بهبود بیماری کبد چرب با مصرف قرص عصاره انار
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با انجام یک مطالعه تاثیر ۱۲ هفته مصرف قرص عصاره انار را در بهبود بیماری کبد چرب غیر الکلی بررسی کردند.
بیماری کبد چرب غیرالکلی شایع ترین بیماری مزمن کبدی است و مقاومت به انسولین، چاقی و التهاب عواملی هستند که می توانند منجر به این بیماری شوند.
در بررسیها اثرات مفید انار بر مقاومت انسولین و چاقی، نشان داده شده است. بر همین اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با انجام یک تحقیق، تاثیر مصرف قرص انار را بر بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی بررسی کردند.
در این مطالعه ۴۴ بیمار دچار بیماری کبد چرب غیر الکلی به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول قرص عصاره انار و گروه دوم دارونما، به مدت ۱۲ هفته مصرف کردند و در ابتدا و انتهای مطالعه، بیماران از نظر ویژگیهای تنسنجی (قد، وزن و ...)، چربیهای خون، شاخصهای قند خون و فشار خون مورد بررسی قرار گرفتند.
بررسیهای این مطالعه نشان داد که مصرف قرص عصاره انار در مقایسه با دارونما میتواند کلسترول، تریگلیسرید، قند خون ناشتا، مقاومت به انسولین، فشار خون دیاستولیک، وزن، شاخص توده بدنی (BMI) و اندازه دور کمر را کاهش دهد. با این وجود تفاوت معنیداری بین دو گروه در میزان انسولین و LDL مشاهده نشد.
یافتههای این مطالعه حاکی از این است که قرص عصاره انار میتواند باعث بهبود فشار خون، چربیهای خون، شاخصهای گلایسمیک و ... افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی شود.
پژوهشگران این تحقیق معتقدند که قرص عصاره انار میتواند به عنوان یک مکمل در درمان کبد چرب مورد استفاده قرار گیرد.
نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی تاثیر قرص عصاره انار بر برخی فاکتورهای متابولیک، هپاتوکینها (فیتوئین آ، فاکتور رشد فیبروبلاستی 21)، بیومارکرهای التهابی، شاخصهای تنسنجی و درجه استئاتوز کبد در بیماران مبتلا به کبدچرب غیرالکلی» در پایگاه نتایج پژوهشهای سلامت کشور منتشر شده و سیما جعفری راد، نرگس محمد تقوایی، پژمان علوی نژاد، مریم دستور پور، رضا گودرزی، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در انجام آن مشارکت داشتند. این یافتهها به صورت مقاله علمی منتشر شده و از طریق لینک زیر قابل دسترسی است:
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.