مواد غذایی مفید هنگام آلودگی هوا کدامند؟
سایه سنگین آلودگی بر فراز کلانشهرهای کشورهای مختلف، موجب میشود تا به تغذیه مناسب هنگام آلودگی هوا بیش از پیش توجه شود.
آلودگی هوا بهویژه در فصول سرد سال موضوع جدیدی نیست و بسیاری از کلانشهرهای کشورهای مختلف همه ساله با این پدیده درگیر هستند؛ آلایندههای هوا علاوه بر اینکه سلامت مردم را به مخاطره میاندازد، هزینههای زیادی را به صورت مستقیم و غیرمستقیم به حوزه سلامت تحمیل میکند زیرا نیاز به خدمات مراقبتی و بهداشتی و فوریتهای پزشکی را افزایش میدهد.
همچنین آلودگی هوا یکی از بزرگترین تهدیدهای زیست محیطی برای سلامت انسان و ملموسترین نتیجه تغییرات اقلیمی است که ۹۹ درصد مردم جهان در معرض آن قرار دارند.
سازمان بهداشت جهانی میگوید حدود ۹۰ درصد از مرگومیرهای ناشی از آلودگی هوا در کشورهای کمدرآمد و متوسطدرآمد رخ میدهد.
هزینههای اقتصادی آلودگی هوا بالغ بر ۲.۹ تریلیون دلار برآورد شده که معادل ۳.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان است.
آلودگی هوا یکی از معضلاتی است که در فصل سرما با آن مواجهیم و تنها راهکار برای مقابله با عوارض آن بر سلامتی، کاهش التهاب و افزایش دفع مواد سمی استنشاقشده در بدن با اصلاح تغذیه و مصرف غذاهای ضدالتهاب است.
با توجه به اهمیت موضوع آلودگیها، وبسایت ( health.com ) تاکید دارد با رعایت یک رژیم غذایی صحیح در این شرایط میتوان آسیبپذیری سلامت بدن را در مقابل تنفس آلایندههای هوا در سطح قابلتوجهی کاهش داد و با تقویت سیستم ایمنی و تنفسی تبعات مخرب آن را دفع کند.
_ مواد غذایی سرشار از امگا۳ را مصرف کنید: ماهیهای چرب مثل ماهی تن، ماهی ساردین، گیاه خرفه و مکملهای امگا۳ برای کاهش التهاب در این شرایط بسیار کمک کننده هستند.
_ از میوه و سبزیجات زرد و نارنجی زیاد استفاده کنید: مصرف بالای هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، طالبی، موز و انبه اکیدا توصیه میشود. این میوهها و سبزیها دارای بتاکاروتن بالا (که در بدن تبدیل به ویتامین A میشود) هستند که به بدن کمک میکند تا اثرات مضر ناشی از استنشاق ذرات سمی هوا را کاهش دهد.
_ میوه و سبزیجات غنی از ویتامین C بخورید: پرتقال، لیمو ترش، نارنج، نارنگی، توت فرنگی، سیب، خربزه، طالبی، انار و سبزیجات سبز تیره همچون اسفناج و سبزی خوردن، انواع فلفل از جمله فلفل دلمهای، شلغم، لبو، پیاز و انواع کلم به خصوص کلم بروکلی و بنفش را در روزهای آلودگی هوا مصرف کنید. همچنین مصرف جوانهها و آجیلها را در روزهای آلودگی هوا در اولویت قرار دهید.
_ پیاز و سیر را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید: این مواد غذایی حاوی مادهای هستند که به تقویت ریهها و کاهش خلط در ریه کمک میکنند.
_ حواستان به مصرف مکمل ویتامین D باشد: ویتامین D به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی نقش مهمی در مقابله با اثرات آلودگی هوا دارد.
_ مصرف شیر و لبنیات را فراموش نکنید: بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف روزانه شیر و مواد لبنی به مقدار کافی عوارض ناشی از آلودگی هوا را بر دستگاه گوارش کاهش میدهد.
_ مراقب وزنتان باشید: چاقی و اضافه وزن باعث ایجاد التهاب و فشار بر ارگانهای بدن به خصوص قلب و ریه میشود و میتواند سیستم ایمنی بدن را در مقابله با عوامل ایجاد کننده بیماری از جمله آلودگی هوا با ریزگردها ضعیف کند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.