چند ترفند ساده برای رهایی از میگرن
محققان آمریکایی که از چندی پیش مشغول ساخت داروی میگرن حاد بودند، بتازگی اعلام کردند که این دارو مراحل پایانی خود را میگذراند و با ورود آن به داروخانهها میتوان منتظر اثر شگرف این دارو بر کاهش دردهای میگرنی مبتلایان بود.
میگرن یکی از شایعترین بیماریهای دنیاست. درمان میگرنهای حاد معمولا به داروهای علمی و غیرعلمی خاصی نیاز دارد اما بیش از ۴۰ درصد از سردردهای میگرنی هنوز به درمان نیاز دارند. در واقع، داروهایی که تاکنون برای این بیماری ابداع شده به طور کامل سردردها را از بین نمیبرند.
شرکت داروسازی آمریکایی Eli Lilly and Co به تازگی اعلام کرده است داروی lasmiditan که برای کاهش سردردهای حاد میگرنی ساخته شده، مراحل انتهایی آزمایشها و تأیید را طی میکند و در مقایسه با شبههداروها، نقش مؤثری در کاهش این سردردها دارد. نتایج پایانی این آزمایشها، موفقیتآمیز بوده است.
محققان سه دوز از این دارو را روی بیمارانی آزمایش کردند که ماهیانه به طور متوسط بیش از پنج مرتبه سردردهای میگرنی را تجربه میکردند. دو ساعت پس از استفاده از اولین دوز دارو، درصد بالایی از بیمارانی تحت آزمایش، از سردردهای میگرنی رها شدند.
طبق آمار ارائه شده از سوی انجمن مطالعات میگرن، حدود ۴۰ میلیون آمریکایی از میگرن رنج میبرند و این سردردها سالیانه نزدیک به ۳۶ میلیارد دلار هزینه به بخش سلامت آمریکا تحمیل میکند. سردردهای میگرنی معمولا با دردهای ضرباندار و حساسیت به نور و حالت تهوع همراهند و سردردهایی غیر قابل تحمل انگاشته میشوند که تا چند روز ادامه مییابد.
این شرکت داروسازی امیدوار است در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ بتواند داروی lasmiditan را روانه بازار کند. اکنون بیماران مبتلا به میگرن از داروی «تریپتان» برای کاهش سردردها استفاده میکنند که از دهه ۱۹۹۰ وارد بازار شده است و با انسداد عروق خونی مغز، دردها را کاهش میدهد اما به دلیل بالا بردن خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی، در بیش از ۳۵ درصد بیماران قابل استفاده نیست.