کاربرد شربت سیتریزین نوزادان
سیتریزین یکی از انواع آنتی هیستامینها است و باعث کاهش هیستامین طبیعی در بدن میشود.
شربت سیتریزین نوزاد، برای درمان علائمی مانند عطسه، خارش، ترشح اشک و آب ریزش بینی استفاده میشود، ولی باید حتما زیر نظر پزشک مصرف شود. توصیه میشود به هیچ عنوان به نوزادان زیر شش ماه این شربت را ندهید. در این مقاله نکاتی درباره شربت سیتریزین، موارد مصرف و عوارض جانبی آن بیان شده است.
نام تجاری شربت سیتریزین، زیرتک است که یکی از انواع آنتی هیستامینها است و باعث کاهش هیستامین طبیعی در بدن میشود. هیستامین علائمی نظیر عطسه، خارش، ترشح اشک و آب ریزش بینی در بدن ایجاد میکند. به همین دلیل برای درمان سرماخوردگی نوزاد و یا آلرژی از این شربت استفاده میکنند. این شربت در درمان خارش و تورمهای ناشی از کهیر نیز کاربرد دارد.
شربت سیتریزین باعث کاهش علایم ناشی از تب یونجه یا آلرژی نظیر آبریزش بینی نوزاد، عطسه، خارش چشمها، آبکی شدن چشم و خارش بینی و گلو میشود.
اگر جزو مخالفان سرسخت دارو دادن به کودکان باشید هم در این مطلب، راهکارهایی برای بهبود علائم سرماخوردگی آنها در اختیار شما قرار گرفته است.
دادن سوپ مرغ به نوزاد (اگر بالای شش ماه است)، بخور دادن و دادن مایعات اضافی، برخی از این راهکارها هستند. در مورد نوزادانی که بزرگ تر هستند می توان از غرغره آب نمک نیز استفاده کرد.
سن کودک برای مصرف شربت سیتریزین نوزاد چقدر باید باشد؟
شربت سیتریزین به هیچ عنوان به نوزاد زیر شش ماه نباید داده شود. در صورت سرماخوردگی نوزاد زیر شش ماه میتوان به جای این شربت از قطره بینی استفاده کرد. همچنین بالای سر او بخور سرد گذاشت؛ و اگر سرفه میکرد و سرفههای او ادامه داشت، به یک پزشک مراجعه کنید. برای بچههای کوچک و حتی تا سن ۱۵ سال باید کمترین دوز این شربت را (یک چهارم تا نصف دوز معمول) را با توجه به شرایط کودک در صورت ضرورت و با تجویز پزشک بکار برد.
آیا مصرف شربت سیتریزین برای درمان سرماخوردگی کودک موثر است؟
شربت سیتریزین نوزاد به منظور کاهش خارش بینی و چشم نوزاد به کار میرود و تاثیری زیادی ندارد. این شربت بعد از مدت کوتاهی اثر میکند و در صورتی که در یک مدت به نوزاد داده شود، حال اعتیاد و عادت را در نوزاد ایجاد میکند. اگر این شربت در طولانی مدت مصرف شود، تاثیر مثبت آن کاهش مییابد، زیرا مصرف طولانی مدت این دارو بر روی مغز نوزاد تاثیر میگذارد و نوزاد دچار خواب آلودگی میشود.
موارد مصرف شربت سیتریزین نوزاد چیست؟
- خارش پوست
- کهیر
- آلرژی
- حساسیت فصلی
- قرمزی چشم
- خارش بینی و چشم
- عطسه
- آب ریزش بینی
- از دیگر موارد مصرف این شربت مقابله با علائم آلرژی نسبت به کنهها، سوسکها، اجزای بدن حیوانات و کپکها است.
عوارض جانبی هشدار دهنده و جدی شربت سیتریزین چیست؟
برخی از عوارض جانبی شربت سیتریزین علائمی ایجاد میکند که معمولاً خیلی کم اتفاق میافتد ولی در صورت مشاهده این علائم، باید با پزشک متخصص مشورت نمود:
- آنافیلاکسی (سرفه، مشکلات بلع، سرگیجه، تندی ضربان قلب، کهیر، خارش، پف کردگی و تورم پلک یا اطراف چشم، صورت، لبها یا زبان، کوتاه شدن نفس، راش پوستی، تنگی قفسه سینه، خستگی یا ضعف غیر معمول)
- کبد چرب یا سایر مشکلات کبد (درد شکم و معده، لرز، مدفوع خاکی رنگ یا ادرار تیره، اسهال، سرگیجه، تب، سردرد، خارش)
- تشنج یا صرع
- ادم (ورم)
- خواب آلودگی بیش از حد
- خشکی دهان، بینی و گلو
- مشکلات دستگاه گوارش
- شکم درد و درد معده در صورت مصرف بیش از حد، لواژ معده باید انجام شود و به بیماران باید درمان حمایتی ارائه شود. هیچ پادزهر خاصی برای سیتریزین وجود ندارد. دیالیز برای درمان مصرف بیش از حد سیتیازین موثر نیست زیرا این دارو به میزان زیادی در پروتئین های پلاسما وابسته است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.