//
کدخبر: ۲۹۶۵۳۱ //

پرتقال و گوجه فرجه برای کنترل دیابت

دیابت نوع دو شبیه زمین مین است به طوری که خوردن یا نخوردن هر چیزی می تواند روی بالا و پایین شدن آن تأثیر بگذارد. میزان بالای قند خون خطر بروز مشکلاتی نظیر آسیب عصبی، بیماری های قلبی، کلیوی و آسیب چشم را به همراه دارد. برخی هم بر این باورند که شیوع چاقی در جهان، شانس ابتلا به دیابت نوع دو را هم افزایش داده است.

پرتقال و گوجه فرجه برای کنترل دیابت

محققان در جدیدترین یافته های خود اعلام کرده اند که پرتقال به ویژه پرتقال خونی حجم بالایی آنتی اکسیدان ویتامین C، آنتوسیانیدین و فلاون دارد. سیانیدین-3- گلوکوزید و دلفینیدین-3- گلوکوزید کشف شده در پرتقال قرمز ترشح انسولین را افزایش می دهد که نتیجه آن بهبود تحمل گلوکز است.

میوه دیگری هم می تواند نقش مهمی در کنترل دیابت نوع دو داشته باشد، گوجه فرنگی است که در گروه صیفی جات قرار می گیرد. گوجه فرنگی منبع غنی از آنتی اکسیدان لیکوپن است که با پخته شدن خواص آن افزایش می یابد. گوجه فرنگی به پایین آمدن خطر حملات قلبی کمک می کند. همچنین نوشیدن آب گوجه فرنگی می تواند مانع از افزایش کلسترول بد در مبتلایان به دیابت نوع دو شود.

یکی از نکاتی که در آشپزی باید به آن توجه کنید، استفاده از روغن زیتون به عنوان منبعی غنی از آنتی اکسیدان و چربی های اشباع نشده در انواع غذاهاست. رژیم مدیترانه ای به عنوان یکی از بهترین رژیم های غذایی مفید در دنیا، سرشار از روغن زیتون است که تا 90 درصد از ابتلا به دیابت نوع دو جلوگیری می کند که بهتر است همراه با ورزش مداوم باشد.

کاهش قند خون با وعده های غذایی

به گزارش فرتاک نیوز، افزودن دارچین، زنجبیل، شنبلیله، زردچوبه و زیره سبز به موادغذایی نیز از راهکارهای کنترل خطر دیابت نوع دو به شمار می روند. در این میان، گنجاندن انواع دانه های خوراکی، مغزها و ماست یونانی در وعده صبحانه قند خون را تا حد زیادی پایین می آورد.

در وعده نهار هم یکی از بهترین گزینه ها برای کنترل قند خون در مبتلایان به دیابت نوع دو مصرف سیب زیمینی شیرین است که به دلیل فیبر بالایی که دارد، در ترکیب با سالاد سبزیجات می تواند تأثیر زیادی داشته باشد. برای وعده شام هم می توانید در کنار غذایی که می خورید ورقه های نازک کدو سبز را داشته باشید. این ماده غذایی هم تا حد زیادی می تواند قند خونتان را کنترل کند.

چه زمانی قند خونتان بالاست؟

اگر احساس تشنگی می کنید یا گرسنگی و احساس دفع ادرار در شما افزایش می یابد، باید مراقب باشید؛ این می تواند زنگ خطری برای بالا رفتن قند خون باشد. اگر مبتلا به دیابت هستید، باید بدانید که تشنگی شما پایان ناپذیر است و مهم نیست چه مقدار آب مصرف کرده باشید، به هر حال به آب بیشتری برای رفع تشنگی نیاز دارید.

اگر بدن تلاش کند قند اضافی را از بدن دفع کند، آنگاه مجبور خواهید شد به دفعات حتی در طول شب به دستشویی بروید. علاوه بر این، اگر دیابت نوع دو کنترل نشده داشته باشید، در حالی که بدن سعی می کند انرژی موردنیاز خود را از غذایی که می خورید، تأمین کند، گرسنگی شدید همچنان ادامه دارد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۹۶۵۳۱ //
ارسال نظر