هر قارچی خوارکی نیست ، مراقب باشید
کارشناسان سلامت به شهروندان توصیه میکنند که در روز طبیعت، علاوه بر تلاش برای حفظ زیباییها و پاکی طبیعت، از سلامت خود مراقبت کرده و از مصرف قارچ یا هر گیاهی که در طبیعت میروید، بدون آگاهی کامل، خودداری کنیم.
به گزارش فرتاک نیوز،کارشناسان بهداشت و سلامت معتقد هستند یکی از مشکلاتی که در روز طبیعت گردشگران را تهدید میکند، مصرف قارچهای سمی است که به شکل خودرو در طبیعت رشد میکند.
کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای گمنام در این خصوص با بیان اینکه همه قارچ های موجود در طبیعت خوراکی نیستند، گفت: خوردن چند لقمه از قارچ های سمی می تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و حتی موجب مرگ شود.
سید علیرضا منیری با تاکید بر اینکه باید از چیدن و مصرف قارچ ها ی روییده در طبیعت و کوه و دشت خودداری کرد، افزود: نمی توان از روی ظاهر قارچ یا مزه آن، وحشی، خوراکی و یا سمی بودن آن را تشخیص داد و تنها آزمایشگاه می تواند خوراکی بودن آنها را تأیید کند؛ هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که بتوان از خوراکی بودن قارچ اطمینان حاصل کرد.
او علایم زودرس مسمومیت با قارچ را شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق عنوان و اضافه کرد: گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری با این نشانه ها همراه می شود.
منیری با بیان اینکه ایـن علایم چهار تا 24 ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر می شود، گفت: نشانه های دیررس شامل مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی است که ممکن است روزها یا هفته ها بعد ظاهر شود.
این کارشناس بهداشت محیط افزود: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ، پرهیز از مصرف قـارچ هـای روییده در طبیعت است، سم قارج پادزهر ندارد و تنها باید از خورد ن قارچ های وحشی موجود در طبیعـت و غیر پرورشی اجتناب کرد .
افراد مشکوک به مسمومیت با قارچ می توانند در شیراز به بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) واقع در انتهای خیابان سمیه، روبروی هتل هما و در شهرستان ها به بیمارستان محل سکونت خود مراجعه کنند.