//
کدخبر: ۴۶۷۱۴۶ //

مراقب بهداشت بلوغ دخترهایتان باشید!

به مناسبت هفته بهداشت قاعدگی قرار است کمی در مورد دوران بلوغ دخترانمان برایتان بگوییم، پس والدین عزیز این مطلب برای شماست، اگر فرزندی دارید که در روزهای نزدیک رسیدن به دوران بلوغ قاعدگی است خواندن این مطلب را برایتان توصیه می‌کنیم.

مراقب بهداشت بلوغ دخترهایتان باشید!
به گزارش فرتاک نیوز،

گزارشی برای والدین عزیز آماده کرده‌ایم تا این آمادگی را برای دختران عزیزشان ایجاد کنند که راحت‌تر بتوانند این مسئله را برای آن‌ها مطرح کنند. طبیعی است دوران بلوغ برای هر فردی یکی از مرحله‌های سخت و گیج کننده است، تغییرات جسمی و روحی نشان می‌دهند که کودکانمان کم کم قرار است از دنیای بچگی‌هایشان فاصله بگیرند و جهان دیگری را تجربه کنند و وارد دنیای آدم بزرگ‌ها شوند. جوش صورت، آکنه، نوسانات هورمونی ناراحت کننده، رشد موهای زائد و… از سری نشانه‌هایی است که در این دوران برای نوجوانان بروز می‌کند که ممکن است چندان هم برایشان خوشایند نباشد و از دیدنش هم ناراحت شوند. برای بهتر روبرو شدن با این مسئله گفت و گویی با «سمیه شاه حسینی»روان‌شناس و مدرس مهارت‌های زندگی داشته‌ایم که آن را می‌توانید بخوانید.

مسئله‌ بلوغ موضوع بسیار مهمی برای فرزندانمان است که والدین باید توجه داشته باشند که برخورد درست، منطقی و عاقلانه در موردش انجام دهند. اگر این برخورد از طرف آن‌ها درست انجام شود طبیعتاً دخترانشان از تحمل بعضی از دردهایی که در این دوران برایشان اتفاق می‌افتد، احساس ضعف نمی‌کنند و حس بدی نسبت به آن پیدا نمی‌کنند. اگر ما به فرزندمان اطلاعات کافی داده باشیم که در وجود تو اتفاقاتی قرار است بیفتد که تو آماده شوی برای ورود به دنیای بزرگترها این حس را به او منتقل می‌کنیم که قرار نیست اتفاق ناخوشایندی برای تو بیفتد بلکه یک مسئله‌ی بسیار مهمی از لحاظ نوع ساختمان طبیعی بدنت در حال شکل گیری و کامل شدن است.

چه می‌شود که گاهاً فرزندان برای رسیدن به این مرحله از زندگی حس ناخوشایندی دارند؟

شاید دلیلش این باشد که خود خانواده‌ها در برخورد با این مسئله مثل بسیاری از هیجانات طبیعی دیگری که ممکن است برای فرزندشان بروز دهد و آن‌ها باید حمایتش کنند حمایت خوبی نداشته اند. این موضوع خیلی مهم است که والدین پیش از آنکه فرزندشان این مسئله را با دیگری یا دوستان و همکلاسی‌هایش مطرح کند تا در موردش بیشتر بداند با خود آن‌ها در میان بگذارد. وقتی فرزند ما بخواهد جواب سوالاتش را از دوستان هم سن وسالش که اطلاعات کافی ندارند بگیرد طبیعی است دچار بحران و اضطراب در مورد این مسئله می‌شود. نکته‌ای که اینجا می‌خواهم به مادران عزیز بگویم این است که آن‌ها حتما از قبل در فرزندشان این آمادگی را ایجاد کند که از این پس ممکن است در زمان‌های خاصی درد یا خونریزی داشته باشی که ممکن است شرایط خوشایندی برای تو نداشته باشند ولی این اتفاق یک ماجرای کاملاً طبیعی است و برای تمام دختران اتفاق می‌افتد.

باعث وسواس فرزندت نشو!

متاسفانه در برخی از خانواده‌ها دیده می‌شود که این مسئله را موضوعی بسیار دردآور که باعث خجالت است برای فرزندشان ترسیم می‌کنند در نتیجه دیده شده است بعضی از بچه‌ها از زمان شروع قاعدگی دچار وسواس می‌شوند. اغلب وسواس‌های شست و شو، نجاست و پاکی در دختران با شروع زمان قاعدگی آن‌ها آغاز می‌شود در صورتی که والدین باید کاری کنند که فرزندشان از اینکه ماهیانه منتظر دوران قاعدگی خود است حس و حال خوبی داشته باشد.

آرامش روانی برای فرزندتان ایجاد کنید!

یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های والدین در این دوران این است که چنان آرامش روانی برای فرزندشان ایجاد کنند که دختر نوجوانشان از مطرح کردن این موضوع پیش آن‌ها احساس شرم و خجالت نداشته باشد. نکته‌ای که در اینجا اهمیت دارد این است که پیش از اینکه دوران قاعدگی آغاز شود و علائم خودشان را بروز دهند فرزندان از این موضوع مطلع شوند. گاهاً خونریزی برای دختران نوجوان اگر برای اولین بار در مدرسه اتفاق بیفتد برایشان باعث نگرانی می‌شود و احساس می‌کنند دچار یک بیماری یا یک مشکل بسیار حاد جسمی شده‌اند طبیعی است اولین بار دیدن خون قاعدگی بدون شناخت و آگاهی باعث شکل گیری چنین تفکری برای آن‌ها شود اما اگر دختران ما اطلاعات کاملی از این موضوع داشته باشند این اتفاق برایشان مبارک و دوست داشتنی خواهد بود.

به فرزندت بگو که بلوغ جسمی دلیل بر بلوغ فکری نیست!

یکی از مهم‌ترین وظایف پدر و مادر این است که فرندشان را آگاه کنند که بلوغ جسمی و فیزیکی آن‌ها کاملاً متفاوت از بلوغ فکری است. لزوماً آغاز دوران قاعدگی دلیل بر این نیست که فرزندمان دیگر به بلوغ فکری رسیده است بلکه این بلوغ پیش زمینه و آغاز کننده تدریجی بلوغ فکری در آن‌ها است. شما باید با گفت و گو به فرزندتان آموزش دهید که تو یک بدن سالمی داری که شکر خدا به خوبی کار خودش را انجام می‌دهد و این تغییرات بدنت زمینه اینکه تو به بلوغ فکری برسی را آماده می‌کند. همچنین در این مورد مدرسه نقش بسیار موثری در آگاهی دادن به فرزندانمان دارد. توصیه ما به آموزگاران عزیز این است که از پایه سوم به بعد کم کم در مورد این مسئله به دانش آموزان توضیح دهند و در آن‌ها آمادگی ایجاد کنند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۶۷۱۴۶ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد