//
کدخبر: ۹۱۸۱۲ //

ادویه هایی که می تواند مشکل ساز باشد

زیاده روی در مصرف ادویه‌های مفیدی چون زنجبیل، زردچوبه، جوز هندی، دارچین و فلفل به خصوص برای افرادی که بیماری خاصی دارند و دارو مصرف می‌کنند می‌تواند مشکل ساز شود. با ما باشید تا با این مشکلات بیشتر آشنا شوید.

 ادویه هایی که می تواند مشکل ساز باشد
به گزارش فرتاک نیوز،

بدون شک در خصوص فواید زردچوبه، جوز هندی، زنجبیل و دیگر ادویه‌ها زیاد شنیده و خوانده‌اید. همه این‌ها جزو ادویه‌های خوب برای سلامتی هستند و می‌توانید از آن‌ها برای خوش طعم کردن انواع غذاها استفاده کنید. اما زیاده روی در مصرف هر یک از این ادویه‌های مفید به خصوص برای افرادی که بیماری خاصی دارند و دارو مصرف می‌کنند می‌تواند مشکل ساز شود

میزان زیاد جوز هندی توهم‌زا است

جوز هندی باعث خوش‌طعمی غذاها می‌شود اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. این ادویه از درخت جوز بویا حاصل می‌شود که خواص مسکنی و آنتی باکتریال دارد و برای تسکین دندان درد مشهور است. اما درعین حال می‌تواند توهم زا باشد. در سال 2002، در مقاله‌ای که در مجله  Emergency Medicine Journal  به چاپ رسید عنوان شد که جوز هندی به عنوان مواد مخدر مصرف می‌شود. یک نوجوان، 50 گرم از این ادویه را با میلک شیک خود ترکیب کرد و دچار گیجی، توهم و سرگیجه شد. متخصصان معتقدند که مصرف بیش از 5 گرم جوز هندی همچنین می‌تواند علائم مواد مخدر را از خود نشان دهد و در برخی اعضا بدن لمسی و بی‌حسی ایجاد کند.

دارچین زیاد به کلیه‌های آسیب می‌زند

جوز هندی باعث خوش‌طعمی غذاها می‌شود اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. این ادویه از درخت جوز بویا حاصل می‌شود که خواص مسکنی و آنتی باکتریال دارد و برای تسکین دندان درد مشهور است. اما درعین حال می‌تواند توهم زا باشد

دارچین افزایش قند خون بعد از صرف غذا را کنترل می‌کند و به این ترتیب می‌تواند برای افراد مستعد ابتلا به دیابت و همچنین مبتلایان به این بیماری مفید باشد. این ادویه همچنین برای افرادی که دغدغه تناسب اندام دارند و می‌خواهند تجمع چربی در بدنشان کنترل شود بسیار کمک کننده است. اما هیچ یک از این فواید باعث نمی‌شود که در مصرف آن زیاده روی شود. چون این ادویه حاوی ترکیبی به نام کومارین است که میزان بالای آن می‌تواند به کبد و کلیه‌ها آسیب بزند. تا جایی که در سال 2011، این ادویه در لیست ترکیبات معطری قرار گرفت که میزان آن در محصولات غذایی صنعتی نباید بیش از 2 میلی گرم برای هر کیلوگرم باشد.

زردچوبه: در صورت مشکلات کبدی باید پرهیز شود

نتایج مطالعات متعدد خبر از خواص ضدسرطانی زردچوبه دارد. این ادویه‌ی مفید به هضم غذا نیز کمک می‌کند اما با این حال موارد منع مصرفی نیز دارد. افرادی که از سنگ کلیه و همچنین یک بیماری کبدی رنج می‌برند برای مصرف زردچوبه نیاز به اجازه پزشک دارند. چون زردچوبه حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که ممکن است با داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و برخی داروهای ضدالتهاب تداخل پیدا کند. بنابراین اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید و یا از بیماری خاصی رنج می‌برید قبل از مصرف این ادویه نظر پزشک خود را جویا شوید.

فلفل باعث سوزش معده می‌شود

فلفل جزو ادویه‌های پرطرفدار است که تأثیر زیادی در خوش طعم شدن غذا دارد. اما اگر با دست باز این ادویه را به غذاهای خود اضافه می‌کنید ممکن است چند دقیقه بعد از مصرف و در حین هضم غذا دچار پشیمانی شوید. چرا؟ چون فلفل باعث تشدید احساس سوزش معده می‌شود.

این ادویه سرشار از ماده‌ای به نام کاپسائیسین است که باعث تحرک مری شده و ترشح شیره معده را زیاد می‌کند. بنابراین می‌تواند خطر ریفلاکس معده (یا همان سوزش و ترش کردن) را بیشتر کند. بنابراین اگر بیشتر اوقات دچار سوزش معده هستید از مصرف فلفل اجتناب کنید. اگر نمی‌توانید غذایتان را بدون چاشنی میل کنید بهتر است از سبزیجات معطری مانند پیازچه استفاده کنید.

زنجبیل را با داروهای ضدانعقاد مصرف نکنید

اکثر غذاهای آسیایی حاوی زنجبیل هستند. این ادویه در طب سنتی چینی به خاطر خواص مسکنی که روی مشکلات معده و مشکلات شکمی دارد بسیار استفاده می‌شود. زنجبیل برای کاهش حالت تهوع و استفراغ نیز بسیار مؤثر عمل می‌کند. اما این ادویه نیز مانند ادویه‌های ذکر شده موارد منع مصرف دارد. افرادی که به طور روزانه داروهای ضدانعقاد (داروهای رقیق کننده خون و برطرف کننده لخته‌های خونی) مصرف می‌کنند باید نسبت به میزان ویتامین K مصرفی روزانه خود حساس باشند چون ممکن است تداخل دارویی ایجاد شود. باید بدانید برخی مواد غذایی و ادویه‌ها مانند زنجبیل حاوی این ویتامین است.

وزارت بهداشت و سلامت کانادا اعلام کرده است که نیازی به حذف مواد غذایی حاوی ویتامین K نیست. اما افرادی که داروهای ضدانعقاد مصرف می‌کنند باید در خصوص مصرف این مواد غذایی و همچنین ادویه‌هایی مانند زنجبیل از پزشک خود سؤال کنند

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: الودکتر
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۹۱۸۱۲ //
ارسال نظر