داروی ایرانی ۱۰ برابر گران شد
بیمهها کار خود را راحت کردهاند و هرگز پاسخگوی عملکرد معیوب خود که باعث رنج بیشمار بیماران میشود، نیستند و در نهایت این بیمار است که باید روزهای سختی را پیش روی خود متصور شود زیرا مدیران دارویی و بیمه ای صابون پاسخگویی را به تن خود نمیمالند.
1500 روز پیش روزهای تلخ دارویی کشور بود، یا دارویی نبود و یا بسیار گران بود، بیماران بسیاری نیز از این نامدیریتیها دچار نقصان شدند، کما اینکه اولین متهم تحریمها بودند، ولی خودتحریمی داخل کشور هم درد بیدرمانی بود که کسی پاسخگوی آن نبود.
حال در دوره جدید دولت دوازدهم و تغییرات مدیریتی گسترده ای که در حوزههای مختلف رخ داده است، شاهد تغییرات خاموش دارویی در کشور هستیم که با فریاد و ضجه بیماران تا حدودی برخی از این مشکلات دارویی اطلاع رسانی میشود، کما اینکه مدیران حوزههای سلامت و بیمهها، فعلاً روزه سکوت را ترجیح دادهاند.
در این رابطه چند هفته ای است که داروی «سینوپار» (تری پاراتید هورمون - نام ژنریک دارو) که در شکستگیها و استئوپروزهای شدید به خصوص در ستون فقرات کاربرد دارد، به قیمت بالغ بر 600 هزار تومان، افزایش یافته است، درحالیکه براساس گفته دکتر جمشیدی - رئیس مرکز تحقیقات روماتولوژی در بهمن 95 با پوشش بیمه این دارو به 60 هزار تومان کاهش یافته بود، ولی هم اکنون بیماران گزارش دادند که بیمه تامین اجتماعی چند هفته ای است پوشش خود بر روی این دارو را برداشته و قیمت این دارو بدون سرسوزن به 600 هزار تومان افزایش یافته است.
همچنین در این زمینه دکتر محسن سروش از اعضای انجمن روماتولوژی نیز با تایید این گرانی دارویی به تسنیم عنوان میکند: متاسفانه بیمهها پوشش این دارو را قطع کردند و قیمت آزاد این دارو 650 هزار تومان شده است، درحالیکه با پوشش بیمه در گذشته 65 هزار تومان بود.
وی با تاکید بر راه حل مذاکره بیمهها با انجمن روماتولوژی عنوان میکند: با بحث علمی و تحلیل شرایط موجود میشود به نتیجه رسید، زیرا بیمه توجیهاتی دارد که در جزئیات برای ما معلوم نیست و باید بحث کنیم، ولی نکته مهم این است که بیمهها با انجمنهای علمی ارتباط برقرار کنند قبل از اینکه موردی را به تصویب برسانند.
همچنین در این رابطه وقتی از ایرج حریرچی - سخنگوی وزارت بهداشت درباره گرانی داروها در مقطع کنونی سئوال میشود، قائم مقام و مدیر کل وزارت بهداشت پاسخ این سئوال را منوط به پاسخگویی نهادهای بیمه ای میکند، ولی در توضیح کوتاهی عنوان میکند که طبق قانون وقتی دارویی ژنریک برای یک داروی خارجی تولید میشود، متعاقباً بیمه پوشش خود را از داروهای خارجی بر میدارد، بنابراین در روند داروهای ژنریک اتفاق خاصی رخ نداده است.
پاسخی که اقناع نکرد
حال این در حالی است که داروی «سینوپار» یک داروی تولید داخل و ژنریک است، بنابراین از سازمان غذا و دارو به عنوان یکی از بازوان مهم دارویی کشور درباره گرانی دارویی پرسش شد که پس از چند هفته هنوز مدار بر سکوت میچرخد و دکتر مصطفی کریمی - قائم مقام اداره کل امور دارویی و مواد تحت کنترل این سازمان به یک پاسخ غیراقناع کننده بسنده کرده است مبنی بر اینکه « قیمت داروی سینوپار که در شکستگیها و استئوپروزهای شدید به خصوص در ستون فقرات کاربرد دارد اصولاً تفاوت قیمتی نداشته است بلکه یارانه از پرداختی بیمار جدا و به پوشش بیمه ای افزوده شده است و از آنجا این موضوع در مقوله هزینه کرد به شمار میآید جز وظایف این سازمان به حساب نمیآید.
ادامه شائبههای یک تصمیم
و این در حالی است که همین پاسخ کوتاه که اقناع کننده نیز نیست سوالات دیگری را نیز مطرح میکند مبنی براینکه یارانه از پرداختی بیمار جدا شده و به پوشش بیمه افزوده شده توسط چه نهادی تصمیم گرفته شده و چرا این تصمیم در نهایت به ضرر بیمار منتهی شده است?
متاسفانه این بیتفاوتی که به واقع برای بیماران نتیجه ای چون رنج بیشتر ندارد از زمانی شدت گرفته است که کرسی سازمان غذا و دارو که منصبی مهم و حیاتی است، تغییر کرده است و پس از 80 روز از ریاست جدید، این مدیر محافظه کار و فراری از دست رسانهها، وضعیت دارویی کشور نیز هر روز در التهابی جدید قرار میگیرد، درحالیکه یکی از دلایل موفقیت دارویی دولت یازدهم در چهار سال گذشته، مدیریت بهلحظه و پاسخگویی آنلاین رئیس سابق سازمان غذا و دارو به رسانهها بود.
و در نهایت بیمهها هم که کار خود را راحت کرده اند و هرگز و حداقل به موقع پاسخگوی عملکرد معیوب خود که باعث رنج بیشمار بیماران میشود، نیستند و در نهایت این بیمار است که باید روزهای سختی را پیش روی خود متصور شود چون یا مدیران دارویی اطلاع دقیق و لحظه ای از بازار دارویی ندارند و یا صابون پاسخگویی را به تن خود نمیمالند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.