده از کرم ضد جوش و انجام یک سری از کارها قابل درمان است.

جوش پیشانی نشانه‌ی چیست؟

آکنه می‌تواند در هر جایی از بدن فرد ایجاد شود؛ اما دیده شدن آن در صورت، شانه‌ها، قفسه سینه و بازوها بسیار رایج‌تر است. پوست شما دارای تعداد بسیار زیادی از غدد چربی است که به فولیکول‌های مو متصل هستند و وظیفه‌ی تولید و ترشح چربی و ترکیبات دیگر را بر عهده دارند. این غدد با ترشح ماده‌ای به نام سبوم به جذب رطوبت، محافظت در برابر آسیب‌ها و جلوگیری از کاهش آب پوست کمک می‌کنند.

غدد چربی سبوم را در کانال مو آزاد می‌کنند تا این ماده در امتداد با ساقه‌ی مو به سطح پوست برسد. اگر میزان تولید و ترشح سبوم از حالت عادی فراتر برود، مقدار اضافی آن می‌تواند در داخل فولیکول مو گیر کند و باعث مسدود شدن آن شود.

در نتیجه‌ی این اتفاق شما شاهد بروز جوش‌های آزاردهنده‌ای روی پوست خود خواهید بود. همه‌ی جوش‌ها تقریبا به همین دلیل به وجود می‌آیند؛ هر چند که هر آکنه‌ای با توجه به شدت انسداد فولیکول‌ها و وجود باکتری در درون آن نسبت به آکنه‌های دیگر ظاهر متفاوتی خواهد داشت.

در کنار تولید سبوم یک دلیل دیگر هم وجود دارد که جوش زدن پیشانی می‌تواند نشانه‌ی آن باشد. به منظور ترمیم آسیب‌های وارد شده به پوست، بدن شما از طریق فرآیندی به نام چرخه‌ی اپیدرمی شروع به تولید و جایگزینی سلول‌های پوستی جدید می‌کند.

با تحلیل رفتن سلول‌های قدیمی، سلول‌های جدید در طول ۴۰ تا ۵۶ روز جایگزین آن‌ها خواهند شد. تجمع این سلول‌های قدیمی و مرده روی پوست می‌تواند باعث ترکیب شدن آن‌ها با سبوم تولید شده توسط غدد چربی شود. در نتیجه‌ای این اتفاق فولیکول‌های مو مسدود می‌شوند و شما شاهد بروز آکنه روی پوست صورت و پیشانی خود خواهید بود.

علت ایجاد جوش پیشانی چیست؟

عوامل بسیار زیاد و متفاوتی می‌توانند میزان ترشح سبوم توسط غدد چربی را افزایش دهند و باعث بروز جوش روی صورت و پیشانی شوند. برای درمان جوش صورت و پیشانی شما باید پیش از هر کاری به سراغ دلایل احتمالی بروز این عارضه‌ی پوستی بروید.

تغییرات هورمونی: یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلایل بروز آکنه‌ روی پیشانی و صورت بروز نوسانات هورمونی در بدن شما است. اکثر نوجوانان در دوران بلوغ با این مشکل روبرو می‌شوند. تولید هورمون‌های آندروژن یا همان هورمون‌های جنسی مردانه نقش عمده‌ای در ترشح سبوم دارند. هورمون‌های مردانه‌ی تستوسترون و دی هیدروتستوسترون (DHT) به عنوان دلایل اصلی افزایش تولید سبوم در پوست شناخته می‌شوند. درمان جوش‌های هورمونی معمولا سخت‌تر است و به زمان بیشتری نیاز دارد.

مصرف دارو: یکی از عوارض جانبی مصرف برخی از داروها، مانند داروهای استروئیدی و داروهای ضد تشنج، می‌تواند بروز آکنه‌ی پوستی باشد. متاسفانه در این مواقع تنها با قطع کردن دارو است که می‌توانید جلوی جوش زدن صورت خود را بگیرید.

استرس و فشار: تحقیقات نشان داده‌اند که استرس و فشار روانی بیش از اندازه می‌تواند به طور مستقیم روی سلامت پوست شما تاثیر بگذارد و به اصلی‌ترین علت جوش زیر چانه و فک و البته پیشانی تبدیل شود.

استفاده از محصولات مراقبت از پوست و مو: این محصولات معمولاً به طور مستقیم بر تولید سبوم پوست شما تأثیر نمی‌گذارند، اما با این وجود آن‌ها حاوی یک سری روغن‌های طبیعی یا مصنوعی هستند که می‌توانند فولیکول‌های مو را مسدود کنند و باعث ایجاد آکنه شوند.

تحریک پوست: آرایش صورت یا پوشیدن لباس‌هایی مانند کلاه و هدبند می‌تواند پوست ناحیه‌ی پیشانی را تحریک کند و منجر به آکنه شود. علاوه بر این، لمس مکرر پیشانی هم یکی از دلایل تشدید حساسیت پوست و بروز آکنه به شمار می‌آید.

رژیم غذایی: همانطور که همه‌ی ما می‌دانیم رژیم غذایی می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر سلامت پوستمان داشته باشد و مصرف غذاهای چرب و شیرین ممکن است باعث بروز آکنه شود.

احتمال ابتلا به بیماری: گاهی اوقات بروز آکنه‌ی پوستی در ناحیه‌ی صورت می‌تواند نشانه‌ی ابتلای شما به بیماری‌هایی چون سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) باشد.

کمبود ویتامین: مطالعات نشان داده‌اند که کمبود ویتامین‌های مورد نیاز بدن می‌تواند به طور ویژه‌ای بر سلامت پوست شما تاثیر بگذارد.

علت جوش پیشانی در بزرگسالان چیست؟

جوش پیشانی در بزرگسالان می‌تواند به عوامل بسیار زیادی مرتبط باشد. از تغییرات هورمونی گرفته تا استرس و حساسیت به محصولات مراقبت از مو و پوستی که استفاده می‌کنید، همه‌ی این‌ها می‌توانند به طور ویژه‌ای روی سلامت پوست شما تاثیر بگذارند. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم همه‌ی علت‌های ایجاد جوش پیشانی را با حوصله و یک به یک بررسی کنید.

علت جوش پیشانی در کودکان چیست؟

جوش روی پیشانی می‌تواند نتیجه‌ی تغییرات هورمونی زیادی باشد که نوزاد شما در طول تولد و چند هفته‌ی اول زندگی خود تجربه می‌کند. این جوش‌ها معمولا تا اوایل سال‌های کودکی رفع می‌شوند به همین دلیل نیازی به نگرانی درباره‌ی آن‌ها نیست.

با این وجود، اگر جوش پیشانی و صورت کودک شما همراه با علائم دیگری چون تغییر بوی بدن یا رشد غیرعادی مو همراه بود، باید در اسرع وقت به یک متخصص اطفال مراجعه نمایید.

از طرفی کودکان و نوزادان پوست بسیار حساسی دارند؛ به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم اجازه ندهید غذا یا هر ماده‌ی دیگری برای مدت طولانی روی پوست آن‌ها باقی بماند. همچنین شما نباید از دستمال مرطوب، شوینده‌ها، کرم‌ها و دیگر محصولات پوستی نامناسب و حاوی الکل برای پوست صورت کودک خود استفاده کنید.

انواع جوش پیشانی

برخلاف تصور اکثر افراد همه‌ی آکنه‌ها یکسان نیستند. شناخت ویژگی‌های انواع جوش‌های پوستی می‌تواند به شما کمک کند تا راحت‌تر آن‌ها را از بین ببرید و راحت‌تر جواب سوال «چگونه جای جوش را از بین ببریم؟» را پیدا کنید. در زیر جوش‌هایی که معمولا در قسمت پیشانی صورت دیده می‌شوند را به شما معرفی کرده‌ایم.

آکنه‌ی کومدونال: این نوع جوش در واقع نوعی پاپول گوشتی است که التهاب خفیفی دارد و می‌تواند سر بسته یا سر باز باشد. اگر آکنه‌ی کومدونال سر بسته رنگ سفیدی دارد؛ این در حالی است که آکنه‌ی کومدونال سر باز به دلیل ترکیب اکسیژن با ذرات و ترکیبات روی پوست سیاه و تیره به نظر می‌رسد.

آکنه‌ی التهابی: با رشد باکتری در داخل منافذ و ترکیب آن با چربی پوستی جوش‌های ملتهب و بسیار دردناکی روی نقاط مختلف بدن شما به وجود می‌آیند. این دسته از آکنه‌ها به رنگ‌های قرمز، بنفش و قهوه‌ای روی پوست دیده می‌شوند. پوسچول یا چرک دانه و پاپول رایج‌ترین انواع آکنه‌های التهابی هستند.

کومدون: کومدون‌ها جوش‌های سرسیاه یا دانه‌های سفید کوچکی روی پوست هستند که به دلیل تجمع عرق، کراتین و آلودگی روی پوست شما به وجود می‌آیند. این دسته از آکنه‌ها هیچ نوع التهابی ندارند و دردناک هم به نظر نمی‌رسند. با این وجود بهتر است بدانید که روش درمان جوش سر سفید با روش درمان کومدون متفاوت است.

آکنه‌ی ندولار و کیستیک: آکنه‌ی ندولار یا کیستیک شدیدترین نوع جوش پوستی است و در نتیجه‌ی عفونت عمیق درون پوست به وجود می‌آید. این نوع آکنه ملتهب، دردناک و قرمز رنگ است و می‌تواند جای زخم‌های دائمی غیرقابل درمانی را از خود به جای بگذارد.

نحوه‌ی درمان جوش پیشانی

اگر آکنه‌ی پیشانی شما خفیف باشد، برای مثال تنها جوش‌های سر سیاه یا جوش‌های سر سفید ملتهب کوچکی را روی این ناحیه از صورت خود می‌بینید، می‌توانید آن‌ها را با استفاده از محصولات مراقبت از پوستی موجود در بازار که نیاز به نسخه هم ندارند درمان کنید. در اینجا به معرفی چند مورد از موثرترین ترکیباتی که به رفع جوش پیشانی کمک می‌کنند می‌پردازیم.

پاک‌کننده‌های صورت مخصوص

پاک‌کننده‌های صورت مخصوص پوست‌های مستعد آکنه می‌توانند به طور عمیقی منافذ پوست شما را پاکسازی کنند و به کنترل میزان تولید سبوم بپردازند. یادتان باشد که اگر جوش‌های پیشانی شما از نوع ندولار و کیستیک نباشند می‌توانید با استفاده از این پاک‌کننده آن‌ها را از بین ببرید. سعی کنید پیشانی و سایر قسمت‌های صورت خود را که جوش زده‌اند، یک یا دو بار در روز با یک پاک‌کننده‌ی ملایم بشویید. برای گرفتن نتیجه‌ی بهتر، پاک‌کننده‌ای را انتخاب کنید که فاقد عطر باشد.

بنزوئیل پراکسید

بنزوئیل پراکسید یک داروی موضعی بدون نسخه است که می‌تواند باکتری‌های مولد آکنه را از بین ببرد و سطح سبوم پوست را کاهش بدهد. شما می‌توانید محصولات پوستی حاوی بنزوئیل پراکسید را به راحتی در فروشگاه‌های مختلف پیدا کنید.

اکثر محصولات حاوی این ماده را می‌توانید بین یک تا سه بار در روز روی ناحیه‌ی درگیر آکنه استفاده نمایید. عوارض جانبی بنزوئیل پراکسید معمولاً خفیف هستند؛ اما استفاده از محصولات دارای غلظت بالاتر باعث خشکی و پوسته پوسته شدن پوست می‌شود.

سالیسیلیک اسید

سالیسیلیک اسید ماده‌ای از خانواده‌ی بتا هیدروکسی اسیدها (BHAs) است و می‌تواند فواید بسیار زیادی برای پوست‌های مستعد آکنه داشته باشد. این ماده انسداد فولیکول‌های مو را با از بین بردن سبوم اضافی روی پوست رفع می‌کند و قرمزی و التهاب روی آکنه‌ی پوستی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. سالیسیلیک اسید را می‌توانید در قالب محصولات پوستی مختلفی چون پاک‌کننده‌ها، اسکراب‌ها، لوسیون‌ها و کرم‌ها تهیه کنید.

آزلائیک اسید

آزلائیک اسید یکی دیگر از ترکیباتی است که می‌توانید برای درمان موضعی جوش پیشانی از آن استفاده کنید. این ماده می تواند باکتری‌های عامل بروز آکنه را از بین ببرد و التهاب پوست را کاهش دهد.

هر چه قدر غلظت آزلائیک اسید در محصول پوستی مورد نظرتان بیشتر باشد قدرت اثرگذاری آن هم بیشتر است. با این وجود پیشنهاد می‌کنیم مصرف آن را از غلظت‌های پایین شروع کنید تا پوستتان خشک یا پوسته پوسته نشود.

رتینوئیدها

رتینوئیدهای موضعی می‌توانند برای رفع آکنه و جلوگیری از مسدود شدن منافذ پوست عالی باشند. این ترکیبات به فرآیند تولید سلول‌های جدید سرعت می‌بخشند، سلول‌های مرده‌ی پوستی را کاهش می‌دهند و حتی به درمان جای لک هم کمک می‌کنند.

تنها نقطه ضعف رتینوئیدها این است که آن‌ها می‌توانند پوست شما را به راحتی تحریک و خشک کنند؛ بنابراین مصرف آن را به آرامی و با غلظت‌های بسیار پایین شروع کنید. اگر تا به حال از این ماده استفاده نکرده‌اید، بهتر است مصرف آن را از یک بار در هفته آغاز نمایید.

کلیندامایسین

کلیندامایسین یک نوع آنتی‌ بیوتیک موضعی است که با کند کردن یا توقف کامل رشد انواع خاصی از باکتری‌های روی پوست می‌تواند انسداد فولیکول‌های مو را رفع کند و باعث از بین رفتن جوش‌ صورت و پیشانی شود. به طور کلی آنتی‌ بیوتیک‌هایی مانند کلیندامایسین برای درمان آکنه‌های ملتهب و عفونی موثر هستند.

درمان خانگی جوش پیشانی

برخی شواهد نشان می‌دهند که شما می‌توانید برای رفع جوش پیشانی و صورت از درمان‌های خانگی هم استفاده کنید. با این وجود هیچ یک از این روش‌ها نمی‌توانند به اندازه‌ی محصولات مخصوص رفع جوش و آکنه‌ی پوستی تاثیرگذار باشند.

آلوئه‌ورا: تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف ژل آلوئه‌ورا می‌تواند به رفع آکنه‌های سطح متوسط، به ویژه آکنه‌های التهابی خفیف، کمک کند.

روغن درخت چای: به طور کلی روغن درخت چای و محصولات پوستی حاوی این ماده می‌توانند برای درمان آکنه‌ی خفیف تا متوسط مفید باشد.

سرکه‌ی سیب: یکی از درمان‌هایی که افراد مبتلا به عارضه‌ی آکنه‌ی پوستی می‌توانند امتحان کنند سرکه‌ی سیب است. این ماده را با آب مخلوط کنید و با یک پد پنبه‌ای روی پیشانی خود بمالید.

پیشگیری از جوش در پیشانی

با وجود اینکه معمولا نمی‌توان به طور کامل از بروز آکنه‌ی پوستی جلوگیری کرد، شما می‌توانید با ایجاد یک سری تغییرات در عادات شخصی خود احتمال جوش زدن پیشانی و صورت خود را کاهش دهید. در زیر نکات و راهکارهایی که می‌توانید در جهت پیشگیری از جوش پیشانی رعایت کنید را برای شما فهرست کرده‌ایم.

موهای خود را به صورت منظم بشویید. اگر موهای چربی دارید بهتر است بدانید که تجمع چربی در میان آن‌ها می‌تواند باعث مشاهده‌ی جوش در ناحیه‌ی پیشانی و شقیقه‌های شما شود.

سعی کنید در استفاده از محصولات حالت‌دهنده‌ی مو زیاده‌روی نکنید. بسیاری از ژل‌ها، اسپری‌ها و موس‌های مو حاوی مقدار زیادی روغن هستند و به راحتی می‌توانند باعث بروز آکنه شوند. برای کاهش احتمال بروز آکنه‌ی پیشانی، به سراغ یک محصول حالت‌دهنده‌ی غیر کومدون‌زا بروید.

تجهیزات ورزشی و لباس‌هایی که پیشانی شما را می‌پوشانند، مانند کلاه دوچرخه‌سواری یا هدبند، می‌توانند باعث ایجاد نوعی آکنه به نام آکنه‌ی مکانیکا شوند. اگر به طور منظم از این دسته از آیتم‌های پوشیدنی استفاده می‌کنید، پس از در آوردن آن‌ها حتما پوست صورت خود را بشویید.

بلافاصله پس از به پایان رسیدن تمرینات ورزشی خود پوست صورتتان را به خوبی بشویید. در حال ورزش کردن هم پیشانی خود را با یک حوله‌ی تمیز خشک کنید تا از بروز آکنه‌ی پوستی جلوگیری کرده باشید.

سعی کنید تا حد ممکن پوست صورت خود را لمس نکنید. فشار دادن جوش‌های پیشانی و صورت می‌تواند وسوسه‌انگیز به نظر برسد اما انجام این کار تنها باعث افزایش ریسک ورود باکتری به پوست شما شود.

انجام لایه‌برداری ملایم به طور منظم می‌تواند به کاهش میزان سلول‌های مرده و رفع انسداد منافذ کمک کند.

استفاده از ضدآفتاب را در هیچ شرایطی فراموش نکنید. نور مستقیم خورشید می‌تواند باعث تحریک پوست و بروز جوش شود.

شما همان چیزی هستید که می‌خورید؛ بنابراین اگر پوست مستعد آکنه‌ای دارید پیشنهاد می‌کنیم حتما رژیم غذایی خود را اصلاح کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر آکنه‌ی پوست صورت و پیشانی شما در مقابل درمان مقاوم باشد و به شدت عمیق و دردناک به نظر برسد، باید به یک پزشک پوست و زیبایی مراجعه کنید. متخصص پوست ممکن است یکی از درمان‌های زیر را به شما پیشنهاد کند تا بتوانید از شدت جوش‌های پوستی خود بکاهید و آن‌ها را از بین ببرید.

آنتی‌ بیوتیک‌های موضعی

آنتی‌ بیوتیک‌های خوراکی

هورمون تراپی مانند مصرف اسپیرونولاکتون

لیزر یا نور درمانی

لایه‌برداری شیمیایی

کلام آخر

جوش پیشانی می‌تواند تا حد بسیار زیادی آزاردهنده باشد، اما معمولا با استفاده از محصولات مراقبت از پوستی مناسب و داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصص می‌توان آن را به راحتی درمان کرد. همزمان با تلاش برای رفع این مشکل پوستی شما باید در عادت‌های روزانه‌ی خود هم تغییر ایجاد کنید تا بتوانید از بروز دوباره‌ی جوش جلوگیری نمایید.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۶۶۳۴۳ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد