تاثیر غم و اندوه مادر باردار بر جنین!
تحقیقات جدید نشان میدهد نوزادانی که از مادرانی متولد میشوند که در دوران بارداری غم و اندوه عمیقی را تجربه میکنند، ممکن است در اواخر زندگی در معرض نارسایی قلبی قرار بگیرند.
“اگر مطالعات آینده از یافته های ما حمایت کند، اجرای غربالگری زودهنگام برای عوامل خطر مانند چاقی، فشار خون و دیابت در کودکان متولد شده از مادرانی که سوگواری را تجربه کرده اند، و همچنین اتخاذ اقدامات پیشگیرانه می تواند به طور قابل توجهی به کاهش بار قلبی کمک کند. نارسایی و سایر بیماری های قلبی عروقی، گفت: محقق ارشد فن یانگ، دانشجوی دکترا در موسسه کارولینسکا در استکهلم.
با توجه به داده های بیش از 6.7 میلیون تولد در دانمارک و سوئد بین سال های 1973 تا 2016، تیم تحقیقاتی بر غم و اندوه مادری به عنوان نوعی از استرس دوران بارداری تمرکز کردند.
از میان شرکت کنندگان، بیش از 167000 نفر استرس دوران بارداری را به دلیل سوگ در سال قبل یا در طول بارداری تجربه کرده بودند.
این تیم سپس اطلاعات مربوط به از دست دادن مادر اعضای نزدیک خانواده و تشخیص نارسایی قلبی بعدی در کودکان تا میانسالی را تجزیه و تحلیل کردند.
در طول دوره پیگیری (میانگین دوره کمی بیش از 24 سال بود)، بیش از 4800 فرزند مبتلا به نارسایی قلبی تشخیص داده شدند.
تنها اشکال شدید از دست دادن مادر، به ویژه مرگ یک شریک زندگی یا یک کودک بزرگتر، با خطر بالاتر نارسایی قلبی در مراحل بعدی زندگی برای کودکان مرتبط بود. زمانی که مرگ غیرطبیعی بود، از دست دادن سایر اعضای نزدیک خانواده ارتباطی را نشان داد. این یافته ها در 21 فوریه در مجله JACC: Heart Failure منتشر شد.
محققان پیشنهاد کردند که استرس مادر در دوران بارداری ممکن است محیط نامساعدی را در رحم ایجاد کند و به طور بالقوه منجر به پیامدهای نامطلوب بارداری شود و بر سلامت قلب کودک در مراحل بعدی زندگی تأثیر بگذارد. عوامل دیگری که پس از زایمان آشکار می شوند، مانند انتخاب سبک زندگی و وضعیت اجتماعی-اقتصادی نیز ممکن است بر سلامت قلب کودکان تأثیر بگذارند.
با این حال، دکتر مایا گوگلین، رئیس شورای نارسایی قلب و پیوند قلب کالج آمریکایی، با این یافته ها قانع نشد.
این مطالعه شامل کودکانی است که در سن 10 سالگی نارسایی قلبی دارند، که به عنوان بیماری مادرزادی قلب شناخته می شود و قبلاً با غم و اندوه مادر مرتبط است. محققان این کودکان را از مطالعه حذف نکردند، که برای من منطقی است. اگر آنها این کار را کردند، من متقاعد خواهم شد، اما آنها این کار را نکردند. با این حال، یانگ بر اهمیت در نظر گرفتن سوگ شدید مادر به عنوان یک عامل خطر بالقوه برای نارسایی قلبی در آینده تأکید کرد.
برای به حداقل رساندن تأثیر طولانی مدت استرس دوران بارداری بر سلامت کودک، محققان پیشنهاد کردند که زنان باردار به دنبال حمایت باشند و از راهبردهای مقابله با غم خود استفاده کنند. با این حال، آنها همچنین خاطرنشان کردند که مادران باردار نیازی به وحشت در مورد احتمال ابتلای فرزندان خود به نارسایی قلبی ندارند، زیرا نارسایی قلبی در جوانان نادر است.
با نارسایی قلبی، قلب نمی تواند خون غنی از اکسیژن کافی را به اندام های بدن پمپ کند. نارسایی قلبی قابل درمان نیست، اما علائم آن برای بهبود کیفیت و طول عمر قابل درمان است.
این مطالعه محدودیتهای دیگری نیز داشت، از جمله ناتوانی در شناسایی اشکال خفیفتر نارسایی قلبی و عوامل مخدوشکننده بالقوه مانند ژنتیک و انتخابهای سبک زندگی.
از دست دادن یک عزیز نمی توان جلوگیری کرد، بنابراین مداخله عملی کمی وجود دارد که می توان انجام داد. گاگلین خاطرنشان کرد: برخی از زنان باردار این تجربه آسیب زا را تجربه خواهند کرد. یانگ همچنین تأکید کرد که تحقیقات بیشتری برای کشف سایر عوامل استرس زا که می توانند بر خطر نارسایی قلبی تأثیر بگذارند، مورد نیاز است.
مطالعات آینده برای تعیین اینکه آیا منابع استرس کمتر شدیدتر، اما شایعتر از سوگ، مانند استرس شغلی و زناشویی، مشکلات مالی، بیکاری، سایر رویدادهای نامطلوب زندگی یا دردسرهای روزانه، میتواند بر خطر نارسایی قلبی تأثیر بگذارد، نیاز است. یانگ گفت: نه تنها در سنین پایین، بلکه در سنین بالاتر از آنچه که می توانستیم مطالعه کنیم.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.