//
کدخبر: ۸۸۷۴۱ //

راهکار طبیعی برای کنترل استرس و اضطراب

اگر استرس و اضطراب زندگی روزانه شما را فلج کرده است و نمی توانید آن طور که باید از زندگی لذت ببرید، این مطلب برای شماست.

 راهکار طبیعی برای کنترل استرس و اضطراب
به گزارش فرتاک نیوز،

استرس تبدیل به جزء جدانشدنی زندگی مدرن امروزی شده است که به مرور زمان می تواند موجب بیماری های روحی و جسمی بسیاری شود. نبود استرس، همان اندازه تاثیر منفی دارد که زیادی آن موجب می شود. در اثر نبود استرس، انسان نمی تواند با تهدیدها مقابله یا فرار کند و جان سالم به در ببرد. اما وجود دائمی استرس در بدن، موجب طیف وسیعی از بیماری ها می شود که می تواند خطری جدی برای سلامت روانی و جسمی افراد باشد.

در هنگام خطر و تهدید، انسان واکنشی نشان می‌دهد که مؤسسه‌ی علمی فرانکلین (Franklin) آن را «جهش متابولیک» می‌نامد. در این فرایند آدرنالین و کورتیزول ترشح می‌شود؛ فشار خون، ضربان قلب و تنفس افزایش می‌یابد؛ گلوکوز در خون آزاد و آماده‌ی تبدیل شدن به انرژی می‌شود؛ فرایند گوارش، تولید مثل و سیستم ایمنی تحت تأثیر قرار می‌گیرد؛ جریان خون در پوست کاهش یافته و آستانه‌ی تحمل درد افزایش می‌یابد.

با عادی شدن اوضاع، این فرایند روندی وارونه پیدا می‌کند. پس از رفع مشکل شما دوباره به آرامش می‌رسید؛ به تدریج آدرنالین را دفع و تعادل هورمونی و متابولیک خود را بازیابی می‌کنید.

امروزه کمتر پیش می‌آید که دچار موقعیتی شویم که مانند آنچه پیشتر گفتیم نیازمند پاسخی قدرتمند و شدید به استرس باشد. در مقابل زندگی به گونه‌ای است که انگار همیشه در وضعیتی با درجه‌ی پایین اضطرار هستیم که پایانی ندارد. با این وجود بسیاری از ما کاری برای دفع هورمون‌های استرس نمی‌کنیم یا زمانی را به حل مشکلات‌مان اختصاص نمی‌دهیم، تلاشی برای آرام کردن خودمان و تعیین اولویت‌هایمان نمی‌کنیم.

اما باید بدانید این استرس شدید و همیشگی آسیب فراوانی به ما می‌زند!

کسی که همیشه استرس دارد به سختی می‌تواند از زندگی لذت ببرد. ممکن است نیمه شب از خواب بیدار شوید و ذهنتان درگیر شود و دیگر خوابتان نبرد، دچار نوسانات خلق و خو شوید، سر درد بگیرید، مشکلات گوارشی پیدا کنید، عضلاتتان دچار تنش شوند، دل درد بگیرید و ...

و نتیجه اینکه هورمون‌های استرس بیشتر اوقات در بدنمان می‌چرخند. به مرور زمان این اتفاق روی سلامت ما تأثیر می‌گذارد و استرس نیز موجب طیفی از بیماری‌های مزمن می‌شود از افسردگی گرفته تا بیماری‌های قلبی. عامل استرس شما هر چه که باشد در این مطلب راه‌های علمی و ثابت شده‌ی کنترل آن را به شما توصیه می‌کنیم تا احساس آرامش کنید.

1. در طبیعت وقت بگذرانید

تحقیقات نشان داده وقت سپری کردن در طبیعتی مانند جنگل، یکی از بهترین راه‌های بهبود روحیه است.

2. شکرگزار داشته‌هایتان باشید

توجه کردن به داشته‌ها و قدردان بودن بابت آن‌ها کمکتان می‌کند تا شادتر بشوید و بهتر بخوابید. طبق مطالعات هر وقت احساس آشفتگی و استرس کردید یک قلم و کاغذ بردارید و فوراً نگرشتان را تغییر دهید و به چیزهای خوبی که دارید فکر کنید و آن‌ها را روی کاغذ بیاورید و به خاطر آن‌ها از خداوند سپاسگزاری کنید.

3. به موسیقی گوش دهید

حتماً می‌دانید موسیقی می‌تواند روحیه‌تان را فوراً تغییر بدهد و مطالعه‌ای نیز دریافته که چیزی که این میان مهم است این است که به موسیقی مورد علاقه‌تان گوش دهید تا رگ‌هایتان باز شوند و جریان خون بهتری در بدنتان انجام بگیرد، با این کار کمک زیادی به خونسرد شدن و آرام شدن خودتان می‌کنید.

4. به تنهایی نیاز دارید یا بودن در میان جمع؟

این تشخیص به عهده خودتان است. خیلی‌ها تصور می‌کنند وقتی استرس دارند باید زمانی را در خلوت خودشان سپری کنند. برای برخی از ما یک شب آرام و ساکت و به دور از دیگران برای آرام شدن کافی است. اما اگر شما یک آدم برونگرا هستید و انرژی خود را از بودن با دیگران کسب می‌کنید پس احتمالاً تنها بودن حالتان را بدتر می‌کند. شاید بد نباشد شام را با دوستانتان بیرون صرف کنید تا روحیه‌ی بهتری بگیرید.

5. ذهنتان را مشغول کنید

حتماً در مورد فواید مدیتیشن و ذهن آگاهی شنیده‌اید؛ یک جای راحت و ساکت بنشینید و نفس‌های عمیق بکشید، البته رام کردن یک ذهن ناآرام کار راحتی نیست اما باید تمرین کنید تا یاد بگیرید. اگر برایتان واقعاً دشوار است می‌توانید راه دیگری برای سرگرم کردن ذهنتان پیدا کنید. هر چیزی که نیاز به تمرکز شما داشته باشد خوب است، مثلاً رسیدگی به گل و گیاه، پختن کیک و شیرینی یا ورزش کردن.

6. اسطوخودوس بخورید

تحقیقات نشان می‌دهد مصرف کپسول‌های عصاره‌ی اسطوخودوس به اندازه‌ی داروهای ضد اضطراب موجود در بازار مؤثر هستند. می‌توانید دمنوش اسطوخودوس درست کنید و بنوشید یا در خانه‌تان اسانس اسطوخودوس اسپری کنید تا رایحه‌ی آرامش‌بخش آن آرامتان کند.

7. تحرک داشته باشید

ورزش کردن یکی از بهترین راه‌های غلبه بر استرس است. مواد شیمیایی که هنگام ورزش و تحرک ترشح شده و وارد خون می‌شوند به احساس آرامش کمک زیادی می‌کنند. ورزش‌های هوازی ضربان قلب را بالا می‌برند و ثابت شده که از فعالیت‌های آرامش‌بخش دیگر مؤثرتر هستند. به هر حال هر تحرکی که از آن لذت می‌برید می‌تواند مفید باشد. حتی می‌توانید طناب بزنید یا با حلقه‌ی هولا هوپ تمرین کنید.

8. کمتر کافئین مصرف کنید

وقتی سرتان شلوغ است و احساس می‌کنید نیاز دارید تا متمرکزتر و هوشیارتر باشید ممکن است وسوسه شوید که سراغ کافئین بروید اما کافئین زیاد می‌تواند شما را عصبی کند و در نهایت روز بعد مضطرب‌تر شوید. به جای قهوه می‌توانید دمنوش‌های آرامش‌بخش بنوشید مانند دمنوش بابونه.

 

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۸۸۷۴۱ //
ارسال نظر