۱۵ شهری که ممکن است تا سال ۲۰۳۰ زیر آب بروند
با افزایش سطح آب دریاها در سرتاسر جهان، چندین کلان شهر بزرگ در دسترس خطر غرق شدن هستند. دراین قسمت از مجله تفریحی تالاب برای شـما همراهان عزیز لیستی از شهرهایی کـه درسال های آینده ممکن اسـت غرق شوند را منتشر کرده ایم.
با افزایش سطح آب دریاها در سرتاسر جهان، چندین کلان شهر بزرگ در دسترس خطر غرق شدن هستند. دراین قسمت از مجله تفریحی تالاب برای شـما همراهان عزیز لیستی از شهرهایی کـه درسال های آینده ممکن اسـت غرق شوند را منتشر کرده ایم.
15 شهری که ممکن است غرق شوند
تجسم درست گرمایش زمین می تواند دشوار باشد. اگر مستقیماً توسط بالا آمدن سطح دریاها، رنج بردن از کمبود آب یا ویران شدن توسط آتشسوزیها تهدید نمیشوید، چگونه میدانید کـه واقعاً در حال وقوع اسـت؟ همه ی اینها می تواند کمی انتزاعی بـه نظر برسد.
کدام بخش از جهان ممکن اسـت خودرا در دسترس خطر افزایش سطح دریا قرار دهد. بنابر این – با ادامه آلودگی بدون کاهش، سیاره همان گونه گرمتر می شود و یخ های قطبی همان گونه در حال آب شدن هستند – کدام شهرها در سراسر جهان می توانند تا سال 2030 خودرا زیر سطح جزر و مد بیابند؟ برای پی بردن بـه این موضوع، آخرین نقشهها را بررسی کردیم کـه بر اساس گزارش 2021 IPCC – عده ای از قابلخاطرجمعیترین دادههای تغییرات اقلیمی موجود اسـت.
البته، متغیرهای زیادی در بازی وجوددارد، اما انچه ما در این جا بـه ان نگاه میکنیم این اسـت کـه اگر گرمایش جهانی بـه مسیر فعلی خود ادامه دهد، چه اتفاقی میوفتد. این نقشهها خطوط جزر و مد آینده را «بـه رنگ قرمز» نشان میدهند، اما انچه را کـه ممکن اسـت در طول سیل یا سایر رویداد های شدید آب و هوایی رخ دهد، نشان نمی دهند.
از همین حالا تا سال 2030 خیلی چیزها می توانند تغییر کنند. ما میتوانیم سیستم های دفاعی در برابر سیل بسازیم، شهرهایمان را سازگار کنیم ودر حالت ایده آل، دولت های ما در نهایت می توانند اقدامات جدی برای متوقف کردن بحران آب و هوا انجام دهند. اما اگر هیچ کدام از این ها اتفاق نیفتد، در این جا پیامد های بالفعل وجوددارد: 15 شهری کـه می توانند در عرض یک دهه خودرا بـه طور کامل «یا تا حد زیادی» زیر آب ببینند.
1. آمستردام، هلند
دلیلی وجوددارد کـه انها را کشور های پایین مینامند. آمستردام و شهر های روتردام و لاهه کم ارتفاع، مسطح و نزدیک بـه دریای شمال قراردارند. هلندیها بـهخاطر دفاع در برابر سیل شهرت دارند، و با نگاهی بـه این پیشبینیهای سطح دریا، بـه نظر میرسد کـه سیستم دایکها، سدها، موانع، خاکریزها و سیلدرهای این کشور درسالهای آینده ضروریتر می شود.
2. بصره، عراق
شهر بندری اصلی عراق، بصره، بر روی شط العرب قرار دارد، رودخانه ای عظیم و وسیع کـه بـه خلیج فارس می ریزد. بصره و مناطق اطراف ان بـه دلیل شبکه پیچیده کانالها و نهرها و همچنین باتلاقهای مجاور، در برابر افزایش سطح دریاها آسیبپذیر هستند. و گویی این بـه اندازه کافی نگران کننده نبود، بصره در حال حاضر بـه طور قابل توجهی از بیماری های منتقله از طریق آب رنج میبرد – بنابر این افزایش سیل تهدیدهای مهم تری را بـه همراه دارد.
3. نیواورلئان، ایالات متحده آمریکا
ان مرزهای خاکستری تیز و ضخیم را در نقشه بالا در اطراف مرکز نیواورلئان می بینید؟ این سیستم سیلابهای شهر اسـت کـه از ان در برابر ازدحام ساختمانهای قرمز از دریاچه مورپاس در شمال و دریاچه سالوادور و دریاچه کوچک در جنوب محافظت می کند.
بدون این دفاع ها، نیواورلئان بـه شدت با افزایش سطح دریاها تهدید می شود، اما حتی باوجود انها، آسیب فاجعه بار بـه نظر می رسد. حفاظتگاههای حیاتوحش Biloxi و Jean Lafitte بـهویژه آسیبپذیر بـه نظر می رسند – در نقشه هردو تقریبا کاملاً غرق شدهاند.
4. ونیز، ایتالیا
در آینده ای بسیار نزدیک، ونیز با یک تهدید دوگانه روبهرو خواهد شد: سطح دریا در حال افزایش اسـت و خود شهر در حال غرق شدن اسـت – هر سال دو میلی متر. پایتخت ونیزی قبلاً تحت تأثیر سیلاب قرار گرفته اسـت و تغییرات اقلیمی احتمالاً فراوانی جزر و مد را افزایش می دهد کـه ان را زیر آب میبرد. مانند نیواورلئان، ونیز دارای سیستمهای ضد سیل اسـت، اما با بدتر شدن بحران، نگه داری از این سیستمها دشوارتر «و گرانتر» میشود.
5. شهر هوشی مین، ویتنام
نقشه Climate Central نشان می دهد کـه مناطقی کـه بیشتر در دسترس خطر در شهر هوشی مین قراردارند، نواحی شرقی ان هستند – بـه ویژه زمین باتلاقی مسطح و بسیار ساخته شده Thủ Thiêm. اما بـه نظر می رسد کـه این شهر بـه طور فزاینده ای در امتداد دلتای مکونگ تهدید خواهد شد. در حالی کـه بعید اسـت کـه مرکز شهر هوشی مین تا سال 2030 خودرا زیر آب بیابد، تقریبا مطمئناً در برابر سیل و طوفان های گرمسیری آسیب پذیرتر خواهد بود.
6. کلکته، هند
بخش اعظم بنگال غربی بـه دلیل چشم انداز حاصلخیز ان قرنها رونق داشته اسـت، اما همان طور کـه نقشه بالا نشان میدهد، این موضوع باعث نگرانی در کلکته و اطراف ان شده اسـت. مانند شهر هوشی مین، این شهر ممکن اسـت در طول فصل باران های موسمی دچار مشکل شود زیرا آب باران زمین کمتری برای سرازیر شدن دارد. این نقشه از وضعیت بالفعل درسال 2100 حتی نگران کننده تر اسـت.
7. بانکوک، تایلند
یک مطالعه درسال 2020 نشان داد کـه بانکوک می تواند شهری باشد کـه در کوتاه مدت بیشترین آسیب را از گرمایش جهانی میبیند. پایتخت تایلند فقط 1.5 متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد و مانند ونیز در حال غرق شدن اسـت «فقط بسیار، بسیار سریع تر – حدود دو تا سه سانتی متر درسال».
اما بانکوک همچنین بر روی خاک رسی بسیار متراکم ساخته شده اسـت کـه ان را بیشتر در دسترس سیل قرار می دهد. تا سال 2030؛ بیشتر مناطق ساحلی Tha Kham و Samut Prakan می توانند زیر آب قرار گیرند، همان طور کـه فرودگاه اصلی ان؛ Suvarnabhumi International، میتواند زیر آب باشد.
8. جورج تاون، گویان
برای قرنها، جورج تاون پایتخت گویان برای محافظت در برابر طوفانها بـه دیوارهای دریایی – یا بـه عبارت دقیقتر، یک دیوار دریایی غولپیکر بـه طول 280 مایل – تکیه کرده اسـت. این بـه این دلیل اسـت کـه بیشتر خط ساحلی بین 0.5 تا یک متر زیر جزر و مد اسـت.
حدود 90 درصد جمعیت گویان در سواحل زندگی می کنند و همانگونه کـه می بینید، اگر میـــخواهد مناطق مرکزی جورجتاون از آسیبهای عظیم پیشگیری کند، این کشور باید بـه طور قابلتوجهی دیوار دریایی خودرا تقویت کند.
9. ساوانا، ایالات متحده آمریکا
شهر ساوانا، جورجیا دریک کانون طوفان قرار دارد، اما حتی بدون رویداد های شدید آب و هوایی، این شهر تاریخی می تواند از هر طرف زمینی را ببیند کـه توسط دریا بلعیده شده اسـت.
رودخانه ساوانا در شمال و رودخانه اوگیچی در جنوب هردو می توانند بـه باتلاق اطراف سرازیر شوند، بـه این معنی کـه وقتی طوفانها و سیلهای ناگهانی بـه شهر می رسند «و پیشبینی می شود کـه تا سال 2050 شهر سطح سیل تاریخی یکبار در هر قرن را تجربه کند. هر سال»؛ اثرات ممکن اسـت حتی شدیدتر باشد.
10. Khulna، بنگلادش
سومین شهر بزرگ بنگلادش خولنا تنها 9 متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد. همان طور کـه سیل های مخرب سال 2021 نشان داد، تعداد زیادی از کشور در دسترس سیل شدید آسیب پذیر اسـت – و بـه گفته Climate Central، خولنا حتی بیشتر در دسترس خطر بـه نظر می رسد. شـما میتوانید قرمزی را کـه از غرب شهر بـه سمت دانشگاه خولنا و دانشگاه کشاورزی خولنا در حال خزش اسـت را ببینید.
11. ناگویا، ژاپن
از چیبا تا اوزاکا، طبیعت ساخته شده عده ای از شهر های ساحلی ژاپن، انها را در برابر بالا آمدن سطح دریا آسیب پذیر می کند – بـه ویژه در فصل طوفان «طبق معمولً از می تا اکتبر». اکثر آن ها برای مقابله با این نوع چیزها بـه خوبی مجهز هستند، اما بندر صنعتی ناگویا – چهارمین شهر بزرگ ژاپن – ممکن اسـت مشکلات بزرگی داشته باشد.
این نقشه کـه از رودخانههای ناگارا و کیسو سرچشمه می گیرد، نشان می دهد کـه بخشهای غربی شهر ممکن اسـت خودرا زیر خط جزر و مد بیابند.
12. ماله، مالدیو
کشور جزیرهای اقیانوس هند، مالدیو، مدتهاست کـه از خطر افزایش سطح آب دریاها آگاه بوده اسـت – این کشور حتی ظاهرا شروع بـه ساخت یک شهر شناور برای مقابله با ان کرده اسـت. در حال حاضر، نه خود ماله، پایتخت مالدیوان، بلکه زیرساختها و جزایر اطراف ان در دسترس خطر اسـت: از فرودگاه تا بیشتر جزیره Hulhumalé، افزایش سطح جزر و مد مشکلی جدی ایجاد می کند.
13. داندونگ، چین
Dandong ممکن اسـت یکی از محبوب ترین مقاصد برای بازدیدکنندگان چین نباشد، اما هنوز هم بسیار بزرگ اسـت. بیش از دو میلیون نفر دراین شهر شمال شرقی در رودخانه یالو زندگی می کنند کـه بـه کره شمالی چشم انداز دارد. در نقشه، منطقه بالفعل زیر سطح جزر و مد در Dandong از شهر کوچک تر Donggang تا بالای Yalu کشیده شده اسـت.
14. Banjarmasin، اندونزی
شهر بانجارماسین اندونزی عمدتاً در زیر سطح دریا بر روی دلتای باتلاقی در نزدیکی رودخانه باریتو ساخته شده اسـت – کـه Climate Central نشان می دهد کـه قرار اسـت تا سال 2030 بـه طور مرتب از کرانه های ان خارج شود. همچنین Banjarmasin بـه عنوان “شهر هزار رودخانه” شناخته می شود. همچنین مرکز فرهنگ بومی بنجاری اسـت.
15. پورت سعید، مصر
وقتی صحبت از شهر ساحلی شمال شرقی مصر پورت سعید می شود، این فقط خود شهر نیست کـه در دسترس خطر افزایش سطح جزر و مد اسـت. در حالی کـه غرب شهر بـه وضوح دارای لکه های قرمز رنگ اسـت، مناطق وسیعی از زمین درست زیر شهر نیز وجوددارد. دولت محلی در حال حاضر شروع بـه ساخت موانع از شن و ماسه و بتن کرده اسـت تا کشاورزان زمین و محصولات خودرا در اثر طغیان آب شور از دست ندهند.
در پایان
با افزایش سطح آب دریاها، چندین شهر بزرگ در دسترس خطر غرق شدن هستند. تجسم گرم شدن کره زمین می تواند دشوار باشد. اگر مستقیماً توسط بالا آمدن سطح دریا، کمبود آب یا آتشسوزیهای جنگلی تهدید نشوید، چگونه می دانید کـه واقعاً این اتفاق میافتد؟ ممکن اسـت همه ی چیز کمی مبهم بـه نظر برسد.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.