//
کدخبر: ۵۰۶۷۳۰ //

مراقب باشید| با خالکوبی به این بیماری دچار می‌شوید!

یک مطالعه جدید از محققان دانمارکی ارتباط بین قرار گرفتن در معرض جوهر خالکوبی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست و لنفوم را نشان می‌دهد.

مراقب باشید| با خالکوبی به این بیماری دچار می‌شوید!
به گزارش فرتاک نیوز،

خالکوبی به شکل رایج ابراز وجود و هویت جوانان نسل جدید تبدیل شده است و پوست میلیون ها نفر را در سراسر جهان تزئین می‌کند ولی یک مطالعه جدید از محققان دانمارکی ارتباط بین قرار گرفتن در معرض جوهر خالکوبی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست و لنفوم را نشان می‌دهد.

تقریباً از هر چهار بزرگسال در بسیاری از کشورهای غربی یک نفر در حال حاضر خالکوبی می‌کند و شیوع آن در بین نسل های جوان تقریباً دو برابر بیشتر است. این مطالعه که در BMC Public Health منتشر شده است، به عوارض خطرناک جوهر استفاده شده در خالکوبی اشاره می‌کنند.

«سیگن بدستد کلمنسن»، همراه با همکارانش در دانشگاه جنوب دانمارک، داده‌های حاصل از دو مطالعه مکمل دوقلو را تجزیه و تحلیل کردند - یک مطالعه مورد-شاهدی روی ۳۱۶ دوقلو و یک مطالعه همگروهی روی ۲۳۶۷ دوقلو که به‌طور تصادفی انتخاب شده بودند که بین سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۶ متولد شده بودند.

در مقایسه دوقلوهایی که یکی سرطان داشت و یکی نداشت، محققان دریافتند که دوقلوهای خالکوبی شده احتمال بیشتری دارد که سرطان داشته باشند. در مطالعه مورد-شاهدی، افراد خالکوبی شده ۶۲ درصد بیشتر از افراد بدون خالکوبی به سرطان پوست مبتلا شدند. مطالعه کوهورت حتی ارتباط قوی‌تری را نشان داد، به طوری که افراد خالکوبی تقریباً چهار برابر بیشتر از سرطان پوست و ۲.۸۳ برابر بیشتر از سرطان سلول بازال برخوردار بودند.

کلمنسن، استادیار آمار زیستی می‌گوید: «این شواهد نشان می‌دهد که هر چه خالکوبی بزرگ‌تر و طولانی‌تر باشد، جوهر بیشتری در غدد لنفاوی انباشته می‌شود.»

دانشمندان مدت‌هاست می‌دانند که جوهر خالکوبی به سادگی در پوست باقی نمی‌ماند. ذرات حاصل از رنگدانه‌های خالکوبی از طریق جریان خون مهاجرت می‌کنند و در غدد لنفاوی و به طور بالقوه سایر اندام‌ها تجمع و رسوب می‌کنند. رنگدانه‌های خالکوبی باعث ایجاد التهاب در محل‌های رسوب می‌شود که به طور بالقوه منجر به التهاب مزمن و افزایش خطر رشد غیرطبیعی سلول می‌شود.

هنریک فردریکسن، یکی از نویسندگان این مطالعه، مشاور هماتولوژی در بیمارستان دانشگاه اودنسه و استاد بالینی در دانشگاه، توضیح می‌دهد: «ما می‌توانیم ببینیم که ذرات جوهر در غدد لنفاوی تجمع می‌کنند و ما گمان می‌کنیم که بدن آنها را به عنوان مواد خارجی درک می‌کند. این ممکن است به این معنی باشد که سیستم ایمنی دائماً در تلاش است تا به جوهر پاسخ دهد و ما هنوز نمی دانیم که آیا این فشار مداوم می تواند عملکرد غدد لنفاوی را ضعیف کند یا پیامدهای سلامتی دیگری داشته باشد.»

جوهر سیاه، رایج ترین رنگ خالکوبی مورد استفاده، کانون توجه خاصی بوده است. معمولاً حاوی محصولات دوده ای مانند کربن سیاه است که آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) آن را به عنوان احتمالاً سرطان‌زا برای انسان فهرست کرده است.

جوهرهای رنگی مشکلات خاص خود را دارند. جوهر قرمز اغلب با واکنش های آلرژیک همراه است که حاوی ترکیباتی است که ممکن است در معرض نور خورشید یا در حین پاک کردن خالکوبی با لیزر، مواد مضری را آزاد کند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۵۰۶۷۳۰ //
ارسال نظر