//
کدخبر: ۳۴۹۱۷۹ //

چند خوراکی گیاهی که شاداب و سرحال‌تان می‌کند

برای داشتن روحیه‌ای شاداب، توصیه می‌شود از این ۴ گیاه دارویی محرک استفاده کنید.

چند خوراکی گیاهی که شاداب و سرحال‌تان می‌کند
به گزارش فرتاک نیوز،

برای داشتن روحیه‌ای شاداب، توصیه می‌شود از این ۴ گیاه دارویی محرک استفاده کنید.

زعفران

زعفران به عنوان طعم دهنده غذا و برای رنگ پارچه، در کشور‌های در حال توسعه وتوسط صنعت گران به مقدار زیاد استفاده می‌شود. در فرهنگ عامه، زعفران به عنوان مسکن، خلط آور، محرک جنسی و معرق، کاربرد دارد. در گزارش‌های داستان گونه مربوط به مناطق استوایی آسیا، از خمیری نام برده شده که مخلوطی از زعفران و چوب صندل است و این خمیر امروزه همچون گذشته به صورت مرهمی آرامش بخش برای پوست‌های خشک مصرف می‌شود.

مهم‌ترین اثرات گزارش شده زعفران عبارتند از: ضد درد، ضد دپرسیون، ضد سم، ضد ادم، ضد اکسیدان، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ضد نفخ، ضد تومور، تقویت کننده قوای جنسی، مقوی قلب، خنثی کننده رادیکال‌های آزاد، سقط کننده، معرق، هضم کننده غذا، قاعده آور، خلط آور، بند آورنده خون، کاهش دهنده کلسترول، کاهش دهنده پر فشاری خون، نارکوتیک (مخدر)، مقوی اعصاب، محافظ اعصاب، مسکن، محرک، مقوی معده، سمی و مقوی رحم.

نکات قابل توجه

با توجه به قیمت بالای زعفران متأسفانه گاهی تقلباتی در عرضه آن صورت می‌گیرد. یکی از مهم‌ترین تقلبات زعفران جا زدن گل رنگ می‌باشد. این گیاه به نام عمومی زعفران آمریکایی (American saffron) می‌باشد که از نظر ترکیبات و آثار کاملاً با زعفران تفاوت داشته، ولی از نظر ظاهری به هم شباهت دارند.

تقلبات زعفران را می‌توان به خوبی با روش‌های میکروسکوپی (خرده نگاری) و یا تجزیه و تشخیص اسانس (رایحه آن) شناسایی کرد. برای بهتر پودر شدن زعفران توسط آسیاب‌های کوچک بهتر است به حدود ۱ تا ۵ گرم آن یک یا دو حبه قند اضافه نمود. همچنین می‌توان زعفران را در هاون‌های کوچک که اکثرا از مرمر ساخته شده، به طور مستقیم نرم و پودر کرد.

برای کاربرد زعفران در غذا‌ها و یا نوشیدنی‌ها می‌توان به طور مستقیم از پودر آن استفاده کرد و یا بر روی پودر ابتدا کمی آب ولرم افزود و پس از چند دقیقه خیس خوردن آن را با قاشق کمی هم زد و سپس اضافه نمود.

خرما

خرما به تنهایی یا به همراه لبنیات و یا گردو و بادام، برای فعالیت‌های سنگین، روزه گرفتن، خستگی مفرط و فعالیت‌های فکری که احتیاج به انرژی زیاد دارند، بسیار مفید است. فیبر یا الیاف خرما می‌تواند به کاهش چربی کمک کند. به علت داشتن قند، موسیلاژ و مواد پکتیکی، نرم‌کننده سینه و ضد سرفه است.

خرما همچنین قوای جنسی را افزایش می‌دهد. آهن موجود در خرما برای جبران کم‌خونی مفید است. ترکیبات مهم آن، از جمله منیزیم، دارای اثرات ضد سرطانی می‌باشند. میزان قابل توجه فسفر خرما در فعالیت‌های فکری بسیار مؤثر است. خرما همچنین اسید بیش از حد معده را خنثی می‌کند. با توجه به مصرف بسیار زیاد و طولانی خرما در دنیا، تجربیات زیادی از خواص خرما در فرهنگ‌های ملل مختلف وجود دارد که بسیاری از آن‌ها در سال‌های اخیر از نظر علمی تأئید شده اند.

مهم‌ترین اثرات گزارش‌شده

ضد کم‌خونی، ضد سرطان‌های روده بزرگ، کبد، دهان، طحال، معده، گلو، رحم و واژن، ضد قارچ کاندیدا، ضدیبوست، ضد سرفه، ضد اسهال، ضد تب، درمان آنفلوآنزا، رفع سردرد، ضد میکروب، بهبود همورئید، محافظ کبد، ضد التهاب، افزایش‌دهنده قوای جنسی، ادرارآور، خلط‌آور، بهبود درد معده، رفع تشنگی، رفع تهوع و استفراغ و دارای خاصیت استروژنی.

عرق بیدمشک

بیدمشک علاوه بر ترکیباتی که در انواع بید وجود دارد، گل‌های آن دارای اسانس معطر است؛ به همین دلیل در بعضی نقاط ایران از این گل‌ها عرق بیدمشک تهیه می‌کنند. ترکیبات اسانس بیدمشکِ نواحی مختلف تفاوت داشته و احتمالاً در اثرات آن‌ها تاثیر‌گذار است.

داروشناختی و اثرات مهم

اسانس گل‌های بیدمشک دارای خاصیت ضد میکروب، ضد نفخ، ضدتورم، ضد سرفه، ضد آسم و مقوی قلب می‌باشد. از عرق بیدمشک در طب سنتی ایران به عنوان تقویت‌کننده، آرامش‌بخش، ضد رطوبت و ضد گرمازدگی استفاده می‌شود. همچنین بعضی بر این باورند که عرق بیدمشک مقوی قلب است. مطالعات نیز نشان می‌دهد که بورنیل استات، ماده موجود در اسانس بیدمشک (بیدمشک ارومیه)، دارای خاصیت مقوی قلب و عروق است که این باور را تأیید می‌کند.

جینسینگ

جین سینگ احتمالاً پرمصرف‌ترین گیاه دارویی در طب سنتی است و در حال حاضر نقش مهمی در فروشگاه‌های محصولات گیاهی دارد. انواع مختلف جین سینگ بیش ازدو هزار سال است که در پزشکی استفاده می‌شود. نام پاناکس به معنای «شفابخش کل» ازکلمه‌های یونانی گرفته شده و خواص آن، مشتریان زیادی را به خود جلب کرده است. ریشه جینسینگ از قدیم برای درمان بیماری‌های ضعف و ناتوانی، تصلب شرایین، بیماری‌های خونی و خونریزی، کولیت و رهایی از درد‌های ناشی از کهولت، سرطان و اختلالات پیری به کار می‌رفته است.

مدارکی گزارش شده که نشان می‌دهد ریشه جین سینگ از خواصی مانند تقویت عمومی بدن؛ افزایش توانایی ذهنی و فیزیکی؛ حفاظت از بدن در برابر دیابت‌های آزمایشی؛ پریشانی عصبی؛ بیماری اشعه و برخی از انواع سرطان برخوردار است. امروزه استفاده از آن برای کاهش استرس، به علت داشتن ترکیبات ساپونینی متداول است. مصرف مقادیر زیاد آن باعث بی‌خوابی، عصبانیت و اسهال به خصوص هنگام صبح، کاهش فشار خون، راش پوستی و پریود سنگین می‌شود.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: اقتصاد آنلاین
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۴۹۱۷۹ //
ارسال نظر