هرگز با شکم خالی خربزه نخورید!
خربزه میوهای است که برای تامین آب بدن در تابستان مفید میباشد، اما محدودیت زمانی برای خوردن آن وجود دارد.
اگر چه که خربزه، طالبی و گرمک به دلیل آب فراوان برای تامین آب بدن در تابستان بسیار کمک کننده هستند، اما باید بدانید کی و چه موقع آنها را استفاده کنیم.
خربزه میوهای شیرین، لذیذ و گوارا است که انواع گوناگونی دارد و بهترین ان خربزه مشهد و گرمسار است. قسمتهایی که در غذا و پزشکی از خربزه استفاده میشود عبارتند از: میوه - تخم و پوست.
خوردن این میوه، پیش از غذا بدن را میشوید و بیماری و مرضی را از بدن ریشه کن میکند. این میوه از زینتهای زمین است، آب آن از رحمت الهی و شیرینی آن از بهشت است.
این میوه سرشار از ویتامینهای (آ. - ب. ۱ - ب. ۲ - ث. - دی -) و املاحی مثل پتاسیم - فسفر - کلسیم و منگنز میباشد.
این میوه به علت داشتن پتاسیم در درمان رماتیسم و بیماریهای کبدی نقش مثبتی داشته و در رشد کودکان و رفع ناراحتیهای افراد مسن اثر نافع دارد، ضمناً موجب فعال شدن کلیهها و شستشوی خون از مواد زائد مثل اسید اوریک میشود..
این میوه، لذیذ، ملین، مدر، اشتها آور، دافع سودا، قلیایی کننده خون، عرق آور، تصفیه کننده خون، افزایش دهنده شیر مادر، مقوی نیرویجنسی و مثانه میباشد.
مصرف این میوه برای اشخاصی که به ناراحتیهایی نظیر: سوء هاضمه - زیری و سختی زبان - یرقان - استسقاء - کم خونی - زردی صورت - سوزش ادرار - سنگ کلیه و مثانه - کک و مک - آبریزش چشم - ورمهای پوستی - ناراحتیهای رودهای و کبدی مبتلا میباشند اثر درمانی دارد. این میوه به علت داشتن مواد قندی و آب زیاد اثر نیرو بخش در بدن داشته و موجب افزایش انرژی میشود.
این میوه علاوه بر رفع خستگی و افزایش فعالیت سلولها سموم بدن را نیز دفع کرده و از سکته قلبی جلوگیری میکند و بر این اساسی ارزش حیاتی زیادی دارد. برای افراد مسن توصیه شده است که خوردن خربزه را هرگز فراموشی نکنند، زیرا به علت افزایش دادن سلولهای دستگاه گوارش باعث رفع ستی و بی حالی شده و خوراکی بسیار مفیدی برای اشخاصی است که در دوران نقاهت به سر میبرند.
خوردن این میوه برای بیماریهای رماتیسم و نقرس مفید است. مصرف این میوه، خنکی - شادابی و طراوتی خاصی در بدن ایجاد میکند. خربزه باعث افزایش شیر زنان میشود.
خربزه ضد کم خونی است و عرق بدن را زیاد میکند. این میوه رنگ رخسار را روشن میکند و بیماری استسقاء را درمان میکند خربزه به هضم غذا کمک میکند.
مرهم گوشت خربزه برای تسکین درد و تورم چشم به کار میرود. اگر گوشت خربزه را له کنید و به صورت مرهم روی سوختگیهای سطحی پوست بدن بگذارید آن را معالجه خواهد نمود.
خوردن دم کرده پوست خشک خربزه به مقدار ۱۰ گرم در نیم لیتر اب سنخا مثانه را دفع میکند. گرم، قی آور قوی است.
خوردن مغز تخم این میوه برشته کرده، یک ماده غذایی مفید است که طبیعت گرم دارد و دارای خاصیت ادرارآور میباشد، نرم کننده سینه و زیاد کننده میلی جنسی است. خوردن ۲۰ گرم مغز تخم این میوه برای رفع سوزش ادرار مفید است .. خوردن خربزه باعث افزایش شیر زنان شیرده میشود.
مضرات خربزه
خوردن خربزه به صورت ناشتا موجب گرفتگی شدید عضلات و تبهای صفراوی میشود.
مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت:: بهترین زمان خوردن خربزه میان دو وعده غذای اصلی است.
سمانه باقری افزود: افرادی که کم خونی دارند خوردن خربزه را فراموش نکنند و افراد لاغر نیز در میان غذاها خربزه بخورند.
وی تصریح کرد مصرف خربزه برای معالجه بیماریهای کیسه صفرا، روماتیسم و بواسیر مفید و مالیدن پوست آن به صورت موجب جلا و شفاف شدن پوست میشود این مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت:: با خوردن خربزه بیماریهای پنهان نیز خود را نشان میدهند و موجب میشود این بیماریها به موقع تشخیص و سریعتر درمان شوند.
باقری افزود: اضافه کردن پوست خشک خربزه به گوشت موجب پختن سریعتر گوشت میشود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.