افزایش دوره بازپرداخت وام مسکن
مدیرعامل بانک مسکن از مکاتبه با بانک مرکزی برای افزایش دوره بازپرداخت تسهیلات مسکن به ۱۵ سال خبر داد و گفت: سود تسهیلات مسکن در بافتهای فرسوده ۱.۵ درصد کاهش یافت.
ابوالقاسم رحیمیانارکی از مکاتبه با بانک مرکزی برای افزایش دوره بازپرداخت تسهیلات مسکن به 15 سال خبر داد و گفت: سود تسهیلات مسکن در بافتهای فرسوده 1.5 درصد کاهش یافت.
وی اظهار کرد: میزان جذب سپردهها در بانک مسکن در سال گذشته 545 هزار میلیارد ریال بود که این رقم تا 12 بهمن به 681 هزار میلیارد ریال افزایش یافته که 26.6 درصد رشد داشته است. این در شرایطی بوده که بانک مسکن از اواخر پاییز 95 که بحث رقابت در مسئله سود بانکی شد. رقابتی بین بانکها شکل گرفت و بانک مسکن به هیچ وجه وارد این بازی نشده بود. سال گذشته 3 درصد قیمت تمام شده پول را کاهش دادهایم و امسال نیز 1.8 درصد کاهش دادهایم و الان قیمت تمام شده پول بانک مسکن 17 درصد است.
وی تصریح کرد: وضعیت بانک بسیار مناسب به لحاظ مانده سپرده و قیمت تمام شده پول است.
وی با بیان اینکه در حوزه پرداخت وام نقدی تا 12 بهمن 96 بالغ بر 134 هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با 130 هزار میلیارد ریال 3 درصد افزایش یافته است. در سال گذشته سیاست پرداخت تسهیلات انبساطی را برای حوزه ساخت اعمال کرده بودیم و این نشان میدهاد که کماکان از حداکثر توان برای پرداخت تسهیلات استفاده کردهایم.
از این مبلغ 118 هزار میلیارد ریال در بخش مسکن مورد استفاده گرفته و پیش بینی میکنیم تا پایان سال سهم بخش مسکن به بیش از 90 درصد افزایش مییابد.
مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه رقم کلی تسهیلات پرداختی با احتساب فروش اقساطی به 180 هزار میلیارد ریال افزایش مییابد، اظهار کرد: سال گذشته سیاست اعتباری بانک تقویت بخش عرضه ساختمان بود به طوریکه 140 هزار واحد مسکونی را تامین مالی کردیم، امسال بخش عمده تامین تسهیلات در حوزه تقاضا انجام شده است.
رحیمی انارکی در بیان دلایل این تغییر برنامه افزود: الان در تمامی محصولات بانک امکان استفاده زوجهای جوان به صورت مشترک وجود دارد، ضمن اینکه امکان استفاده از محصولات ترکیبی حوزه تسهیلات برای متقاضیان فراهم شده است.
وی یادآور شد: تا 12 بهمن 96 بالغ بر 146 هزار واحد مسکونی از محل تسهیلات خرید پوشش دادهایم که پیش بینی میشود تا پایان سال به 170 هزار واحد مسکونی افزایش یابد.
وی تصریح کرد: این رقم به لحاظ مبلغ نسبت به مدت مشابه سال گذشته 55 درصد افزایش یافته است؛ یعنی حدود 73 هزار میلیارد ریال تسهیلات خرید پرداخت کردهایم و از 111 هزار واحد مسکونی به 146 هزار واحد مسکونی افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در این مقطع 35 هزار میلیارد ریال وام برای مشارکت در ساخت 62 هزار واحد مسکونی پرداخت کردهایم، اظهار کرد: امسال کل تسهیلات پرداختی ساخت،خرید،سهمه الشرکه و تعمیر بالغ بر 410 هزار واحد مسکونی بوده است.
وی با بیان اینکه تعداد سپردههای افتتاحی در صندوق پسانداز یکم تا 12 بهمن امسال 363 هزار فقره بوده که 291 هزار فقره موجودی دارند، افزود: مانده سپردههای بانک مسکن بالغ بر 60 هزار میلیارد ریال است که رقم قابل توجهی است. همچنین 34 زار و 300 واحد تا امروز از محل صندوق پسانداز یکم تسهیلات پرداخت شده است.
مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه 25 هزار میلیارد ریال تسهیلات به 34300 واحد پرداخت شده و سهم زوجین 10 هزار واحد بوده است به مسکن مهر اشاره کرد و افزود: کل اعتبار مسکن مهر 555 هزار و 384 میلیارد ریال بوده است. تاکنون برای 527 هزار میلیارد قرارداد امضا شده است که بیش از 495 هزار میلیاردریال تسهیلات پرداخت شده است.
رحیمی انارکی با بیان اینکه تعهد ما 61 هزار میلیارد ریال برای افزایش سقف وام واحدها (25 به 40 میلیون تومان) است، تاکید کرد: تسهیلات مسکن مهر 2 میلیون و 370 هزار واحد است که تاکنون 1.8 واحد تقسیط و 570 هزار واحد باقیمانده است. نبود متقاضی، نبود یا کمبود تاسیسات زیربنایی، پروژههای رها شده (پیشرفت زیر 30 درصد)، تصرف برخی واحدها، اختلاف بین پیمانکاران و متقاضیان و... از دیگر دلایل عدم تقسیط این واحدهاست.
وی با اشاره به مطرح شدن تحقیق و تفحص از مسکن مهر بابت وصولیهای تسهیلات مسکن مهر، اظهار کرد: باتوجه به مصوبات قانونی تا سال 1405 اقساط وصولی مسکن مهر تعیین تکلیف شده و عملا اقساطی باقی نمیماند که برای سایر بخش ها مورد استفاده قرار گیرد. از سال 92 بایستی بازپرداخت خطوط اعتباری بانک مرکزی شروع میشد که شورای پول و اعتبار 3 سال استهمال به ما دادند. بابت افزایش سقف تسهیلات که حدود 105 هزار ریال بدون خط اعتباری اضافه میشد.
وی یادآور شد: با مصوبه شواری پول و اعتبار استمهال 7 ساله در اختیار بانک مسکن قرار گرفت که عملا بازپرداخت خط اعتباری به سال 1402 موکول شد از سوی دیگر افزایش سرمایه بانک مسکن از محل مازاد داراییهای خارجی بانک مرکزی به مبلغ 100 هزار میلیارد ریال اتفاق افتاد. تاکنون 50 هزار میلیارد ریال تا امروز محقق شده که بابت با بدهی ما به بانک مرکزی تهاتر شده و 400 هزار میلیارد ریال باقیمانده است.
مدیرعامل بانک مسکن در ادامه به اشاره به عملکرد این بانک در زلزله کرمانشاه تا تاریخ 15 بهمن 96 بیان کرد: در زلزله کرمانشاه 8453 به مبلغ 247 میلیارد ریال مشمول بیمه زلزله شدند. در مجتمع شیرودی که عکسهای آن خیلی بازتاب داشت به ازای هر واحد 34 میلیون تومان مشمول بیمه خواهند شد که اقدامات آن توسط بانک مسکن در حال انجام است.
رحیمیانارکی با بیان اینکه بهترین عملکرد را در پرداخت تسهیلات را به زلزله زدگان داشتهایم و یک سوم از تسهیلات توسط بانک مسکن در حال پرداخت است، اظهار کرد: در 5 سال آینده برنامههایی از جمله تامین مسکن جوانان، در استطاعت بودن اقساط تسهیلات ،حمایت از مسکن حمایتی و اجتماعی، استفاده از ابزارهای بازار سرمایه، افزایش قدرت تسهیلات دهی بانک و... در دستور کار قرار دارد.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.