//
کدخبر: ۸۵۹۸۴ //

چرا به منابع غذایی حاوی B۱۲ نیاز داریم؟

کمبود ویتامین B۱۲ می‌تواند موجب از دست رفتن قدرت حافظه یا افسردگی شود اما چگونه می‌توان میزان این ویتامین در بدن را کنترل کرد؟

 چرا به منابع غذایی حاوی B۱۲ نیاز داریم؟
به گزارش فرتاک نیوز،

علائم کمبود ویتامین B۱۲ می‌تواند جدی باشد که شامل ضعف قدرت بینایی، از دست رفتن توان حافظه، افسردگی و مشکل در حفظ تعادل است. این ویتامین در عین حال نقش مهمی در حفظ سلامت سلول‌های خون و سیستم عصبی بازی و به تولید DNA کمک می‌کند.

به گفته متخصصان طیف گسترده‌ای از علائم می‌توانند نشان دهنده کمبود این ویتامین باشند که از آن جمله می‌توان به خستگی مفرط، زخم در دهان، ضعف عضلانی و تاری دید اشاره کرد. همچنین از دیگر علائم جدی کمبود این ویتامین بروز مشکلات روان شناختی از قبیل افسردگی است.

بدن نمی‌تواند ویتامین B۱۲ مورد نیاز خود را تولید کند در نتیجه لازم است با خوردن مواد غذایی از جمله گوشت، تخم مرغ، محصولات لبنی و ساردین این نیاز تامین شود. افراد بزرگسال روزانه به ۱.۵ میکروگرم ویتامین B۱۲ نیاز دارند و خوردن مواد خوراکی مناسب در رفع این نیاز بدن موثر است.

هرچند با بالا رفتن سن جذب این ویتامین سخت‌تر می‌شود. به همین دلیل به افراد بالای ۵۰ سال توصیه می‌شود برای تامین نیاز بدن خود تنها به مصرف گوشت و دیگر منابع غذایی بسنده نکنند،‌ شاید نیاز به مکمل‌ داشته باشند. گیاه‌خواری، مصرف مواد الکلی و مصرف برخی داروها می‌تواند موجب کمبود این ویتامین شود.

داروهای کاهش دهنده اسید معده و داروهای مهار کننده پروتون پمپ که برای بیماری‌های گوارشی تجویز می‌شوند، می‌توانند ویتامین B۱۲ را کاهش دهند.

به گزارش روزنامه اکسپرس، درصورتیکه در مورد کمبود این ویتامین در بدن خود شک دارید پزشک عمومی می‌تواند بر اساس ارزیابی علائم یا آزمایش خون این مشکل را تشخیص دهد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ايسنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۸۵۹۸۴ //
ارسال نظر