میوههای پرخاصیت پاییزی کدامند؟
مصرف میوههای پرخاصیت، نقش زیادی در پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای فصلی دارد، بنابراین تغذیه مناسب در پاییز و زمستان میتواند به کمک تان بیاید و سلامتتان را تضمین کند
انواع میوهها و سبزیجات پاییزی که خواص زیادی دارند و با مصرف آنها میتوانید از بیماریهای فصلی در امان بمانید، عبارتند از:
نارنگی
این میوه خوشمزه که طعمهای ترش و شیرینی دارد، به دلیل دارا بودن ویتامینهای B۱، B۲، C و A، پروتئین، قند، فسفر و کلسیم از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. برای درمان سرماخوردگی و سرفه هم میتوان نارنگی مصرف کرد، چون سموم بدن را دفع و خون را تصفیه میکند.
تره فرنگی
کمتر کسی است که نداند مصرف سیر و پیاز در پیشگیری از بیماریهای قبلی موثرند، زیرا پلی فنول موجود در آنها از رگهای خونی در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت میکند. تره فرنگی هم که از خانواده پیاز است، سرشار از ویتامین K بوده و خاصیت ضدسرطانی دارد. مصرف پیاز میتواند به سلامت استخوانها هم کمک کند.
خرمالو
این میوه انرژی زاست و کالری بالایی دارد. حاوی ویتامین C، پتاسیم و منیزیم بالایی است. به درمان فشار خون، تقویت بینایی و رفع کم خونی کمک میکند. البته عدم تعادل در مصرف این میوه باعث یبوست میشود.
سیب
با اینکه سیب در تمام طول سال در بازار وجود دارد، اما از انواع آن به عنوان میوه پاییزی استفاده میشود. سیب دارای فیبر و آنتی اکسیدان های بالایی است به همین دلیل با مصرف این میوه میتوان از بیماریهایی چون سرطان، دیابت و انواع بیماریها پیشگیری و آنها را کنترل کرد.
انگور
این میوه که در رنگها و سایزهای مختلف در بازار وجود دارد، منبع غنی پلی فنول ها و ویتامین K است. انگور مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان در خود گنجانده و یک ضد سرطان قوی به شمار میآید. از دیگر خواص انگور میتوان به جلوگیری از آلزایمر، بیماریهای قلبی و کاهش کلسترول اشاره کرد. این میوه تقویت کننده خلق و خو است و به سلامت بدن کمک میکند.
گلابی
این میوه که منبعی غنی از ویتامین C و سولفات مس است، میتواند فیبر مورد نیاز بدن را هم تأمین کند. آنتی اکسیدان های موجود در گلابی، مشکلات و بیماریهای زیادی را برطرف میکند و باعث افزایش ایمنی بدن میشود.
زالزالک
یکی از میوههای پاییزی بسیار خوشمزه است که در درمان بیماریهای قلبی - عروقی و تنظیم فشار خون مؤثر است. این میوه کوچک جنگلی سرشار از ویتامین B و C است و به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های فراوان به کاهش گرفتگی عروق کمک میکند. مصرف زالزالک در درمان فشار خون و دیابت نیز مؤثر است.
کدو حلوایی
خواص تغذیهای این گیاه بسیار زیاد است. کدو حلوایی سرشار از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود و در حفظ سلامت پوست، چشم و استخوانها بسیار مؤثر است. مصرف کدو به دلیل دارا بودن ویتامین C و فیبر به تقویت سیستم ایمنی بدن منجر میشود.
کلم بروکلی
روی موجود در این سبزی به افزایش توان دفاعی بدن در برابر بیماریهایی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا منجر میشود. فیبر موجود در این کلم هم برای حفظ سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید است.
شلغم
شلغم یکی از ریشههای خوراکی است که میتواند جایگزین مناسبی برای تربچه و کلم باشد. شلغم منبع غنی ویتامینهای A و k محسوب میشود.
انار
مطالعات نشان میدهد مصرف انار میتواند از آسیبهای گردش خون جلوگیری کند و به کاهش تجمع چربیهای مضر در عروق منجر شود. در حقیقت باید گفت مصرف منظم انار سلامت قلب را به دنبال دارد.