خطرات جوشاندن آب بیش از یکبار/جدی بگیرید
زمان جوشاندن آب بیش از یکبار خود آب شروع به تبخیر می کند و بقیه آبی که در کتری باقی می ماند آبی است که سموم با غلظتی بیشتر از قبل است. هر چقدر که شما آب را بیشتر بجوشانید غلظت مواد شیمیایی بیشتر می شود.
امروز میخواهیم دلایل خطرناک بودن جوشاندن آب بیش از یکبار را به شما بگوییم. چای از رایجترین نوشیدنیها در میان ایرانیان است و تقریبا در همه خانهها این نوشیدنی حداقل یکبار در روز تهیه می شود. سماور، چای ساز و کتری از راه های تهیه آب جوش است. اکثرمان عادت داریم که آبی که در کتری یا چای ساز باقی مانده است را دوباره میجوشانیم. تخمین زده شده است که امروزه حدود ۱۲۰٫۰۰۰ نوع ماده شیمیایی روی کره زمین وجود دارد هر سال نیز حدود ۱۰۰۰ نوع ترکیب شیمیایی جدید وجود می آید. ۸۰۰ نوع ماده شیمیایی مختلف و بهت آور در آب آشامیدنی قسمت های مختلف جهان یافت شده است! این مواد شیمیایی از طرق بسیاری راهشان را به رودخانهها، دریاچهها و جویبارهای ما پیدا میکنند و بر آلودگی محیط آلودهی کنونی میافزایند. آب به دلیل جاذب بودن، توانایی جذب مواد شیمیایی حل شدنی را دارا است که بیشتر آن ها با چشم قابل مشاهده نیستند.
تنها برای نشان دادن اینکه آب تا چه اندازه حلال است، می توانید آزمایش ساده ای انجام دهید که آزمون نمک و فلفل نام دارد. دو لیوان آب لوله کشی آماده کنید در یکی از لیوان ها نصف قاشق چای خوری نمک طعام بریزید و به مدت یک دقیقه آن را به هم بریزید و به مدت یک دقیقه آن را به هم بزنید. حالا لیوان آب را مشاهده کنید. در بسیاری از موارد، تمام نمکی که در ابتدا به صورت جامد بود، جذب آب شده است. گرچه نمی توانید این امر را مشاهده کنید، به طور دقیق می توانید مزه ی آن را بچشید.
حالا در لیوانی دیگر نصف قاشق چای خوری فلفل آسیاب شده بریزید و به مدت یک دقیقه آن را به هم بزنید. مشاهده خواهید کرد که ذرات فلفل حل نمی شوند و به شکل معلق در آب می مانند یا در سطح آب ( به دلیل کشش سطحی) شناور می شوند. این آزمایش نشان دهنده ی تفاوت بین مواد حل شدنی و حل نشدنی است. به همین ترتیب، غیر قابل مشاهده بودن بسیاری از مواد شیمیایی موجود در آب لوله کشی به معنای عدم وجود آن ها نیست.
با آشامیدن مرتب از آب لوله کشی، به طور یقین این مواد شیمیایی را جذب بدن و جریان خونتان میکنید. اگر چه بدن از چند روش درونی برای تصفیه و بیرون راندن آلودگی های شیمیایی برخوردار است اما برخی از این مواد را نمی تواند تصفیه کند. حال اگر این سموم را چندین باره و با غلظت های بالاتر وارد بدن تان کنید، قطعا اوضاع را وخیمتر خواهید کرد! حتما با خود میگویید مساله مهمی نیست. اما متعجب خواهید شد اگر از مضرات جوشاندن آب بیش از یکبار برای شما بگویم. با ما در نت نوشت همراه باشید!
خطرات جوشاندن آب بیش از یکبار
در آب آشامیدنی لوله کشی بسیاری از مواد شیمیایی مضر برای بدن مانند کلر، تری هالومتان ها، مواد شیمیایی نظیر علف کش ها یا آفت کش ها، هیدروکربن پلی آرومتیک (PAHs)، سرب، آلومینیوم، کادمیوم و فلوراید وجود دارد. زمان جوشاندن آب بیش از یکبار خود آب شروع به تبخیر می کند و بقیه آبی که در کتری باقی می ماند آبی است که سموم با غلظتی بیشتر از قبل است. هر چقدر که شما آب را بیشتر بجوشانید غلظت مواد شیمیایی بیشتر می شود.
اثرات این مواد شیمیایی نباید نادیده گرفته شوند. به عنوان مثال آرسنیک موجب تهوع، استفراغ، درد شکم و اسهال و در طولانی مدت منجر به سرطان می شود. غلظت های بالای کلر نیز طبق گزارش شورای کیفیت محیط زیست ایالات متحده، ۹۳ درصد خطر ابتلا به سرطان را بیشتر می کند.
به طور کلی مواد شیمیایی موجود در آب های لوله کشی به اندازه کافی برای بدن مضر است و جوشاندن چندین باره آن بسیار خطرناک می باشد.
بنابراین در تا حد امکان از آب های معدنی اصل و یا آب چشمه هایی که بهداشتی هستند مصرف کنید.