//
کدخبر: ۴۶۷۸۹۲ //

مزایا و معایب مصرف آب زرشک برای بدن

آب زرشک یکی از نوشیدنی‌های پرطرفدار است که مصرف آن فوایدی بسیاری برای سلامت بدن به همراه دارد، دو روش خانگی برای تهیه این نوشیدنی پر خاصیت وجود دارد. در این مطلب به سوال پرتکرار « آب زرشک را چه موقع بخوریم » نیز پاسخ داده شده است.

مزایا و معایب مصرف آب زرشک برای بدن
به گزارش فرتاک نیوز،

آب زرشک خانگی و طبیعی یکی از انواع نوشیدنی‌هایی است که خواص بی‌نظیری برای سلامتی دارد. فصل پاییز مناسب ترین زمان برای خرید زرشک تازه و تهیه آب زرشک است. متاسفانه آب زرشک‌های آماده و صنعتی که در مغازه‌های مختلف فروخته می‌شوند، اصل نیستند، شما می‌توانید خودتان در خانه آب زرشک تهیه کنید و از فواید آن بهره ببرید. برای تهیه آب زرشک می‌توانید از زرشک پلویی و یا زرشک سیاه استفاده کنید و با استفاده از دستور تهیه این بخش این نوشیدنی ترش و خوشمزه را تهیه کنید.

چگونه در خانه آب زرشک درست کنیم | طرز تهیه آب زرشک خانگی به دو روش حرفه‌ای

برای تهیه آب زرشک می‌توانید از زرشک پلویی و زرشک سیاه استفاده کنید اما بهتر است از زرشک سیاه استفاده شود. حتی اگر به زرشک تازه دسترسی ندارید، از زرشک منجمد شده استفاده کرده و آب زرشک تهیه کنید. در صورتی که از زرشک تازه استفاده می‌کنید، ابتدا زرشک را از شاخه و برگ جدا کنید و به مدت ۲ دقیقه آن را در آب بریزید و بهم بزنید، سپس آبکش کنید و سایر مراحل تهیه آب زرشک را انجام دهید.

دو روش برای تهیه آب زرشک خانگی

روش اول

در ظرفی غیر فلزی به مدت ۲۴ ساعت زرشک‌ها را خیس کنید. برای خیس کردن زرشک از ظروف شیشه‌ای استفاده کنید. به ازای هر ۲۵۰ گرم زرشک یک پیمانه آب اضافه کنید، اینگونه آب زرشک‌تان غلیظ می‌شود و می‌توانید هنگام نوشیدن به آن آب بیفزایید و یا به ازای هر ۲۵۰ گرم زرشک ۶ پیمانه آب اضافه کنید. در ظرف را ببندید.

زرشک و آب آن را پس از گذشت ۲۴ ساعت داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید و آن را برای ۳۰ ثانیه با دور متوسط، مخلوط کنید. مخلوط کردن بیش از اندازه سبب خرد شدن کامل زرشک می‌شود، مخلوط کردن به اندازه‌ای لازم است که دانه‌های زرشک شکسته شوند و آب آنها خارج شود. اگر دانه‌های زرشک کاملا خرد شوند، جدا کردن تفاله از آب بسیار سخت است.

برای جدا کردن تفاله زرشک محتویات درون مخلوط کن را از پارچه یا صافی ریز عبور دهید و با کمی فشردن همه آب را خارج کنید. آب زرشک آماده است و می‌توانید در بطری شیشه‌ای ریخته و آن را در یخچال بگذارید.

روش دوم

برای تهیه آب زرشک به این روش ابتدا زرشک‌ها را تمیز کرده و با آب سرد بشویید و در آبکش غیر فلزی بریزید. سپس زرشک‌ها را درون قابلمه‌ای پر از آب جوش بریزید و حرارت را ملایم کنید. مواظب باشید حرارت زیاد بر زرشک تاثیر منفی میگذارد و ممکن است سبب تلخی زرشک شود.

درب قابلمه را ببندید. حرارت را پس از ۱۰ دقیقه خاموش کنید. اجازه دهید محتویات قابلمه کمی سرد و خنک شوند. پس از خنک شدن محتویات قابلمه را از پارچه یا صافی ریز عبور دهید و زرشک ها را با دست بمالید و فشار دهید تا کاملا آب زرشک از آنها جدا شوند.

پس از به دست آمدن آب زرشک کاملا صاف و بدون تفاله آن را در بطری شیشه‌ای در بسته ریخته و در یخچال بگذارید. اگر هنگام مصرف احساس نمودید آب زرشک تان غلیظ است، کمی به آن آب اضافه کنید و در صورتی که آب زرشک ترش بود می‌توانید مقداری نمک و یا شکر بسته به ذائقه خود به آب زرشک اضافه کنید.

ماندگاری آب زرشک

همانطور که در این بخش ااشاره شده است ماندگاری آب زرشک کوتاه است و در یخچال و در بطری شیشه‌ای حدود یک هفته است و به تدریج ترش، خراب و گازدار می‌شود. برای نگهداری آب زرشک برای مدت طولانی، آن را به نقطه جوش رسانده و از روی حرارت بردارید. برای اینکه همیشه آب زرشک تازه داشته باشید، زرشک تازه را فریز کرده و در طول سال به اندازه مصرف، آبگیری کنید.

برای آبگیری زرشک چه نکاتی را رعایت کنیم؟

می‌توانید برای آبگیری زرشک از زرشک کوهی یا زرک که دارای هسته و دانه بوده و طعم آن ترش مزه است، استفاده کنید. زرشک کوهی در رنگ‌های مختلفی مانند سیاه، صورتی، ارغوانی و زرد وجود دارند که هر کدام آنها طعم به خصوصی دارند. اغلب از زرشک با رنگ سیاه، صورتی و ارغوانی برای آبگیری استفاده می شود. پس از آبگیری آب زرشک را زیاد نجوشانید زیرا باعث تلخ شدن آن می‌شود و هم خواص آن از بین می‌رود.

مقدار مصرف آب زرشک در روز

مقدار مصرف روزانه آب زرشک برای مقاصد مختلف متفاوت است:

مصرف آب زرشک یک لیوان صبح ناشتا و یک لیوان شب، هنگام خواب برای درمان کبد مفید است. مصرف آب زرشک روزی سه فنجان، نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی برای کاهش وزن و لاغری، مفید است.

مضرات آب زرشک

آب زرشک دارای طبع سرد و خشک است و افراد دارای مزاج سرد باید در مصرف آن احتیاط کرده و از مصلح استفاده کنند.

برخی افراد با مصرف آب زرشک ممکن است دچار عوارض جانبی مانند تهوع، اسهال، یبوست، درد و گرفتگی معده شوند.

آب زرشک در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.

کسانی که سرفه‌های خشک می کنند نباید آب زرشک بخورند.

مصرف زیاد آب زرشک به صورت روزانه توصیه نمی‌شود.

کالری آب زرشک: هر ۲۴۰ میلی لیتر حدود یک لیوان آب زرشک طبیعی دارای ۱۱۰ کالری است.

دستور تهیه جوشانده زرشک

در یک لیتر آب ۲۰-۱۰ گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را ریخته و آن را بجوش بیاورید. سپس آن را از روی اجاق بردارید و بگذارید برای مدت ۱۰ دقیقه بماند. این جوشانده را صاف کنید و با شکر یا عسل شیرین کنید و میل کنید.

دستور تهیه شربت زرشک

آب زرشک و آب سیب هر کدام ۵۰۰ سی سی مخلوط کرده و با ۲۵۰ سی‌سی آبلیمو و ۵۰۰ گرم شکر مخلوط کنید و این مخلوط را آهسته حرارت دهید تا قوام آید.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۶۷۸۹۲ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد