بدون دارو،درمان اضطراب شدید ممکن است؟
یک روانپزشک گفت: اضطراب یک وضعیت روانی بسیار ناخوشایند است که افراد را دچار نگرانی شدید، تشویش ذهنی، ترس، دلهره و… میکند و دارای درمانهای دارویی و غیر دارویی است.
سپیده رزم خواه در گفتوگو با خبرنگار اظهار کرد: همه انسانها در زندگی با مشکلات، بحرانها و تعارضهایی دستوپنجه نرم میکنند.
وی ادامه داد: هیچ زندگیای خالی از تنش نیست و موفقترین و قدرتمندترین آدمها هم گاهی مضطرب میشوند، شکست میخورند، غمهای شدید را تجربه میکنند، کسی را از دست میدهند، به دنبال پاسخ برای سؤالهایشان میگردند، سردرگم میشوند و….
رزمخواه ادامه داد: همه ما در زندگی به کمک نیاز داریم و نمیتوانیم بهتنهایی از پس مشکلات بربیاییم، اینجاست که مشاوره فردی میتواند یاری گر ما باشد.
این روانپزشک اظهار کرد: خوشبختانه در عصر حاضر فرهنگ استفاده از خدمات مشاوره فردی فراگیر شده و انسانها به این باور رسیدهاند که وقتی در مورد مسائل مهم زندگی به کمک نیاز دارند، بهتر است که بهجای کمک گرفتن از یک دوست یا آشنا، از یک مشاور متخصص کمک بگیرند.
وی عنوان کرد: اضطراب یک وضعیت روانی بسیار ناخوشایند است که افراد را دچار نگرانی شدید، تشویش ذهنی، ترس، دلهره و… میکند.
رزمخواه با اشاره به اینکه افراد مضطرب از نظر جسمی نیز دچار مشکل شده و نمیتوانند مانند گذشته درس بخوانند، کار کنند و حتی ممکن است این اختلال بر روابط خانوادگیشان تأثیر بگذارد، بیان کرد: سؤال اینجاست که آیا درمان اضطراب شدید بدون دارو امکانپذیر است؟
این روانپزشک عنوان کرد: نظم و ترتیب و انجام دادن کارها به بهترین نحو برای بسیاری از ما مهم است، اما گاهی اوقات اهمیت دادن به تمیزی و نظم و ترتیب در بعضی تبدیل به وسواس میشود.
وی تصریح کرد: افکار وسواسی به معنای فکر کردن مداوم به یک تصویر یا مسئله خاص نیز از دیگر نمودهای اختلال وسواس است.
رزمخواه با اشاره به اینکه وسواس یک بیماری روانی جدی است و میتواند چنان تأثیری بر فرد بگذارد که افراد خانواده، دوستان و آشنایانش ترکش کنند و حتی فرصتهای تحصیلی و شغلی را از دست بدهد، عنوان کرد: هرچقدر هم که تلاش کنیم افکار منفی را نادیده بگیریم در برخی از مواقع در مقابل آنها کم میآوریم.
این روانپزشک ادامه داد: افکار منفی میتوانند تأثیرات بسیار مخربی بر زندگیمان بگذارند به همین دلیل لازم است هر چه سریعتر برای رهایی از آنها فکری کنیم.
وی با اشاره به اینکه درمانهای طبیعی و غیر دارویی زیادی برای برطرف کردن اضطراب و تشویش وجود دارد، افزود: البته برخی از این درمان و تکنیکها در لحظه پاسخگو هستند در حالیکه برخی دیگر در طول زمان خاصیت درمانگر دارند.
رزمخواه با اشاره به اینکه نوشیدن چای و دمنوش گیاهی میتواند در کنترل اضطراب و استرس نقش داشته باشد، اظهار کرد: اگر دچار دلشوره و اضطراب هستید، چای بابونه به همراه مقدار کمی سنبلالطیب میتواند باعث آرام شدن شما شود چراکه برخی از مواد تشکیل دهنده بابونه دقیقاً همان کاری را با مغز میکنند که داروهای آرامبخش همچون والیوم انجام میدهند.
این روانپزشک تصریح کرد: تحقیقات نشان داده افراد مضطربی که هشت هفته پشت سر هم چای بانونه مصرف کردند، بسیار بیشتر از بیمارانی که دارو میخوردند، اضطرابشان کاهش پیدا کرده است و افزودن سنبلالطیب به چای بابونه خواص آن را افزایش میدهد چراکه این گیاه خوابآور و حاوی مواد آرامشبخش است.
وی با اشاره به اینکه ورزش درمان همه دردهاست، افزود: ورزش برای ذهن و جسم بسیار مفید است، با انجام تمرینهای ورزشی میتوانید اضطراب خود را در لحظه از بین ببرید، اگر بر اساس یک برنامه مشخص و منظم ورزش کنید اعتماد به نفستان افزایش مییابد و احساس سلامت بیشتری میکنید از جمله دلایل اضطراب، بیماری و چاقی است که در اثر ورزش کردن هر دو آنها از بین میروند.
رزمخواه با بیان اینکه تنها ۲۱ دقیقه زمان برای ورزش بگذارید، عنوان کرد: این زمان نشان میدهد چقدر ورزش کمک میکند تا اضطراب خود را کاهش دهید، هنگامیکه واقعاً مضطرب هستید به مدت ۲۱ دقیقه روی تردمیل بدوید پس از آن آرامش خود را به دست خواهید آوردید.
این روانپزشک عنوان کرد: برای پیشگیری نیز بهتر است روزانه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزشهایی انجام دهید که تپش قلب شما را افزایش دهند، مانند دویدن روی تردمیل، دویدن در فضای باز، بالا رفتن از پلهها یا ... اگر اهل ورزش نیستید، حداقل روزانه مسافتی را با سرعت بالا پیادهروی کنید.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.